Kosteusvaurio Ericsson A2628s

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Deadmeat, 6/8/02.

 1. Deadmeat

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Kännykkäni Ericsson A2628s on todettu saaneen kosteusvaurion
  jota takuu ei korvaa. Kone ei toimi ollenkaan. En kuitenkaan ole kastellut kyseistä laitetta mitenkään. Onko kellään muulla vastaavia kokemuksia.
   
 2. 3.1415926 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1061
  Tykkäykset:
  2
 3. Humpisti

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/02
  Viestit:
  57
  Tykkäykset:
  0
  Paitsi ettei tämä taida olla sama asia?
  Deadmeat ei ollut huomannut kastelleensa puhelintaan.
  Tämähän voi sattua jos epähuomiossa puhut sateessa, puhelimesi on ylipäätään sateessa esim. taskussa, kädessä, kaulaboksissa (hyi) tms.
  Jos tuot viileän puhelimen aurinkoon, niin se saattaa "hikoilla".
  Olet ollut kosteissa tiloissa sen kanssa.
  Laitehan on voinut saada kosteutta kauan aikaa sitten, mutta vasta nyt se alkaa oireilemaan siitä, eli ei aivan viime päivien muisteloihin kannata luottaa.
  Huoltomiehiltä olen kuullut että huvittavankin usein kostuneet laitteet haisee oluelle, viinille tai muulle alkoholille...
   
 4. coltrain

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/02
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  3110 "hitaasti kuivuva" :)

  mä ostin joskus ikuisuus sitten sairaan halvalla 3110:n (silloin kun 5110 oli in). siinä oli kosteusvaurio ja sen yleisin ilmentymä oli soittoäänien katoaminen. puhelimesta ei siis kuulunut mitään ääniä. poistin sitten käytöstä kun sanoivat huolloissa, ettei sille voi tehdä mitään. no nyt sitten pari kuukautta sitten kaivoin kaapista esille ja otin väliaikaiseen käyttöön.. ihmetys oli aika suuri kun se toimikin kuin ei olisi ikinä mitään vikaa ollutkaan. taisi nokia tykätä siitä kun pidettiin pimeässä komerossa parit vuodet :)
   
 5. Deadmeat

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Tackså
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Ei viinaa ei vettä

  Huolto kyllä tunnistaa kosteusvaurio koneet heti.
  Vaihtoehtoja milloin se voi kastu on paljon. Ja todellakin se voi jäädä käyttäjältä huomaamatta. Ja kostuminen voi tapahtu myös silloin kun luuri ei ole käyttäjän valvovan silmän alla. En ole kuullut että tuossa mallissa olis kovinpaljon kosteusvaurioita.
  Huoltoa ei kiinnosta tarinat että ei voi olla kastunut ne on niin selviä tapauksia että itsensä siinä vain huoltomihen silmissä tekee <kuvaava sana> ihmiseksi
  Onhan ne joillain housut kastuneet vaikka ei ole suoranaisesti vettä roiskunut:)
   
 7. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9649
  Tykkäykset:
  421
  Jep, hikoilu on varmasti myös yksi yleinen syy kosteusvaurioihin. Esimerkiksi hikoilet ja puhelin on housuntaskussa...kosteus (ja lämpötilanvaihtelut) tulee aika näppärästi kankaan läpi ja puhelin kärsii.
   
 8. fly

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  212
  Tykkäykset:
  0
  lopeta surkuttelu nakkaa erkki laatikonpohjalle (toinen vaihtoehto roskis) ja käy ostaa ittelles uus känny(, joka kestää kosteutta{5210, me45..}) !!
   
 9. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Kosteusvaurio voidaan todeta paljaalla silmällä, kun puhelin on purettu osiin. Ihmisistä 99,9 prosenttia väittää ettei puhelin ole kastunut, vaikka se parhaimmillaan voidaan nähdä päältäpäin purkamatta laitetta. Sitkein sissi hoki "ei se ole voinut kastua", vaikka levitin osat tiskille hänen edessään ja näytin että tossa kasvaa sammalta. Kastuminen oli niin vielä tapahtunut että puhelin oli ollut puoliksi kuiva. Siinä oli selkeä raja kuivan yläpuolen ja kastuneen alapuolen välissä, että oli helppo näyttää: "tuo on normaalin näköistä ja tuo on kastunutta". Mutta kun aivot on menneet umpisolmuun ja ei voida omaksua tosiasiaa, niin sitä vain hoetaan "ei se ole voinut kastua".
   
 10. huolto

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Ihmisistä 99,9 prosenttia väittää ettei puhelin ole kastunut, vaikka se parhaimmillaan voidaan nähdä päältäpäin purkamatta laitetta. Sitkein sissi hoki "ei se ole voinut kastua", vaikka levitin osat tiskille hänen edessään ja näytin että tossa kasvaa sammalta.

  Kyllä kuulostaa niin tutulta......

  Ericssonin 2618 ja 2628 ovat kyllä aika herkkiä imemään kosteutta pohjaliittimen kautta.Olen varmaan kymmeniä tapauksia nähnyt joissa kosteus on tullut piirilevylle lataus/pohjaliittimen kautta,mutta kyllähän se kosteus aina jostain ulkoapäin sinne liittimelle pääsee.
   
 11. Deadmeat

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Jep Jep

  Joo siis tottakai se on kosteutta saanut en mä sitä epäilekkään. Ja se on varmaan helposti todettavissakin, mutta todettavissa on myös se miten paljon sitä kosteutta on tullut, eli onko mahdóllista että se johtuu koneen huonosta tiiviydestä. Mutta ei "matkapuhelin " voi hajota normaalissä käytössä.
  Valmistajan vastuuhan koskee laitteen normaalia käyttöä ja mielestäni matkapuhelimen normaalin käytön piiriin kuuluu myös ulkona käynti.
  Mielenkiintoista nähdä kuinka kaikkien täälläkin olevien reaktio on heti " kyllä sä jätkä sen olet kastanut, et vaan tunnusta tai muista."
  En vain halua uskoa että minun pitää hyväksyä kaikki viat heti kiltisti "käyttäjän virheenä" , vaikka tämä onkin heti helpompi ja loogisempi selitys.
  Mahtaapa olla helppoa kinata osapuolen kanssa jolla on jotain pelissäkin.

  No mä vien huvikseni homman kuluttajavalituslautakunnalle jotta nährään miten systeemi toimii.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Jep Jep

  No lue ensin se käyttöohje. Ennenkuin menet kiusaan kuluttajaxx tätejä, niillä on siellä kiirettä muutenkin. Eikä ko lautakunnan päätökset ketään velvoita mihinkään.
  Toki märinällä ym voi päästä haluamaasi tulokseen. onko siitä hyötyä itseltäsi palaa aikaa ja vaivaa reilusti luurisi arvon verran, kuluttuja tädeiltä kuluu aikaa ja paperia , huollolta kuluu aikaa ja paperia, maahantuojalta kuluu aikaa jne. Jokaisen portaan kustannukset nousee suurremmaksi kuin tuo luurin arvo (vaikka olis ehjä)
  Tietenkin jos huollossa on tapahtunut virhe, niin reklamoit kirjallisesti ja pyydät vastinetta, ei se millekkään lautakunnalle kuulu.
   

Jaa tämä viestiketju