Kotikäytössä pelkkä kännykkänetti?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja pmu, 18/10/09.

 1. pmu Vieras

  0   0   0

  Onnistuisikohan järkevällä nopeudella toteuttaa suuri visio, että laitan 8 megan laajakaistani kokonaan pois ja hankin luuriini esimerkiksi 5 megaisen Saunalahden mobiililaajakaistan ja käytän sitä samaa yhteyttä niin luurissa kuin tietokoneessanikin? Tämä kännykkän kautta nettiin tietokoneella meno onnistunee toteuttaa suht helposti? Olen noob näissä jutuissa, mutta käytössä Samsung Omnia HD ja Macbook Pro.

  Ilmeisesti mobiililaajakaistassa nopeudet vaihtelee sijainninkin mukaan. Jos jollain on kokemuksia Lahden alueelta niin kertokaas millaisiin nopeuksiin yhteytenne pääse vs. luvattu nopeus...
   
 2. webbimato

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  521
  Tykkäykset:
  5
  Ensimmäinen kysymys koskee internetin käyttöäsi. Pelkkää satunnaista surffausta? Kenties pelaamista? Lataatko paljon tiedostoja?
   
 3. pmu Vieras

  0   0   0

  Pelejä en pelaa ollenkaan. Suurin rasitus tosiaan on ehkä satunnaisissa ohjelmien tms. latauksissa, mutta en harrasta leffojen, musan tms. latailua. Siis sillä tavalla, että torrentit jauhaa taustalla ja itse siinä ohessa käytän nettiä johonkin muuhun. Muuten netti on "kokoajan" käytössä lähinnä kommunikointiin ja muuhun kevyeen käyttöön.

  Aikaisemmin oli käytössä 2 megan laakakaista ja silläkin pärjäsin 100%. Jos sillä 5 megan kännykkänetillä voisi päästä samaan nopeuteen IRL niin se riittäisi.
   
 4. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  En muista onko Saunalahdella, mutta Elisalla on ainakin 14päivän kokeilumahdollisuus netinkäytössä. Käy hakemassa Elisan liittymä ja tikku, kokeile sitä itse ja palauta sen jälkeen. Ja jos se toimi niin käyt ottamassa Saunalahden mobiililaajakaistan.

  Pystyt itse testaamaan toimivuuden juuri siellä missä oikeasti sitä käytät. Monessa paikassa saattaa olla jopa metreilläkin merkitystä, kuinka hyvin nuo toimii. Anopilla toimii hyvin, kunhan tikku on täsmälleen oikeassa paikassa. Muutaman kymmenen sentin liikuttaminen suuntaan tai toiseen tiputtaa tikun GSM-verkkoon. Ja asuinpaikkana kuitenkin Espoo, jossa on suht hyvät 3G-verkot.
  Torrenttien satunnaisessa latauksessakin nuo toimii, mutta ulospäin jakamisessa tökkii. Itse nyt testaillut jonkun verran tässä uudessa kämpässä, niin latausnopeudet pyörii 200-400Kt/s välissä, mutta jakonopeus reilusti alle 50kt/s luokkaa.

  Eli kyllä se kaikki riippuu siitä miten nuo liittymät toimii sun luonasi.
   
 5. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Kannattaa muistaa että operaattorit kieltää mobiilinetin käytön p2p sovelluksien kanssa.. ihan selkeät syytkin tuolle on; esim torrent ohjelma ottaa satoja yhteyksiä (siis kappaleita) ulkomaailmaan ja tuo rasittaa kytkimiä ja keskuksia todella paljon, ei ehkä niinkään se siirretty datamäärä.

  Eri asia luonnollisesti puuttuuko operaattorit tuohon P2P käyttöön...
   
 6. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Niinhän ne kieltää. Itse en juurikaan mobiililaajakaistalla lataile, joten hankala sanoa puuttuuko ne vai ei. Testimielessä vain muutaman kerran testaillut.
   
