Kuka voittaa käyttis-sodan?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja pinpal, 5/10/06.

 1. pinpal

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/2/04
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  9
  Symbian, Microsoft vai Linux? Vai onko muita?

  Nythän tilanne taitaa kehittyneissä älypuhelimissa olla se että Symbian on reilulla 50% markkinajohtaja mutta esim. MS:n osuudesta ei oikein ole kuvaa varsinkaan kun niitä ei täällä Suomessa käytännössä myydä. Yksi huono juttu Symbian kannalta oli 3rd editioniin taaksepäin yhteensopimattomuus joka on saanut paljon kritiikkiä. Symbian tosin sanoo että myös muut joutuvat tietoturvan takia tekemään tulevaisuudessa vastaavan ison rempan joten tiedä häntä. Kuluttajan kannalta olisi tietysi hyvä jos olisi kaksi tasavahvaa kilpailijaa joka pakottaa kehitystyön täyteen vauhtiin. Mitä mieltä olette?
   
 2. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2860
  Tykkäykset:
  409
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Paras ei aina voita, eikä edes sopivin. Symbianilla oli aikaisemmin hyvä valikoima ohjelmia, mutta pakollisen allekirjoituksen ja oikeuksien rajoittamisen myötä 3rd editionille ei tule koskaan yhtä monipuolisia ohjelmia. Windows mobilen riippakivi on kynäkäyttö ja juuret pda-maailmassa, jossa puhelinosuus on lisätty laitteeseen ohjelmallisesti jälkeenpäin. Kosketusnäyttö ei sinänsä ole huono ominaisuus, mutta sitä pitäisi pystyä käyttämään sujuvasti myös yhdellä kädellä ja nakkisormilla.

  Nykyinen isojen näyttöjen suuntaan menevä kehitys aiheuttaa sen, että pda-tyyppiset laitteet herättävät entistä enemmän kiinnostusta ja siellä puolella Symbianilla on kova vastus edessä. Paha sanoa kuinka käy. Voi olla, että selkeää voittajaa ei ole. Rinnakkaisia järjestelmiä on ollut tähänkin asti, joten ihan hyvin niitä voi olla myös tästä eteenpäin.
   

Jaa tämä viestiketju