Kuluttajaliitto: 3G-kännyköitä myyty kuuluvuusalueen...

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja jaska915, 5/7/06.

 1. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Koko juttu

  Hmm, saapas nähdä millainen tappelu tästäkin tulee... Olihan tämä tosin odotettavissakin jossain vaiheessa kun joku tai jotkut kuluttajat hoksaavat ostaneensa kasan p*skaa ;)
   
 2. Invicta

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/05
  Viestit:
  259
  Tykkäykset:
  0
  No sehän ei ole ihmeellistä että kuluttajille myydään kasa jöötiä, mutta kun valehdellaan tai ainakin johdetaan harhaan jöötikaupoissa, niin saattaa ja pitääkin tulla sanomista.
   
 3. Panda Vieras

  0   0   0

  No olipa ympäripyöreä tarina. Mikähän se ongelma nyt sitten noin niinkun tarkalleen ottaen on?
   
 4. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Joko se että joku/jotkut ovat oikeasti ottaneet 3G-kytkyn luullen että se 3G toimii siellä mökkilaiturillakin, tai sitten joku/jotkut ovat muuten vaan keksineet mielestään hyvän konstin päästä eroon 2 vuoden pakkopullasta...
   
 5. adapter- Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/05
  Viestit:
  472
  Tykkäykset:
  26
  Vai onko kuluttajaliiton sanomana se, että kytkysopimuksia ei saisi myidä sellaisissa kaupungeissa, jossa ei kyseisellä operaattorilla ole 3G verkkoa? Esimerkiksi DNA saisi pistää aika monessa liikkeessä tällöin pillit pussiin.
   
 6. Invicta

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/05
  Viestit:
  259
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä jonkun pitäisi jossakin vaiheessa ilmoittaa rajoituksista. Varsinkin jos mainostetaan valtakunnallisesti vaikkapa kännykkä-tv:tä, ilman huomautusta toimivuudesta rajoitetulla alueella.
   
 7. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  No onpa erikoinen juttu. Noissa kytkyissä tuntuu pääasiana olevan kuitenkin puheaika- ja tekstaripaketit ja nehän toimii ihan yhtä hyvin myös gsm-verkossa.
   
 8. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Lähes kaikilla nyt on jo puhelin, jolla tuo on mahdollista. Tilanne ei varmaan lämmitä sitä pihtiputaan mummoa, joka on valtakunnallisen kampanjan aikana päättänyt, että nyt pistetään pelit ja vehkeet. Uudesta 3G-puhelimesta kahdella kameralla ei ole juuri lisäarvoa vanhaan verrattuna, mikäli sen tarjoamia lisäpalveluita ei voi käyttää.
   
 9. Folke West

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/06
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Eihän puhelimien toiminnallisuus muutu juurikaan vaikka verkko ei olisikaan 3g. Käsittääkseni kännykkä tv:kin toimii, mutta alhaisemmalla resolla. Aivan naurettavaa jeesustelua koko uutinen ja kuluttajaliiton äläkkä. Kyllä ihmisten pitäisi sen verran itse ymmärtää ostamastaan tuotteesta, että tietää missä se toimii ja missä ei. Luulen vahvasti, että sellaiset ihmiset jotka eivät näitä asioita ymmärrä eivät myöskään huomaa mitään eroa sen suhteen toimiiko puhelin gsm vai wcdma verkossa.
   
 10. noirfi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  18/6/03
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  3
  Olisko vaikka niin, että on myyty operaattorin X puhelimia alueelle missä operaattorilla X ei ole tyydyttävää gsm-verkkoa.
   
 11. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Kyllä kaikilla suomalaisilla operaattoreilla on toimiva GSM-verkko tosin tietysti paikkakuntakohtaisia eroja saattaa olla. Uutisessa on ideana se, että Kuluttajaliiton mielestä 3G-puhelimia saisi myydä vain sinne, missä on 3G-verkko, vaikka ne toimivat normaalissa GSM-verkossakin.
   
 12. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6894
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  suurinpiirtein usea autokin kulkee kahtasataa vaikkkei suomessa ja paljon muuallakaan voi eikä saa ajaa ko. nopeutta

  koskahan toi suojelupoliisi (kuluttajaliitto) puuttuu siihen
   
 13. samiL

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/7/06
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  eiköhän asian ydin ole tässä:

  "Kuluttajaliiton mielestä kännykkäkauppaan liittyvä osamaksusopimus on purettava, jos myyty kokonaisuus ei toimi luvatusti. Liitto pitää liittymää ja siihen myytävää 3G-kännykkää kokonaisuutena, joita ei voi erottaa ilman kohtuutonta haittaa kuluttajalle."
   
 14. walta

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/5/03
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  0
  kolmesta suuresta elisa ja sonera mainostaa kovin 3g palveluita. Dna:n mainonta taas keskittyy puhelimeen ja normi puhelinliittymiin. Itse en ole nähnyt yhtään kytkymainosta missä mainostettaisiin dna:n toimesta videopuhelua, kännykkä töllöö jne jne. Itse myyn denaa sen voin myöntää ja asiakkaat käynyt kyselemässä toimiiko meillä edellä mainitut palvelut kun kilpailijat niitä mainostaa ja ei siellä kotipuolessa tosissaan kännytöllöt eikä video puhelut pelaa.. Kyllä mielestäni tietämätön kuluttaja hukassa on..
   
