Kosketusnäytöllinen mediapuhelin n. 0-200e

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja arpakyna, 18/3/10.

 1. arpakyna

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/3/10
  Viestit:
  108
  Tykkäykset:
  1
  Eli kosketusnäytöllinen puhelin olisi hakusessa, josta löytyisi tuki vähintään 8GB kortille/sisäistä muistia, 2.8+" näyttö ja toimiva soitin tuohon tilaan mahtuvalle musiikkikokoelmalle (aiempi puhelin takkuilee päivittäessä kokoelmaa/on hidas käytössä). Nokian mallistoon olen tutustunut, mutta muut merkit ovat minulle lähes täysin tuntemattomia. Niinpä kaipaisin vinkkejä erityisesti muiden valmistajien ehdot täyttävistä malleista.
  Muut kuin em. ominaisuudet eivät ole pakollisia, mutta haluttuja sellaisia tärkeysjärjestyksessä olisi:

  +++ Tuki E-kirjoille (jollain tavalla, ei tarvitse olla mikään store).
  +++ GPS
  ++ Wi-Fi
  + 3G
  + Pitkä akunkesto musiikinkuuntelussa
  + 3.5mm kuulokeliitin tai mikrofonillinen hands-free 3.5mm adapteri.
  + kohtuullinen koko

  Käytetty kelpaa myös, erityisesti mikäli reilusti yli 200e menee uutena malli, josta löytyisi suurinpiirtein kaikki plussalla merkityt ominaisuudet.

  Kiitos jo etukäteen vastaajille.

  EDIT: Vielä loppuun ehkä tyhmä kysymys: Mikäli puhelimesta ei löydy 3G:tä, voinko silti surffailla netissä 3G mobiililaajakaistalla samaan rahaan? Tarkoitus olisi siis käyttää nettitikkua kotikoneessa/läppärissä niin, ettei puhelinta tarvi kytkeä koneeseen. EDGEn nopeus riittäisi hyvin kännykälle.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Joten apua ideoihin voisi olla, mihin Nokian malleihin olet tutustunut ja mistä niissä pitänyt ja mihin haluat parannusta.

  Jos kosketusnäyttö pitää olla niin Nokialla menee 5000 sarjan kosketuskoneisiin, ne varmaan olet katsastanut. Ilman tuota kosketusnäyttö vaatimusta Nokialta voisi löytyä hyviäkin vaihtoehtoja.

  Eli käy tutustumassa Samsungin mallistoon, sillä löytyy ihan mielenkiinstoisia peruspuhelimia kosketus näytöllä

  Nykyään jos MicroSD korttipaika, on se MicroSDHC, eli tukee yli 2GB kortteje, joita nykyään saa helposti 16GB, n. 32GB on maximi, toki mallikohtaisi ongelmia voi ilmetä.
  No kysymyksesi olikin että tuollaisen 8GB musiikkikirjaston pitää toimi, joka kyllä ihan viisas kysymys, ne pari albumia toimii joka luurissa...

  Sitten se mihin piti vain vastata :)
  Suomalaisilla operaattoreilla ei ole eritelty 3G ja GSM(GPRS) dataa, eli samaan hintaan menee, vauhti vain hitaampaa.

  Jos tarkoitit että sinulla nettitikkuliittymä tietokoneessa ja haluat käyttää tuota liittymää myös kännykässä, pitää sinun se SIM siirtää kännykkään, tai jos kännykän liittymää haluat käyttää nettitikussa, niin sekin myös onnistuu.

  Jos sinulla kännykässä oma liittymä ja tuossa mokkulassa oma, ja haluat hyödyntää mokkulan dataa, niin voit käyttää esim. WLANin kautta, yksinkertaisimmin hankkimalla wlan reititin joka tukee mokkulaasi ja sen mokkulan siihen tunget. tuo siis toimii siinä wlanin alueella.

  Jos meinaat että onko mukkulan flat data käytössä toisella SIMillä kännykässä, niin ei ole, markkinoilla on tosin tuotteita joissain johonkin hintaan saa yhteen liittymään kaksi SIMiä, joissa kummassakin sama flat data (SL:n mobiililaajaksita+)
   
 3. arpakyna

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/3/10
  Viestit:
  108
  Tykkäykset:
  1
  Kiitos vastauksesta, sovelias!

  Nokian malleista olen arponut välillä 5230 ja 5530. Käsittääkseni erot ovat 5530 +Wi-Fi (kotoa löytyy langaton reititin, joten käyttöä tälle olisi varmasti jonkin verran), +parempi kamera (Ei minun tapauksessa merkitystä), 5230 +GPS, +pidempi akunkesto. 5230 vaikuttaa noista kahdesta paremmalta vaihtoehdolta, Wi-Fin / 3G:n puute lähinnä mietityttää.

