Kuinka nopea datayhteys?

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja shadow, 30/9/08.

 1. shadow

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/4/03
  Viestit:
  755
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N95
  Eli en ainakaan löytänyt pikaisella hakemisella suoraan, että kuinka nopea tuleee data yhteyden olla, että navigointi onnistuu esim N95:ssa? Riittääkö halvin eli se 384Kbit/s vai vaatiiko nopeamman yhteyden? Tällä hetkellä saunalahden puhepaketti vielä puol vuotta pakolla ja mokkulassa sonerana 1Mbit data. Mietin vaan pitääkö alkaa simmejä vaihteleen aina vai ottaisinko ton 10€ maksavan datapaketin Saunikselta.
   
 2. anttitk

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  28/4/07
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  0
  Mitä ohjelmaa käytät? Jos esim. Nokia maps tai wayfinder maps preloaded tms, missä kartat saa ladattua suoraan muistikortille, niin et tarvi välttämättä datapakettia lainkaan. Tosin AGPS joka nopeuttaa gps-fiksin saamista, kuluttaa hitusen dataa.

  Ja jos käytät jotain ohjelmaa, joka lataa kartat verkosta, niin kyllä tuo nopeus siihen riittää. Jos koitat ajaa satelliittikarttamode päällä kuuttasataa, niin ei välttämättä pysy mukana, mutta alueilla jossa saa ajaa yli sataa, harvoin on 3g:tä muutenkaan.. :)

  Eli pääsääntöisesti, tokkopa tuon nopeampaa mihinkään tarvit.
   
 3. miqu80 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/10/07
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  4
  Eiköhän toi hitain riitä kun et sauniksen datat kovempaa usein kuljekaan. Nokian omaa ohjelmaako meinasit käyttää? Kartathan voi ladata ennakkoon tietokoneella.
   
 4. shadow

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/4/03
  Viestit:
  755
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N95
  Empä ole muuta vielä kerinnyt alkaa edes harkitsemaan kun kännykkä kädessä ollut vasta 24h... Kartat sain ladattua koneella, mutta ei suostu navigointi ilmeisesti lukemani ja kokeilemani perusteella toimimaan ilman, että ois datayhteys päällä. Saan selailtua karttaa jne. ,mutta ei suostu saamaan yhteyttä satelliitteihin. Pitäiskö sit toimi navigointi ilman datayhteyttä tolla nokian uusimmallla maps versiolla?


  edit:Eikös se kun se aukee se nokia maps ja kysyy"avataanko yhteys" tarkota datayhteyden avaamista?
   
 5. tapio525

  tapio525

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/08
  Viestit:
  669
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  LG G4
  kyllä tarkoitta, ja pitää toimia vaikka vastaat siihen "ei"
  tosin saattaa mennä kuulemma jopa muutamia minutteja että sateliitit löytyy
   
 6. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Nokia Mapsin datayhteydellä ei ole A-GPS:n kanssa mitään tekemistä eikä se siten vaikuta satelliittien löytymisen nopeuteen. A-GPS:n päälläolo asetetaan paikannusasetukissa ja se ei käyttäjältä mitään kysele.
   

Jaa tämä viestiketju