Kuinka hyödyntää HSDPA-nopeuksia?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Trone, 25/7/06.

 1. Trone Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  (Tämä varmaan olisi voinut sopia tuonne Datatuotteet-alueellekin, mutta mielestäni paremmin tänne)

  Nyt kun HSDPA-puhelimia (HTC TyTN lienee ensimmäinen?) alkaa Suomen markkinoille pikkuhiljaa tippumaan, ja ainakin Elisa/Saunalahti kyseistä 3.5G-verkkoa asiakkailleen voi tarjota, niin itseäni on alkanut askarruttamaan, kuinka kyseisiä 1Mbit/s -nopeuksia (myöhemmin kai nopeampiakin) pystyy mobiililla päätelaitteella hyödyntämään?

  Eli jos unohdetaan HSDPA-matkapuhelimen käyttäminen läppärin kaverina, niin mitä uutta ja hyvää nopeampi datayhteys tarjoaa suoraan itse kännykän kautta käytettäessä? Itse arvon tällä hetkellä N80:n ja TyTN:n välillä, ja vaikka TyTN:n mahdollistama nopeampi (ja kalliimpi) nettiyhteys kiinnostaakin, olen alkanut pohtia, mitä todellista käyttöä nopeammalla datayhteydellä voi olla. Mielestäni nimittäin hitaampikin yhteys on riittävä, jos puhelimen pääasialliset nettikäytöt ovat luokkaa messenger, satunnainen www-käyttö, harvoissa tapauksissa jonkun muutaman megan tiedoston lataus (joka ei 128kbit/s-nopeudellakaan vie kovinkaan montaa minuuttia).

  Siis, koska oman tuntumani mukaan hitaampikin datayhteys riittää "normi-siviilikäytössä", kyselenkin foorumilaiset kokemuksia/ideoita/visioita siitä, mitä 1Mbit/s kännykässä voisi käyttäjälle tarjota tällä hetkellä / lähitulevaisuudessa (~6kk)? Eli kuinka voisin perustella itselleni, että maksaisin suurempaa hintaa siitä, että käytössäni on kännykkä joka ottaa vastaan (ja lähettää) nollia ja ykkösiä nopeammin (ja kalliimmin)?

  Kyseessä ei ole siis mikään HSDPA:n dissaus, vaan vilpitön tietämättömyys siitä, kuinka HDSPA voi faktisesti olla kännykässä hyödyksi.
   
 2. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Eipähän ole ilmassa ainakaan ruuhkaa niin paljon. Isojen kaupunkien keskustoissa kun ei päiväsaikaan aina data kulje GRPS-nopeuksillakaan kovin vauhdikkaasti.
   
 3. Hedgehog

  Hedgehog Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  4044
  Tykkäykset:
  46
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Toivotaan että tämä edistäisi 3G:n peittoalueiden leviämistä, se kun on suomessa vieläkin aika heikko, ja nyt ollaan menossa kovaa vauhtia jo 3.5G:hen... :S

  (Nimimerkillä: 200m 3G peittoalueesta asuva, videopuheluihin pystyvän kännykän omaava)
   
 4. zonem

  zonem Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/02
  Viestit:
  1952
  Tykkäykset:
  0
  Web-selaustahan ei taida monikaan puhelin pystyä käsittelemään yhtä nopeasti kuin se megasella yhteydellä tulee.

  Jäljelle taitaa jäädä lähinnä softien ja musiikin lataus, joiden koko on useita megatavuja...
   
 5. Trone Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Juu, ja softat ja muut voi helposti myös ladata pistämällä luurin piuhalla kiinni netissä olevaan koneeseen tahi WLANin yli :eek:)

  Itse tuumin videon ja musan striimausta esimerkiksi VLC:n kotikoneelta, siihenhän tuo megainen jo ihan mukavasti riittäisi (varsinkin kun kotilaajakaistasta ulospäin vain puoli megaa...). Mutta sitten kuin sitäkin tarkemmin tuumin, niin sillä nopeamman datayhteyden lisäkustannuksella jo ostaa sopivasti isoja muistikortteja, joihin voi sitten musiikkia, videoita yms. latailla ihan tylsästi piuhan/wlanin kautta :eek:) Varsinkin kun VLC:n inputteja joutuisi käsittääkseni jonkun verran virittelemään..

  Tietysti kun HSDPA tulee yleisemmäksi, kehittynevät puhelimien selainominaisuudet niin, että esimerkiksi youtuben kaltaisten videopalveluiden käyttö voi olla mahdollista..

  Kyl tässä edelleen on pientä tyhjyyttä omassa pääkopassa sen suhteen, että miksi maksaisin HSDPA-nopeuksista ekstraa :eek:) Killer-app niin sanotusti uupuu tavalliselle (IT-friikki-)sukankuluttajalle..
   

Jaa tämä viestiketju