  Voiko e-kirjoja lukea kummallakaan puhelimella (Tämä olisi iso plussa)? Kosketusnäyttö ei sinänsä ole aivan pakollinen juttu, mutta toivottava kuitenkin. Väh. 2.8" näyttö kuitenkin täytyy olla.


  Tätäpä juuri tarkoitin. Ei kuulosta kovin kätevältä vaihdella SIMmiä vähän väliä, ja nettiselailun ajaksi menettää puhelintoimintoja. Pitääkin tutustua Saunalahden tarjontaan, kiitos vinkistä. Tällä hetkellä kotoa tosiaan löytyy ylihintainen Soneran ADSL, jonka vaihtoa mobiililaajakaistaan harkitsen.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Noissa koneissa on hinta ominaisuuksiin nähden kohdallaan, 5230 mallita taitaa saada kytkynä tosi edullisesti CWM mallina.

  Voi ja ei, riippuu missä muodossa ne on, ja senkin jälkeen käytettävyys kysymykset, kannattaa ennen päätöstä tutustua S60 5th e-kirja softiin ja e-kirja kokemuksiin, virtaa tuollainen lukeminen jokatapauksessa vie, näytön kirkakudella suurimerkitys.

  Tuo ei kirja juttu voi olla se mikä tiputtaa Nokian näppiskoneita listalta pois (lähinnä sen näytön koon ja varsinkin tarkuuden takia, pikseleitä noissa siis 240x320), muuten niissä näppiskoneissa olisi kovia sanoja niin akunkeston kuin muunkin kannalta (tuoreet S60 3rd FP2 koneet)

  Jos liikkeessä poikkeet katselemassa, niin vilase myös Samsungin valikoimaa.

  Varmista ensin että mokkulalla saat riittävän ja haluamasi tasoisen toimivuuden ja että hintaeroa tulee riittävästi. ja muista että vaikka tänään toimisi ok, niin huomenenna saattaa linjat tökkiä.

  Tuo SLn sopimus vaatii määräaikaisuuden ja kannattaa myös tarkistaa että puhtaat mokkulatarjoukset, niin aika tieheään hyviä edullisia rajattoman vauhdin tarjouksia (24kk määräaikaisuuksia), ja sitten puhelimeen otat halvimman datapaketin, joiden yhteyshinta voi olla edullisempi kuin aijemmin kuvailtu paketti.
   
 5. murur0a

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/12/09
  Viestit:
  85
  Tykkäykset:
  3
  5230 on 3G-kapine ja nykyisellä hinnoittelulla mielestäni aika selvä ykkösvaihtoehto sinulle, tarpeesi huomioonottaen. 5530:sta löytyy tuo wifi joka tietysti sekin on hyvä jos kotona on langaton verkko... Noiden kahden välillä arpoisin, jokerikorttina käytetty 5800 joka sitten yhdistäisi molempien em. luurien parhaat puolet ja joka hyötyi viimeisimmästä firmwaresta aika tavalla.
   
 6. arpakyna

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/3/10
  Viestit:
  108
  Tykkäykset:
  1
  3G tosiaan löytyy nyt kun otin silmän käteen ja katsoin tuotetiedot tarkemmin. Hyvä huomautus murur0a. 5320:ssa on myös isompi näyttö kuin 5530:ssa (3.2" vs. 2.9"). Tämän perusteella viimeistään on selvää, että 5230 tulee hankittua, mikäli käytetyn 5800 ostamisesta ei tule mitään.

  Saksasta SIM-lukottoman luurin saisi 120-130e hintaan, joten säästöä tulisi jonkin verran, ja lisää vielä oheislaitteista (bluetooth -kuulokkeet ja 16GB muistikortti). DNA:n kytkykaupasta en ole erityisen innostunut. Onko mitään erityistä mitä pitäisi tietää puhelinta ulkomailta tilatessa? Monenlaista muuta elektroniikkaa on Saksasta tullut tilattua taulu-tv:istä tietokoneisiin, joten homma on sillä tavalla kyllä tuttua. Englanninkieliset valikot eivät myöskään ole ongelma.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Suomi T9, jos sitä tarvii. Sitä en tiedä onko löytämäsi CWM versio ja haluatko sitä edes.
   
 8. Maple Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/08
  Viestit:
  79
  Tykkäykset:
  2
  Kannattaa tsekata myös Samsungin M5650. Aivan äskettäin tullut Suomen markkinoille. Hinta on verkkokauppa.comissa 230€.

  - 2,8' kosketusnäyttö
  - Wlan
  - 3.5 kuulokereikä
  - 3G
  - 3mpx kamera

  Jos olisin nyt ostamassa puhelinta niin ostaisin tämän mallin. Kaverilla on tuo nokian 5530 ja jotenkin jäänyt huono vaikutelma, nitisee ja natisee.
   

Jaa tämä viestiketju