Ksenon vs LED-salama

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja sepik1, 4/8/10.

 1. sepik1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/06
  Viestit:
  352
  Tykkäykset:
  8
  Onko joku vertaillut Ksenon- ja LED-salamalla otettuja kuvia, onko suurta eroa? Takavuosina oli paljonkin, entä nykyään?
   
 2. JCSH

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/6/09
  Viestit:
  360
  Tykkäykset:
  12
  Jotta niitä voisi vertailla pitäisi olla kaksi muuten täysin identtistä puhelinta paitsi että toisessa ledi ja toisessa xenon. Mutta tälläisiä ei taida markkinoilta kovin paljon löytyä.
  Mutta yleisesti voi sanoa että jos kameramoduulit, optiikka, softat yms. on samat niin stillkuvauksessa xenonilla saa parempia kuvia.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riipuu toteutuksesta, LEDien mainetta pilaa se että niitä käytetään hinnat alkaentoteutuksista ja xenonia kalliimmissa. Jotkin LED toteutukset ovat yllättävän hyviä henkilökuvauksessakin.

  Xenoni toteutuksissa yleensä saadaan valoa enemmän laajemmalla spektrillä, mutta se ei takaa että kamera hanskaa homman, varsinkin jos kuvaillaan lyhyillä etäisyyksillä kiiltäviä pintoja, esim jos kuvailee lehtileikkeitä, laitteitä, komponentteja jne, viivakoodeja, tekstiä... ns. olohuone kuvauksessa varjo-ongelmia voi olla kummallakkin, tosin LEDejä on voitu laittaa enemmän. jos olohuono on tumma, niin LEDeistä tuppaa puhti loppua aijemmin jos etäisyyttä vähääkään enemmän.

  LED käy stillä kuvauksessakin kuvausvalona joka hämärässä/pimeässä helpottaa kuvaamista.

  Jotkut mainitsevat värisävyistä.

  Vertailu materiaali on, ihan sen mukaan mitä haluaa , surkeita xenon kuvia ja hyviä LED kuvia, surkeitä LED kuvia ja hyviä xenon kuvia.
   
 4. Dopey

  Dopey

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/05
  Viestit:
  225
  Tykkäykset:
  4
 5. sepik1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/06
  Viestit:
  352
  Tykkäykset:
  8
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuo käyttö tilanne ehkä sellainen mikä ei oikeastaan suosinut kumpaakaan tekniikkaan. Vähän etäisyyttä lisätty tummaa sametti tapettia ja nopeaa liikettä, niin veikkaisin että erot olisivat paljon selkämpiä. Kuvasarja kuitenkin ihan hyvä, sillä voi ainakin karsia ne kohinaisimmat tuotokset pois. tosin pitäisi myös katsoa suljinaikoja.

  Mutta jos niitä muita käyttökohteita ja itse kuvaamisen tilannetta, ja jos kuvattaisin tekstiä, lehtileikkeitä, viivakoodeja jne. niin osa xenon totetutuksista voisivat olla erittäin haasteellisia käyttää -> kuvat käyttökelvottomia.

  Joskus aikoinaan puhelimiin sai lisäsalamaa, olisko jälleen niiden aika.
   
 7. sepik1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/06
  Viestit:
  352
  Tykkäykset:
  8
  Linkissä olevissa vertailukuvissa on taustalla laaja vaalea alue. Se voi hämätä joidenkin kameroiden valotusta siten, että kamera valottaa liian alas. Siitäkin voi johtua joidenkin kameroiden tummempi kuva.
   
 8. sepik1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/06
  Viestit:
  352
  Tykkäykset:
  8
  Jos joutuu kuvaamaan esim tekstiä lehden sivulta, niin silloin on ensinnäkin pakotettava salama pois päältä, laitettava kamera lähikuvaus -tilaan ja mielellään nostettava valotusta puoli aukkoa ylöspäin.
   

Jaa tämä viestiketju