 15. kieran Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1402
  Tykkäykset:
  0
  Pitäsköhän samalla kieltää 3G puhelinten myyminen kokonaan niillä alueilla joissa ei ole kyseistä verkkoa? Hohhoijaa...
   
 16. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Juuri siitä tässä on kysymys.
   
 17. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Ajoin nyt takaa sitä, että kytkykaupassa on keskitytty lähinnä puheaika- ja tekstaripakettien ja osamaksukännykän yhteensitomiseen. Siis nopeat datapalvelut ja videopuhelut ym. 3G-palvelut ovat mainonnassa muutenkin jääneet taka-alalle. Ja hyvin vähän (jos ollenkaan?) niitä on sisällytetty kytkypaketteihin.
   
 18. Morgue Bannattu tunnus

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  11/10/02
  Viestit:
  318
  Tykkäykset:
  7
  Tässä 3G-kytkykaupan sallimisessa oli alunperin ideana, että ko. tekniikka yleistyy ja ettei Suomi jää Euroopan pohjasakkaan. Siksi olisi täysin järkeenkäypää ilmoittaa selkeästi ostajalle toimiiko 3G-verkko hänen kotikaupungissaan. Moni kuluttaja varmasti luulee, että kyseinen verkko toimii missä vaan. Tällä palstalla kaikki on tietoisia asiasta, mutta ei ole tavallinen kaduntallaaja. Vaikka kaikki ei puhelinta ostaisikaan 3G:n takia, heille voisi silti asiasta mainita ja näyttää vaikka kuuluvuuskarttaa kaupanteon yhteydessä. Asiat ei oikein kohtaa jos myydään 3G:tä joka ei sitten toimikaan.
   
 19. Senior_TG Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  588
  Tykkäykset:
  0
  eikä tässäkään nyt ole kyse kytkykaupan kieltämisestä niillä paikkakunnilla missä ei ole 3G-verkkoa vaan asiasta pitäisi kertoa/ilmoittaa asiakkaalle sopimusta tehdessä....eli eipäs tehdä taas kärpäsestä härkästä
   
 20. T P

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/05
  Viestit:
  196
  Tykkäykset:
  0
  Joillekin tuntuu olevan vaikea tajuta että suurimmalla osalla kuluttajista ei ole mitään käsitystä missä 3G toimii tai ei toimi. Eivät osaa asiaa pohtia, koska kukaan ei kerro että sitä pitäisi pohtia. Mainoksissa vain kerrotaan että ostat nyt tämän 3G paketin ja pääset nauttimaan 3G:n eduista. Kuuluuhan tavallinen GSM:kin lähes joka paikassa niin miksi ei 3G sitten? Jos ei kuuluisi, niin kai siitä nyt joku sanoisi jotain.... kun siitä kerran maksetaankin!

  Näin menee tavallisen ihmisen logiikka.


  Joku vertasi nopeaan autoon. Ei toimi. Toimii sitten paremmin kun myydään auto ja tien käyttöoikeus samassa paketissa. Eli osta tämä auto ja saat ajella uudenlaisilla teillä jopa 300km/h! Maksat samalla tien käytöstä kuukausimaksun ja maksat myös paljon enemmän tästä hienosta autosta kuin vanhasta Opelistasi, koska pitäähän autossa olla suorituskykyä jos meinaat paria, kolmea sataa päästellä menemään. Vaihda heti vanhasi tähän uuden tyyppiseen autoon ja uusin teihin!

  Sitten kun asiakas kävelee kaupasta ulos niin huomaa että eihän tälle uudelle autolle sopivia teitä ole missään. Voi sillä ajaa hissukseen vanhallakin tiellä, mutta kun uuden tien käytöstä maksetaan joka kuukausi, kun auton hintaa lyhennetään. Ja samalla niistä tehoista siellä konepellin alla. Sori kun et tiennyt että sinulle myydään tuote jota ei oikeasti olekaan. Se vain oli omaa tyhmyyttäsi kun et etukäteen käynyt netissä lukemassa Tekniikan maailman kotisivujen keskustelufoorumilta tietoja ja kokemuksia siitä että onko tällaista tietä edes olemassakaan.

  Hei ihmiset ei kaikki suomalaiset ole nörttejä, vaikka te olisittekin.

  Jos jotain muuta tavaraa myytäisiin Suomessa kuten näitä 3G paketteja niin varmaan olisi jo vähintään supo, kuningaskuluttaja, Karpo ja lehdistö kimpussa. Eihän sitä pitäisi saada ihan miten vain kusettaa kuluttajaa...

  Se, että kuluttaja ei tiedä että häntä juuri huijattiin ei liene tekosyy sille että näin saa tehdä, kuten joku ehdotteli... ei mahdu minun logiikkaani tuokaan.

  Minusta 3G paketti pitäisi saada myydä vain alueella jossa on oikeasti tuote olemassa, eli pakettiin kuuluva 3G palvelu josta siis laitteessa maksetaan. Saa toki myydä muuallakin, mutta tällöin pitäisi siitä selvästi kertoa että tuote ei täällä toimi kuten on mainoksessa sanottu. Itseasiassa kaikkialla pitäisi kertoa asiakkaalle että palvelun toiminta on maantieteellisesti äärimmäisen rajoittunutta, toisin kuin mainoksissa sinun on annettu ymmärtää.
   

Jaa tämä viestiketju