Koska "isot" operaattorit lähtee hintakilpailuun?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja mikkvi, 18/9/03.

 1. mikkvi

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  318
  Tykkäykset:
  0
  Kuinka kauan isot operaattorit pystyvät pitämään korkeahkot hintansa?
  Saunalahtikin polki tasahinnan jo 12c/min. Ja uudet operaattorit lupailee kans aika edullisia settejä.

  Eikö Dna,RL tai TeliaSonera seuraa perässä..
  Luulis jo, että niiden oli pakko vasta jotenkin. Vai tyytyykö ne vaan keräämään rahaa.. ja mainostelemaan liittymän vaihdon kannattamattomuutta. Ja tuomaan etusopimuksia, vippejä ja opiskelija alennuksia.
   
 2. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Niinpä. Esimerkiksi Saunalahden maine alkaa olla/on jo ihan hyvä ja hinnat ovat halpoja, joten varmasti suurilta ja kauniilta karkaa paljon asiakkaita juuri heille. Jos suuret operaattorit tiputtaisivat hintojaan, niin varmasti kääntyisi asiakasvirta takaisinpäin kasvavissa määrin, eikä tarvitsisi rahoja upottaa turhiin alenussopimuksiin ja mainoskampanjoihin; tuttu tuote on helppo ostaa ilman mainoksiakin.
   
 3. Erkkimerkki

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/03
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  0
  Hintakilpailussa on se ongelma, että kyseessä on loputon suo. Jos kerran lähtee mukaan, niin kelkasta on vaikea hypätä ja tuloksena voi olla taloudellinen katastrofi. Jos isot laskevat hintojaan, niin pienet pudottavat taas. Tätä leikkiä jatkuu kunnes joku tai jotkut kaatuvat. Nämä kaatuvat ovat todennäköisesti pienempiä firmoja. Sen jälkeen ei ole ketään ylläpitämässä kilpailua. Joten täydellinen hintakilpailu ei välttämättä ole kuluttajankaan etu.
  Pienet ruokakaupat ovat kärsineet hintakilpailusta ja jäljelle ovat jääneet laatikkomyymälät sekä isot hypermarketit. Pieniltä paikkakunnilla lähikauppoja ei juurikaan ole.
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Siinä vaiheessa kun laskee hinnat, loppuu puheajat.
   
 5. dexta Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/10/02
  Viestit:
  2482
  Tykkäykset:
  0
  joku vois tehdä taulukon missä olisi operaattoreita verrattu eri ruokakauppoihin, ellei sellaista jo ole:)
   
 6. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  130
  Kyllä kelpaisi, mutta jos noin ei käy, niin sitten harkitaan Saunalahtea.
   
 7. hyper9999

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/03
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Yksi syy miksi isot eivät lähde hintakilpailuun mukaan on tietysti yksinkertainen: Jos vaikka Sonera lanseeraisi uuden liittymätyypin "minimani", jossa puhelut olisivat 9 snt/min ja tekstarit 5 snt/kpl mihin tahansa liittymään, ja kuukausimaksu vaikka 8 euroa, niin siitähän tulisi kaaos ja koko lafka olisi ihan tukossa.

  Varmasti jokainen alkuperäinen asiakas haluaisi vaihtaa tähän liittymätyyppiin, sekä uusia tilauksia tulisi jatkuvasti. Aspa, sopimuskäsittely, jälleenmyyjät, ja joka ikinen Soneran paikka olisi tukossa sen takia koska kaikki haluaisivat heidän liittymän. No mitä siitä sitten tulee, kun puheluista tulee vähemmän rahaa taloon, ja työntekijöille pitää maksaa ylityökorvauksia kun ei ole tarpeeksi kapasiteettia?

  Ideahan on siinä, että miksi lähteä muuttamaan jotain koska on jo 2 miljoonaa "tyytyväistä" asiakasta jotka kiltisti makselevat kalliita laskuja? Tyhmäähän se vain olisi, näin bisnesmielessä siis. Joten asiakkaat äänestävät polvillaan.
   
 8. zap

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/02
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  0
  Luulempa että joulunalusajasta tulee mielenkiintoinen. Numeronsiirto on nyt mahdollinen, markkinoilla uusia operaattoreita ja hintakilpailu alkanut.

  Kyllä isojen on jotenkin reagoitava. Jos ei hintoja suorannaisesti lasketa, niin uusia liittymätyyppejä tai hinnoittelumalleja tuodaan markkinoille (omaa arvailua). Saunalahti reagoi yllättävän nopeasti Tasahinta Plussan kanssa.

  Samoin seuraan mielenkiinnolla kuinka käy mm. Saunalahden ja Cubion lupausten siitä, että puheaikatarjouksiin ei lähdetä mukaan.

  Itse maltan vielä vuoden loppuun ennenkuin vaihdan operaattoria. Nykyinen ei todellakaan ole se halvin.
   
 9. krisse

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  Ehkä isot operaattorit noudattavat seuraavaa logiikkaa:
  Ei se tyhmä ole joka pyytää vaan se joka maksaa... :)
   
 10. mike99

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Täytyy ihmetellä tavallisen kaduntallaajan yksinkertaisuutta hinta-asioissa: kk-maksu saa olla vaikka 10€, mutta jos €/min on riittävän alhaalla, niin liittymä on "halpa". Saas nähdä, mikä operaattori keksii tuoda liittymän, jossa puhelut maksaa sentin, mutta kk-maksu 100€. Kun se on niin halpa ja kaikkee...
   