 7. simma Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/06
  Viestit:
  1121
  Tykkäykset:
  47
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s 64Gt
  Kännyn ja koneen väli Bluetoothilla max 1 megainen, eli et saa täyttä 5 megan yhteyttä koneeseen ellet käytä puhelinta langalla tai wlanin yli. Myös mobiilinetin vauhti on hyvin vaihtelevaa, jos edes pääsee tuohon 5 megaan edes. Latenssit (pingit) on siinä 140 - 500ms, yleensä siinä 300ms. Parempi hommata tikku, että jää se kännyn kanssa säätäminen + nopeus on parempi tikusta koneeseen.

  p2p asiaa on jo tullutkin.

  En suosittele mobiilia kuin vain satunnaiseen ja oikeasti mobiiliin käyttöön. Ei sovellu imo kotia pääliittymäksi.
   
 8. terssi

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/9/02
  Viestit:
  215
  Tykkäykset:
  3
  HSUPA:n kanssa voi päästä alle sataankin.
   
 9. karpsa

  karpsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/04
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  1
  Nyt ollut liikkuva laajakaista kiinteän korvaajana vähän aikaa ja ihan hyvin
  toiminut.

  Tiedostojen lataukset on mulla lähinnä PS3 demot ja käyttiksien yms päivitykset. Liikkuvan perässä kolme konetta ja PS3.

  Latausvauhdit tietysti aina vaihtelee, mutta kyllä nuo aina perille tulee.
   
 10. Taker

  Taker Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/04
  Viestit:
  508
  Tykkäykset:
  61
  Puhelinmalli:
  Galaxy s5, Sony xperia z2 Tablet
  kehtaako kysyä miten olet saanut ps3:n toimimaan 3g yhteyden varassa, kaverille yritin saada "mokkula"nettiä toimimaan ps3 kanssa mutta ei onnannu. Yritin joikuspot premiumilla ja connectifyme ohjelmalla joka jakaa win 7 koneen netin wlanin kautta eteenpäin.
   
 11. karpsa

  karpsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/04
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  1
  Itselläni on toteutettuna tuo Telewellin 3G reittimellä, minne tehty porttiohjaukset PS3. Saunalahden liittymä on paras tuohon hommaan, kun siellä ei ole yhteys NATin takana niinkuin Soneralla. Sonerakin kyllä toimii.

  Tuossa latasin PS3 alle kuukausi sitten Batmanin demon Saunalahden prepaidilla ja ihan mukavasti koko paketti tuli vehkeelle. Mihinkään verkkopelailuun nuo eivät sitten sovellu lähinnä suuren pingin ja muuttuvan nopeuden takia, mutta muuten kyllä.
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mokkulat ei sovellu mihinkään mikä vaatii jatkuvaa yhteyttä. Ne napsuu pois päältä kymmeniäkin kertoja päivässä.
   
 13. karpsa

  karpsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/04
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  1
  Sen takia reititin on hyvä, koska se pyrkii avaamaan yhteyden automaattisesti uudelleen. Lataus menee nykyään koneissa aina pysäytys tilaan ja jatkuu uudestaan kun yhteys on muodostettu.
   
 14. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mjo.. onhan se mjoo, roudaa sekin vielä mukana. Ongelma kun ei ole itse mokkulassa pelkästään vaan kurjassa softassa. Se tuppaa kaatumaan ja menemään solmuun. 3kk jälkeen Huawei on entinen joka kerta.. Pääteasteet paukkuu jne.. Mä niitä testasin 3 kpl ja kiitos riittää. Mutta jos teitillä toimii, fine, en iloanne pilaa tämän enempää. Multa liikenee ylimääränen lisäanteeni.
   
 15. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Itsellä on Option iCon 225 mokkula (Huutonetistä n. 30 eurolla) ja sen sisällä sim-kortti, missä nopeudeltaan ja määrältään rajoittamaton datapaketti 13,90 kk-maksulla.

  Antaa sellaista 2-4 megaa. Ei pätki. Oikein hyvin toimii.
   
