Kuinka saan päälle EDGE nopeuden?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Hulis, 18/2/06.

 1. Hulis

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/06
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Tilasin Saunalahdelta Dataetu paketin ja sain kyseisen lisäpalvelun eilen päälle. Nyt kun yhdistän puhelimeni datayhteyden, niin yhteysnopeus pysyy GPRS nopeudessa. Saunalahden mukaan nopeutta ei ole rajoitettu, mutta silti puhelimeni yhdistää vain GPRS nopeudella. Asustelen Kajaanissa ja Elisan EDGE peittoalue kattaa Kajaanin ja 5-tietä mukavan matkaa Kuusamoon päin. Yhteyttä tuli testattua myös 5-tiellä auton kyydistä, mutta silti nopeus oli vain GPRS luokkaa.

  Miten siis saan EDGE vauhdin päälle puhelimeen. Malli on Nokia 6680 ja verkon asetuksista on säädetty järjestelmätila kaksitoimisuus asentoon. Toinen vaihtoehto on GSM, joka käsitykseni mukaan pakottaa puhelimen pelkkään GSM :ään, jolloin yhteyden nopeus on maksimissaan GPRS :n luokkaa.

  Tässä linkki Elisan matkapuhelinverkon kuuluvuuskarttaan:

  http://map3.centroid.fi/elisapeitto/mapa.php

  Matkapuhelimeni teknisten tietojen mukaan EDGE nopeus pitäisi olla tuettu, joka Elisan kartasta löytyy nimellä: EDGE, maksimi tiedonsiirtonopeus 236 kbit/s (Värikoodi vihreä).

  Onko kenelläkään muulla ollut samanlaista "ongelmaa"? Olenko vain tyhmä, vai löytyykö puhelimesta joku pikkunippeli jostain salavalikon takaa, jolla nopeamman yhteyden saa käyttöön?
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  EDGE on käytössä automaattisesti jos verkko pystyy palvelua sillä hetkellä tarjoamaan. Kaikissa tukiasemissa ei ole EDGEä, joten jos puhelin on kiinni voimakkaamman signaalin tarjoavassa "tavallisen" GPRS:n tukiasemassa jää suurempi nopeus haaveeksi. Samoin jos olet esimerkiksi liikkeellä ja siirrossa on virheitä tai muu syy pakottaa laskemaan tiedonsiirtonopeutta.

  Käytännössä EDGEn ja operaattorien nykyisten verkkojen kanssa voi nuo teoreettiset maksiminopeudet unohtaa heti kättelyssä.
   
 3. Hulis

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/06
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Eipä tässä teoreettista maksiminopeutta olla edes hakemassa. Ilahduttaisi kummasti, jos saisi datan liikkumaan nopeammin kuin sen 4-5kt/s. Ilmeisesti siis ei ole muuta keinoa kun yrittää etsiä paikka jossa EDGE on vahvempi kuin normaali GSM.
   
 4. Hulis

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/06
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Kävinpäs tuossa 40km päässä kokeilemassa 3G verkkoa ja hyvin siirteli yli 20kt/s. Sattumalta myös selvisi kuinka saan Kajaanissa toimimaan yhteyden EDGE nopeudella. Vastaus löytyi verkon valinnasta, josta valitsin Saunalahden manuaalisesti. Tämän jälkeen alkoivat siirtonopeudet nousta sieltä 5kt/s :sta noin 5-15kt/s. Jollain paikoilla kaupunkia data liikkuu jopa yli 20kt/s nopeudella, mutta toisaalla taas puhelin vaihtaa takaisin GPRS nopeuksiin. Outo juttu, että Nokialaiseni ei osannut vaihtaa EDGE verkkoon, kun operaattorin valinta oli automaattisena. Kaipaamaan jään myös ominaisuutta, joka näyttäisi milloin EDGE on saatavilla. 3G verkon peittoalueella puhelin ilmaisee selvästi 3G merkillä, että verkko on käytössä, mutta EDGE verkkoon siirtyessa ei minkäänlaista uutta merkkiä näytössä näy.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuskin valinnasta suoraan kiinni, vaan tilanteesta.
   
 6. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Edge on yleensä verkossa tarjolla niillä alueilla joilla muutenkin on enemmän puhelinliikennettä, joten se ei välttämättä vaikuta asiaan vaan se kuinka paljon samaan aikaan on puheluita menossa, ne vähentävät silloin datasiirron nopeutta koska puhetiedonsiirto on verkossa ykkössijalla.
   

Jaa tämä viestiketju