Kuinka herkkä Siemens C60 kosteusvauriolle?

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja Pekka77, 23/3/06.

 1. Pekka77

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/3/06
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Edellisen puhelimeni "antautumisen" ymmärrän vallan mainiosti, sillä joutuihan se kulkekaan melkoisen rallin lumilingon käsittelyssä, joten ei siitä sen enempää...

  Kyseessä nyt kuitenkin siis nokialaisen korvaajaksi saatu Siemens C60 (n. 1v. vanha), joka ehti olla käytössäni vain pari päivää, kunnes ei käynnistynyt enää ollenkaan.

  Vein kapulan tietysti ostopaikkaan takuuhuoltoon josta kertoivat sen lähtevän huoltopisteeseen. Tästä on aikaa nyt n. 1 kuukausi.

  Puhelimella ei ole ollut mikään hengenhätä, sillä vanhoja "romuja" on ollut käytettävänä tällävälillä. Kerran (n. viikko sitten) tiedustelin kuitenkin korjauksen edistymistä valtakunnallisen palvelunumeron kautta. Ainoa sieltä saatu tieto oli että puhelin oli kuitattu huoltopisteeseen päivä viennin jälkeen, joten ajattelin että odottelee jotain osaa tms.

  Tänään kuitenkin tuli soitto ostopaikasta, soittaja kertoi puhelimen palanneen huollosta ja siinä kuulemma oli kosteusvahinko, jota ei takuuseen korjattaisi. Vaihtoehtona siis ultraäänipesu joka sekään ei välttämättä asiaa auttaisi. Mielestäni puhelimen arvo ei ole sellainen että se tulisi kysymykseen omasta pussista maksaen.

  Eli kysymys kuuluu onko ko. malli tosiaan herkkä kostumiselle, vai koijataanko tässä apinaa? Täysin kuivassa ei puhelin ennen rikkoontumista ollut (olin edellisenä iltana ajamassa moottorikelkalla, ja puhelin oli ns. kuoritakin taskussa. Ajo ei tapahtunut missään umpihangessa vaan normaali reipasta reittiajoa.) Tästä seuraavana päivänä puhelin toimi normaalisti, kunnes ulkona ollessa meni "jumiin" ja sammutuksen jälkeen ei enää käynnistynyt. Mainittakoon vielä että aiempi omistaja (=vaimo) ei pahemmin puhelinta siis ole retuuttanut myöskään. Päinvastoin.

  Missään vaiheessa puhelimeen ei siis kohdistunut mielestäni mitään epänormaalia kosteutta ja monia puhelimia on ollut huomattavasti pahemmissakin olosuhteissa niiden kuitenkaan rikkoontumatta.

  Lähinnä ihmetyttää ko takuuhuollon puolesta se, että tuollaisen vian toteamiseen on kulunut n. kuukausi. Vaikka itse puhelin olisikin ollut noin heikko, olisi ollut miellyttävämpää saada siitä tieto hieman nopeammin, jolloin ei olisi tarvinnut "kituuttaa" vanhoilla haloilla, joista aina akku tyhjänä...

  Niin myyjäliike on Jättiläisketju, ja huoltopaikka ilmeisesti jossakin pääkaupunkiseudulla.

  Huomenna jos kerkeäisi kapulan hakemaan pois ruostumasta, niin oliskos mitään hyviä vinkkejä mitä kannattaisi tapauksesta vielä tiedustella, vai pitääkö käydä suoraan samalla reissulla hakemassa uusi puli?
   

Jaa tämä viestiketju