Kuluttajia ja nettikauppoja sorretaan!

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja tks, 12/8/05.

 1. tks

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/02
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Uskomatonta toimintaa tänä päivänä on suuren tukkurin puuttuminen jälleenmyyjien hinnoitteluun.
  Matkapuhelimia myydään netissä aivan eri hinnoilla kuin varsinaisissa myymälöissä. Nettimyymälöiden katteet ovat tooooodella pienet, ja "fyysisten" myymälöiden katteet ovat nettikauppoihin verrattuna todella kermaisia. Kuitenkin tukkurit alkavat valittamaan joillekin jälleenmyyjille, että he myyvät tuotteitaan liian edullisesti asiakkaille! Varmaan lähtökohta tällekin asialle on jonkin isomman perinteisen myymälän valitukset pelottavasta kilpailusta.
  Tämähän on suoraa kuluttajan vedätystä. Nykyään nettikauppoja on moninkertainen määrä tavallisiin myymälöihin verrattuna, ja niiden suosio perustuu juuri edullisiin hintoihin joihin nyt meinataan puuttua!
  Kuitenkin nettikauppojen hintoihin täytyy lisätä lähes aina toimituskulut sekä jonkinlainen toimitusaika. Tavallisesta kaupasta kun taas tuotteen saa heti mukaansa, yleensä.
  Mutta valistuneet kuluttajan ovat tottuneet vertailemaan hintoja netissä ja he hyväksyvät pienen toimitusajan jos tuotteen hinta on huomattavasti edullisempi.

  Nyt olisi kyllä jo korkea aika herätä ja alkaa puuttumaan tällaiseen vapaan hinnoittelun rajoittamiseen!
   
 2. tonberry1

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/6/04
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Muusta viestistä en osaa sanoa suurempaa mielipidettä kun en asiaa tunne kovin tarkasti, mutta nuo toimituskuluthan ovat aivan marginaaliset puhelimien kaltaisissa kalliissa tuotteissa (n. 5-7 euroa ei ole suuri hinta jos puhelin itse maksaa satoja euroja).

  Tuosta toimitusajastakin olen hieman eri mieltä, mutta se varmaan on hyvin kauppakohtaista :) (ja tietystihän ne voivat myydä halvimmalla ketkä eivät suurta varastoa pidä)
   
 3. WS

  WS Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  1004
  Tykkäykset:
  0
  Luulen, että asia on toisinpäin.
   
 4. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Miten olet tämän laskenut? Erillisten brändien määrässä ehkä päästään, laskutavasta riippuen, suurempiin lukuihin. Kivijalka löytyy kuitenkin lähes joka kaupungista ja kylästä, erillisiä nettikauppoja on vain murto-osa tähän verrattuna. Jo yhdellä suurella ketjulla voi olla enemmän liikeitä, kuin nettikauppoja on yhteensä.
  Vai yritätkö sanoa, että nettikauppojen myynti on ylittänyt kivijalkojen myynnin? Epäilen tämänkin prosenttijakauman olevan vielä kivijalkojen hyväksi.

  Kuinka Suomen prosenttijakauma menee kivijalkojen ja nettikauppojen kesken, tarkasteltaessa tukkureiden (liikkeille) toimittamia puhelimia?
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nyt taidat olla vähän pihalla myymälä määristä.
  Hintojen rajoitus ei oikein sovi nykyäaikaan, mutta pitää katsoa asiaa vähän laajemmalla katsannolla.
  Katsotaan tilannetta valmistajan/maahantuojan kannalta, he rakentavat jakelukanavan. he tuotteesta ja tavoitteista riippuen voivat arvostaa eriasioita.
  Matkapuhelimen tyyppisen monimutkaisen tuotteeseen kuuluu paljon muutakin kuin laite kouraan ja sillä hyvä, se tarvitsee myös asiantuntevaa myyjää, laajaa jälleenmyyjä verkkoa, nimenomaan kasvollista.

  Myymälämyynti (ns. kivijalka kauppa) on kallista, jotkut toimijat arvostavat tätä, eivätkä riskeeraan sen menettämistä, joten voivat suosia aivan persutellusti hinnoittelullaan näitä kauppiaita.

  Joillain eirikoistuotte aloilla voi olla erittäin tiukat raamit myyntitavoista jopa hinnoista.
   
 6. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Kun valmistaja kuuluu myymälän tuotevalikoimaan, voidaan ajatella valmistajan toki maksavan myös mm. näkyvyydestä ja osuuksista liikkeen markkinoinnissa, esimerkiksi lehti-ilmoittelussa. Valmistaja saattaa myös haluta ohjailla liikkeen kaupankäyntitapaa jossa myyjällä on mahdollisuuksia vaikuttaa paremmin henkilökohtaisella kontaktilla asiakkaan ostopäätöksiin mm. paremmalla myyntikatteella.

  Tuo "liian halvalla markkinointi" taas saattaa hyvinkin sotia valmistajan omaa imagostrategiaa vastaan - kaikki eivät halua välttämättä profiloitua esim. halpavalmistajiksi.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hita eroosioaloilla, suuret varastot ovat rasite.
  Normaalisti tämän tyyppisellä alalla alennukset menee voluumien mukaan, mutta ei edellytä suuria varastoja. Toki markkinoilla liikkuu välillä eriä sopuhintaan, jolloin ison erän osto voi tuoda kilpailuetua, mutta vaatii sellaista tuotetta jonka hintatso pysyy tai nousee, sillä harva toimija nyt antaa ns. "hintatakuuta" puoleksivuodeksi.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kaksi matkapuhelinalalla tunnettua tapausta.

