Mobiili.fi Korjasiko OnePlus 3:n näyttöväripäivitys tilannetta? Kyllä mutta vielä olisi parannettavaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2094
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  OnePlus 3.


  OnePlus 3 sai ensimmäisissä arvioissa runsaasti kritiikkiä näyttönsä liian voimakkaista värisäädöistä.

  Kritiikkiin OnePlus reagoi tuomalla tuoreessa päivityksessä mahdollisuuden valita asetuksista erityisen sRGB-väritilan, joka toi tarjolle luonnollisemman värimaailman.

  PhoneArena-sivusto on suorittanut päivitetylle OnePlus 3:lle sRGB-näyttötilassa väritestit. Testitulosten perusteella OnePlus on onnistunut näytön värien hillitsemisessä sekä tekemään niistä enemmän sRGB-standardin mukaisia.

  Silti aivan täysin kehuja ei OnePlus 3:n näyttö edelleenkään kerää. Uudessa sRGB-tilassa kolmesta RGB-väristä nyt vihreä hyppää vahviten esille, kun aiemmin sininen oli näytön hallitseva väri. PhoneArenan mukaan tämä on ongelma, koska ihmissilmä on herkin vihreälle ja pystyy tunnistamaan eniten eri sävyjä juuri vihreästä väristä. sRGB-tilassa OnePlus 3:n näytössä kerrotaan olevan selkeä vihreä vivahde.

  ”Olemme nähneet paljon esimerkkejä hyvin tasapainottuneista sRGB-näytöistä, jotka näyttävät tyrmääviltä, mutta tämän ongelman kanssa emme voi pitää OnePlus 3:a yhtenä näistä puhelimista”, todetaan PhoneArenan testiraportissa.

  Vaikka väritoisto ei OnePlus 3:n näytössä aivan huippua vieläkään ole, on kyse kuitenkin kaikkiaan erittäin hyvästä näytöstä. PhoneArenan testeissä näytön kirkkaus myös nousi päivityksen myötä sRGB-tilassa aiemmasta 408 nitistä 418 nitiin.

  [​IMG]
  OnePlus 3:n näytön värit sRGB-tilassa PhoneArenan mittauksessa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju