Kuinka käyttää 3G:tä säästeliäästi?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Naranek, 21/7/08.

 1. Naranek

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/2/04
  Viestit:
  43
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on 6120 Classic ja niinkuin kaikki tietävät, 3G:n käyttö syö akun todella nopeasti. Olen yrittänyt etsiä jotain softaa, jonka avulla voisi helposti vaihtaa puhelimen tilaa GPRS:n ja 3G:n välillä, mutta mitään ei ole löytynyt. Tietääkö kukaan mitään sopivaa ohjelmaan tähän tarkoitukseen, tai onko ongelmaan jotain muuta ratkaisua?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei ole. siis noiden Vain 3G, kaksitoiminen, Vain GSM lisäksi.
  Jos halut noita vaihdella usein, niin kannattaa toki asetukset kuvake/pikavalinta viritellä mahdollisimman nopean reitin päähän.

  Alueellisesti voi olla myös eroa mitä operaattoria käyttää, luurin asento taskussa (eli antenille mahdollisimman hyvä "näkyvyys")

  Jos pakettidataa ei käytä vähänväliä (Eikä yhteyden muodostus nopeus ole äärimäisen tärkeä), niin kytkeä se asetuksista "tarvittaessa".

  En tiedä millainen onglma ja käyttöaste sinulla, mutta luurin vaihto, esim E71ssä on iso akku, joka tuo lisää toimintaikaa kovaankin päivittäiseen käyttöön.

  Jos jokapäiväinen lataaminen ei siltikään riitä, niin kannattaa ottaa mukaan varavoimaa, jostain löytyy ketjuja joista aiheesta yleisesti keskusteltu.
   
 3. puikko

  puikko Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  29/7/07
  Viestit:
  1673
  Tykkäykset:
  208
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Itse juuri tuolla Nokia Energy Profile - ohjelmalla katselin virrankulutuskäyrää kun vaihtelin asetuksista UMTS - GSM verkon välillä. Eipä tuo käppyrä paljon heitellyt mihinkään suuntaan ainakaan valmiustilassa, olipa verkko sitten kumpi tahansa. Surffaillessa ei tullut koitettua, mutta itselläni ainakin hermo loppuu jos tuota koittaa pelkästään GSM verkossa harrastaa.

  Nokia Energy Profiler
   
 4. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Itse olen siinä käsityksessä, että keskimäärin (toki riippuu aina verkonvoimakkuudesta ja siten tarvittavasta lähetystehosta) 3G verkossa puhelin kuluttaa vähemmän virtaa valmiustilassa, mutta enemmän verkon kanssa höpistessään.

  Ainakin mitä usein ilmoitettuja käyttöaikoja on katsellut niin puheajat ovat säännönmukaisesti 2G:ssä pidempiä, mutta valmiusajat (jos eritelty) 3G:ssä.

  Lähinnähän käyttöä haittamatonta akunoptimointia olisi siis saada puhelin pysymään äänipuhelujen aikana 2G verkossa (tai siirtymään 2G verkkoon kun puhelu on alkanut), niissä kun ei eroa huomaa kuin yhdistymisajassa. Tuollaisen ominaisuuden voisi jopa päällä pitää jos puhelimissa moinen olisi (tosin, käyttömukavuuden vuoksi pitäisi koodata siirtymään sitten taas heti 3G:hen, jos pakettidataa tarvitaan yhtä aikaa... eli monimutkaistuu... voi olla että tuo koodi veisi sen virran minkä säästäisi...)
  Nettiä käytettäessä ei tulisi mieleenkään luopua 3G:stä virransäästön takia.

  Niin pienestä erosta on vain loppupeleissä kysymys, että kun ei automaattisesti tuota osaa niin enpä jaksa rämplätä, korkeintaan joskus pakotan 3G verkkoon, jos ei syystä tai toisesta siellä halua pysyä nettiä selatessa...
   
 5. hookoo_

  hookoo_ Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/06
  Viestit:
  1515
  Tykkäykset:
  31
  Itsellä on perstuntumalta sama tunne 6121c:n kanssa, eli ei kuluta akkua juurikaan enemmän 3G-tilassa paitsi tietty nettiä selaillessa tms. Kokemukset enimmäkseen pk-seudun ja kotkan seuduilta tällä kakkosluurilla.
   
 6. Naranek

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/2/04
  Viestit:
  43
  Tykkäykset:
  0
  Jotain tällaista ajattelin itsekin, tai jos automatiikka on vaikea tehdä, niin sekin riittäisi jos verkon pystyisi liittämään käytettävään profiiliin.

  Poikkeuksiakin on tälle datakäytölle, nimittäin kuvittelisin että esim. fringiä käytettäessä olisi parempi pitää puhelin 2G-tilassa, koska pikaviestien lähettämiseen GPRS/EDGE on ihan riittävän nopea.

  Tyttöystävä osti joku aika sitten uuden puhelimen ja valitti huonosta akun kestosta. Pistin 3G-ominaisuudet pois päältä, ja kuulemma tilanne parani todella paljon. Itsellänikin on vastaavia kokemuksia ulkomaanreissuilta ilman 3G:tä (yllättävien laskujen välttämiseksi), joten uskoisin että tässä on ihan oikeasti saavutettavaa käyttöiän suhteen.
   

Jaa tämä viestiketju