  Toinen oli Motorola, joka aikoinaan paino halpoja "poistoeriä" todella halvalla, näitä sitten myytiin myös halvalla, ja tuotteet olivat vielä hirveitä, monikaan kauppias ei siihen enään vakavissaan myyntityötä halunnut tehdä (kuin tarjous koneina) ja merkkiä kärsii vieläkin siitä Suomessa sekä asiakkaiden ja myyjien silmissä.

  Ericsson viimeisimmillään tuuppas halppis eriä markkinoille, jolloin viikossa saattoi luurin katuhinta romahtaa kolmannekseen tarjouksissa, tästä seuras ettei senkään päälle haluttu tehdä kunnon myyntityötä.

  SE lähti sitten puhtaalta pöydältä ja aivan ilmeisesti haluaa pitää tasoa yllä.
   
 9. tks

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/02
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoiseksi asian vaan tekee se, että tässä tapauksessa vain yhden jälleenmyyjän hinnoitteluun puututaan. Mutta netissä esim. Mbnetin hintaseurannassa on muita jonkin verran vielä edullisemmin myyviä yrityksiä...
   
 10. st. pat

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/03
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Mitähän yritystä tarkoitat?? Samoin (onneksi) entisenä matkapuhelinmyyjänä kiinnostaisi se tukkurikin...
   
 11. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
 12. Ranki

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  358
  Tykkäykset:
  2
  myymälöiden katteet ovat nettikauppoihin verrattuna todella kermaisia??? Mistäköhän moista kuvittelet??? Nokian mallit menee ihan hyväntekeväisyytenä... välitetään puhelimet melkein tukkuhinnoilla asiakkaille.
   
 13. Jupex Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/9/02
  Viestit:
  2965
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Joku nokia
  Eiköhän pointti tässä ole seuraava: niin kivijalkakauppiaat kuin valmistajakin on näreissään uutustuotteiden hintojen polkemisesta. Halvalla myydään nokiaa (1100 alta 60 euron) niin kivijalassa kuin netissäkin. Kyse onkin kalliimman kategorian laitteista, kuten N9300, N9500 ja D500.

  Ja pointti taitaa olla se että nettikaupat keräävät nörttien taalat tällä segmentillä. Ja toisekseen; Tekeehän se hallaa imagolle jos heti on huipputuotteet netissä alenettuun hintaan saatavilla.
   
 14. lost-soul

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/05
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  0
  Omasta mielestä missään nettikaupassa ja suurimmassa osassaa ns. tavalisessa kaupassa ei pitäisi saada myydä uusimpia vähän monimutkaisempia puhelimia. Nykyään on jotenkin naurettavaa katsoa kuinka vuoden vanhan puhelimen saa 100-400e halvemmalla, kuin mitä se oli aikaisemmin. Kuitenkin monissa malleissa on vain kosmeettisia muutoksia ja jotain ominaisuutta on pyöritelty toisen luurin päivityksen päivitys versioon ja tuosta mallista taas on otettu pois joku muu mielenkiintoinen ominaisuus.
  Jos hinnat pitäisivät edes jonkinaikaa omaa tasoaan (enkä tarkoita 1kk), niin valmistajatkin saattaisivat parantaa tuotevalikoimaa sellaisiin puhelimiin, jotka oikeasti olevat kunnollisia (eikä vain päivitystä edelliseen).
  Harva firma tuskin haluaa myydä tuotetta, josta jää vain 1e käteen itselleen, jolloin vanhemmat tuotteet joko ostetaan halvemmalla valmistajalta tai sitten niitä ei hankitä ollenkaan.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mielipiteitä on monta, jotkut ovat sitä mieltä että vasta päivitetty versio kannattaa ostaa.
   
 16. snb69

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/7/04
  Viestit:
  294
  Tykkäykset:
  0
  Monipiippunen juttu. Mikä on sitten kannattavaa...se että laitteita myydään hieman enemmän halvemman hinnan vuoksi ja laitteita ostetaan myös imagomielessä, vai se että laitteita ostavat vain ne jotka sitä todellakin "välttämättä" tarvitsevat (eli työssä). Nettikauppojen myynti on kuitenkin varmaan aika marginaalista suhteessa kivijalkapuljujen myyntiin. Varmastikin kaikki palvelua haluavat henkilöt ostavat puhelimensa kivijalkaliikkeestä. Vai onko joku saanut tilalle laitteen nettikaupasta kun on lähettänyt oman takuunalaisen vikaantuneen laitteensa huoltoon? Mut kuitenkin aika turhanpäivästä rutinaa joltakin taholta sellainen itkeminen että kun myydään halvalla...olen kyllä kuullut monen yrittäjän manaavan nettikauppoja. Mutta parhaat menestyvät...muiden pitäisi osata markkinoida itseään muulla tavoin kuin halvoilla hinnoilla,joihin paljon työntekijöitä palkkalistoillaan pitävät, suuria vuokria maksavat yritykset eivät yksinkertaisesti pysty.
   
 17. waldo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/6/05
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  saksasta

  kannattaa tilata saksasta. omaa kokemusta handyattacke.de, erittäin hyvin toimi ainakin omassa tapauksessa.
   
 18. PA-Mikko

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/2/05
  Viestit:
  98
  Tykkäykset:
  0
  Jep handyattacke kannattaa vain 39euron postikulut eli yleensä vain nuo "marginaaliset" 10-20% tuotteen hinnasta! Hyvä kannattava kauppa! Tilatkaa handysta!!!
   
 19. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  Ja 14e lisää jos tilaa postiennakolla :p
   

Jaa tämä viestiketju