 11. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Löin äsken pääni näyttöön, sattuu. Mieleen tuli semmoinen juttu että entäs jos Sonera haluaisikin siirtyä ns. "tuottajaksi", eli ylläpitämään pelkästään verkkoa ja siitä veloittaa joku vaikka 5 senttiä/min? Ei liittymähärdellejä ollenkaan, ei aspaa, ei sim-kortti härdellejä yms - vain rahaa. Nojoo, se siitä.

  Anyhow: jossain toisessa viestissä oli arvioitu että soneralla on 54% markkinaosuus, eli tottakai kannattaa pitää hintoja korkeana mahdollisimman kauan jotta rahaa tulee lypsylehmästä. Jos tarpeeksi ihmisiä vaihtaa liittymää niin eiköhän silloin reagoida, mutta luulen että ne mielummin hyväksyy parin prosentin poissiirtyvyyttä kuin alentaa hintojaan vaikka 2senttiä (se 2 senttiähän voi olla 10% liikevoitosta).

  Saunalahden ymv "virtuaalioperaattorit" voivat aika helposti kilpailla hinnoilla, eli jos vaikka ostaa soneralta puheaikaa hintaan 8senttiä/min ja myy sen eteenpäin hintaan 10senttiä/min niin mitä enemmän saadaan myytyä niin sen enemmän voittoa.
   
 12. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Tuskin se noin helppoa matematiikkaa on, kuluja syntyy laskutuksesta, asiakaspalvelusta, työntekijöiden palkoista, tuotekehityksestä jne. Kaikki kulut pitää liiketoiminnassa ottaa huomioon ja vähennyksistä mitä jäljelle jää, on sitten sitä voittoa.
   
 13. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1454
  Tykkäykset:
  45
  Toisaalta halvempi hinta saattaa lisätä käyttöä.

  Ei homma noin yksinkertaista ole. Jos soittaa esim. Radiolinjan verkkoon, velottaa Radiolinja siitä ALV-korjattuna n. 16 c/min. Eli soitot muihin verkkoihin on pelkkää tappiota. Sensijaan muualta tulevat soitot tuovat rahaa. Kuitenkin, jos hintaero on liian suuri porukka alkaa järkeilemään sen suhteen kumpaan suuntaan soitetaan.
   
 14. kalamake Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  16/4/03
  Viestit:
  606
  Tykkäykset:
  1
  Eihän ne hintoja suoranaisesti alenna mutta uusi liittymä tyyppi voisi tulla vaikka enskuun alusta. Tämän hienon 13snt/min "vakio" liittymän saisi jos maksaisi liittymän avausmaksun.
   
 15. per

  per Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  495
  Tykkäykset:
  6
  Pari viikoa sitten oli sunnuntain hoblassa puolen sivun juttu näistä eri liitymien edullisuudesta. Hinnat vaihtelevat eri operaattorien/liittymien välillä niin että heikkopäisempiä jo hirvittää, mutta totuus kutienkin on se että suurten operattorien edulliset liittymät ovat halvimpia. Syy tähän on se että liittymän sisäiset puhelut ovat halvimpia ja liittymien määrä johtaa siihen että keskimääräistä enemmän puhelut menevät verkon sisällä.
   
 16. mrv

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  154
  Tykkäykset:
  0
  Mihin viittaat? Itselleni tulee "isoista" kuukausimaksuista mieleen lähinnä tuo Saunalahden Tasahinta Plus, mutta sen pari euroa isomman kk-hinnan säästää lähes kuka tahansa puhelimenkäyttäjä halvempien minuutti/tekstiviestihintojen ansiosta. Vasta jos nyk. puhelinlasku on luokkaa alle 20 euroa, olisi tuokin liittymä kalliimpi kuin nykyinen Radiolinja-Sonera-DNA.
   
 17. hyper9999

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/03
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Tämä on sinänsä totta, mutta esimerkiksi Saunalahdella (kun oli vielä R,D,S-liittymät) puheluhinta omaan oli 10 snt/min ja valitsemaan 12 tai 11 snt/min. Tekstarit oli kalliita, mutta jos puhuu enemmän niin silloin hinnat on tosi halpoja. (pistikö muka mikään muu operaattori halvemmaksi??)

  Tuollaisiin vertailuihin joissa esim. Sonera olisi Suomen halvin operaattori, ei kannata luottaa. Tai jos nyt yli puolet kavereista on Soneran liittymiä niin mikäs siinä.

  Omat kaverit ovat sen verran hintatietoisia että ovat levinneet ympäriinsä - tosin nyt ovat jo yli puolet heistäkin vaihtaneet Saunikseen ;)
   
 18. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Sonera Privat duolla kaikki puhelut kaksitaajuuspuhelimella ma- pe klo 17-07 ja pe klo 17-> ma klo 7 vain 13 snt/min miinus aikaetu kk maksu 3,66 miinus aikaedut+muut alet/edut. Ilta ja viikoloppu käyttäjille halvin mitä löytyy!
   
 19. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Tämä aikaedun muistutus se välillä pistää nyppimään, en koko asiakkaanaoloaikanani ole hyötynyt tästä tavattoman mullistavasta keksinnöstä punaista puupenniä; palvelun hehkuttaminen on pikemminkin ärsyttänyt joten se on kyllä tehnyt oman tehtävänsä mielikuvamarkkinoinnillaan, vain väärään suuntaan.
   
 20. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Olettaen, että et käytä kovinkaan paljon liittymääsi iltaisin.

  T: Panu.
   

Jaa tämä viestiketju