 16. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16596
  Tykkäykset:
  4832
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Höpö höpö.

  Olen noiden kanssa pelaillut ihan tarpeeksi ja ihan hyvin ne toimivat ja pysyvät päällä.

  Sulla on jokin käsittämätön harhakäsitys taas tuostakin asiasta.
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitä parasta Saunalahdessa ? roaming ongelma ?

  Soneralla on kuluttajille kyllä tarjolla yhteys julkisella IPllä, kuten on monella muullakkin operaattorilla.
  Soneran yhteys on kyllä vahvasti palomuurattu, vaikka sinänsä hyvä juttu, mutta se voi häiritä joita käyttökohteita.
  Muiden operaattorien osalta vähän vaihtelee, yleisesti DNAta pidetään palomuurin osalta avoimempana.

  Vaikka mokkulalla voi luoda varsin toimivan, jopa yllättävän toimivan nettiyhteyden joihinkin kiinteisiin käyttötarkoituksiin. niin jos käyttökohteeseen on saatavilla kohtuuhintaan kiinteäyhteys ja käyttö on muutakin kuin pankkiasiat ja pienimutoininen sähköpostitarkistus niin en suin päin toimivasta kiinteästä luopuisi edes pienen hintaerontakia.

  Jos ajatus silti houkuttaa, niin ei irtisano sitä kiinteää ennenkuin on parikuukautta käyttänyt mokkulaa, tai jos ei yksinkertaisesti ole väliä vaikka homma takkuiasi pahasti.
   
 18. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Reilu vuosi sitten vein yhteen kohteeseen Option GlobeSurfer III sisäänrakennetulla UMTS:lla varustetun reitittimen. Yksi laitteista reittimen takana on PS3. Ilmeisesti PS3 toimii, koska kukaan ei ole mitään kysynyt perään.

  Hieman nauratti kun kuulin perheen muilta jäseniltä manailua heidän omien USB-pökkylöittensä kanssa ja sitten perään kommentin "mutta (paikannimi peitetty) netti toimii hyvin". Olivat hieman hämmästyneitä kun kerroin että teillähän käytetään (paikannimi peitetty) UMTS-yhteyttä, mutta ei USB-pökkylällä vaan integroidulla UMTS-reitittimellä.

  J.J-75 tapaan minäkin karsastan USB-liitäntäisiä tikkuja, mokkuloita ja pökkylöitä. Jos joku tulee ehdottamaan että semmoinen pitäisi saada toimimaan, lähinnä juoksen karkuun. Mikäli kyseessä on ZTE MF636+, poistun vaikka parvekkeen kautta (kunhan se pohja- tai ensimmäisessä kerroksessa).
   
 19. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Kokeilua varten on Sauniksella löytyy:

  "Saunalahti Prepaid Mobiililaajakaista

  - paketti sisältää Nettitikun (Huawei E1552) omaksi ja Saunalahti Prepaid Aloituspakkauksen
  - mukana arvoseteli, jonka aktivoimalla voit surffata kotimaassa netissä yhden kuukauden veloituksetta ilman tiedonsiirtorajoituksia!
  - koko paketin hinta vain 39 €
  - voi ostaa esim. Elisa Shopitista, R-Kioskilta, Prismasta, Tarjoustalosta tai tilata Saunalahdelta netissä."

  Lisää:
  Saunalahti Prepaid Mobiililaajakaista

  Vihjeenä vaikka ko. tikku onkin operaattorilukittu Saunis/Elisaan, sen purkaminen onnistui ihan nettistä saaduilla ohjeilla, tuossa saa siis myös tikkun halvalla käyttöön.

  Minulla on jo viitisen vuotta ollut kotonakin käytössä vain mobiilinetti, oon pärjäillyt.
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuo on hyvä tuote, ja vaikka se myydään Saunalahden nimellä, niin kyseessä enemmänkin Elisan liittymä, jollekkin tärkeä juttu.
   

Jaa tämä viestiketju