1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Kuinka saan Nokia 8310:pin toimimaan Win XP:ssä?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Guest, 17/8/02.

 1. Guest Vieras

  Joo Pitäs saada Nokia 8310 toimimaan Win XP:ssä. Vinkkejä jos joku on saanut toimimaan sen. Mulla ei nimittäin millään suostu tunnistamaan tätä modeemina.Kannettavassani on Win ME ja toimii mukavasti.

  Kiitos!
   
 2. kiuze

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  369
  Tykkäykset:
  0
  jos koneen IrDA portti toimii niin silloin pitäisi tunnistaa suoraan kun puhelinta vilauttaa sille, tulee "Standard modem over IR link" (ei aavistustakaan mikä tuo on M$ suometettuna). Sitten tuo vain valitaan modeemiksi (näkyy valittavana vain silloin kun puhelin on alueella).
  Toinen vaihtoehto on asentaa Nokian sivuilta löytyvä Modem setup ohjelma.
   
 3. jonnibal

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  Usko tai älä, ei onnistu millään! Nokialla ei ole ajureita XP:lle, arvaa repesinkö kun kuulin! Tarkistin asian Nokialta ja parilta operaattorilta. Tilanteen korjaantumisaikataulusta ei ole mitään tietoa. Nyt lähti meikäläinen Siemensin hakuun, kiva yllärihän tämä oli uuden kannettavan hankittuani.

  Ei kai tää voi totta ollakaan... vaan kun on.
   
 4. Guest Vieras

  Kiitos avuistanne sillä eilen paukutin kaksi tuntia konetta, että olisin ajurit saanut toimimaan XP:ssä. Juu taitaapi mullakin vaihtua puhelin toiseen merkkiin, jos Nokialta ei löydy kahden viikon sisään tota ajuria. Onhan tuo aika nolo homma ostat eka 3600mk, puhelimen täynnä vikoja ja sitten kun tulee uus käyttis niin eipä löytyiskään lähiaikoina ajureita siihen :( hoh hoh
   
 5. jonnibal

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  6310i :ssä muuten toimii, pitänee ostaa rinkka ja alkaa käyttää sitä jos ei Siemensiin päädy. mutta saakohan sen (siis bt:n) toimimaan xp:n kanssa... voihan vee...
   
 6. kiuze

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  369
  Tykkäykset:
  0
  Siis mihin Nokian tekemää ajuria tarvitaan? Allekirjoittanut on käyttänyt 8310:aa, 6510:aa ja 6310i:tä XP:ssä GPRS modeemina ilman minkäänlaisia ongelmia.
   
 7. kiuze

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  369
  Tykkäykset:
  0
  Socketin kortin kanssa toimii ainakin kiltisi, tuossa viereisellä koneella on juuri GPRS yhteys auki yhdistelmällä Socketcom PCMCIA bt card + 6310i + dna.
   
 8. jonnibal

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  No nyt toimii! Dna:n yhteydellä, hommaan auttoi kun lisäsin denalta saamani at-komennon... Pääasia että nyt toimii. Kyllähän valmiiden ajurien löytyminen valmistajan sivuilta helpottaa hommaa ja kuuluisi puhelinvalmistajan tehtäviin pitää ne saatavilla.
   
 9. kiuze

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  369
  Tykkäykset:
  0
  Auttaa ja ei auta. AT komento pitää laittaa silloin kun access pointtia ei haluta jostain syystä laittaa puhelimeen (GPRS modeemi asetukset, asetukset valikosta löytyy). Jos tuonne laittaa esim. ekaan ryhmään yhteysosoitteeksi (noin kai se on käännetty, ei jaksa vaihtaa kieltä) "internet" (ilman lainausmerkkejä tietysti) niin silloin AT komentoa ei tarvitse laittaa, tai voi laittaa vaikka ATZ, ja soitetaan numeroon *99#

  Jos tuota ei siis halua käyttää (puhelin vaihtuu usein tai joku muu syy), pitää puhelimelle ensin lähettää AT komento, joka kertoo GPRS access pointin, johon otetaan yhteys. Eli siis tyyliin at+cgdcont=,,"IP","internet"
   

Jaa tämä viestiketju