Koneliittymät: Sonera Control ja Elisa M2M

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Pedro-G, 6/10/06.

 1. Pedro-G

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/06
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Tilasin autoon Webaston ja sille GSM-ohjaimen nimeltä Webcontrol 2. Laite on eestiläisen Oskandon valmistama. Laitetta ohjataan tekstiviesteillä, mutta yhden valitsemansa toiminnon (esim. lämmitys päälle nyt) voi määrittää aktivoitumaan puhelinsoitolla.

  Webaston maahantuojan Kahan sivuilla mainostetaan Webcontrol 2:n kaveriksi Soneran Control-liittymää. Puhelimessa Kahalta kuitenkin kerrottiin, että siihen voi laittaa minkä tahansa liittymän.

  Soitin Soneran tekniseen asiakaspalveluuun, josta sanottiin, että liittymässä ei ole mitään erikoista, vain hinnoittelu. Jäi kuitenkin asiakaspalvelijasta sellainen kuva, että hän ei ollut asiaan perehtynyt ja se oli täysin mutuilua.

  Soneran sivuilta Koneliittymät. Myös Elisalla on vastaava M2M -liittymä.

  Tietääkö kukaan aikuisten oikeasti, onko näissä liittymissä jotain teknisesti erityistä? Ne eivät nimittäin ole mitään erityisen edullisia liittymiä.
   
 2. samuli.lindgren

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/1/04
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Molemmat liittymät ovat juuri tuollaisia, että ne ei puhelimeen yleensä tule, vaan lähinnä laitteisiin. Törkeä kuukausimaksu noissa on, jos vain sellaiseen käyttöön tulee. Melkein fiksumpi olisi joku prepaid -liittymä ottaa, jos se kerran on mahdollista mikä tahansa liittymä sinne läväyttää.

  Elisalla on myös kuukausimaksuton liittymä lähinnä datakäyttöön, eli Elisa Data Plus. En sitten tiedä että mitä elisa on itse mieltä, jos sen tuollaiseen laittaa. Tossa on ilmeisestikkin se, että oma liittymä pitäisi olla elisa, että tuo on lähinnä kakkospuhelimeen.
   
 3. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Käsittääkseni tuo kokoonpano vain ottaa dataa vastaan? Eli se ei soittele/viestittele sinulle? Silloinhan suosittelen Elisa Data Plus liittymää:
   
 4. Pedro-G

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/06
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Laitetta ohjataan tekstiviesteillä, GPRS ei liity asiaan mitenkään.

  Laite lähettää takaisin tekstiviestejä, esim. jos siltä pyytää "Status Checkin" (kertoo tilansa, auton sisälämpötilan yms.) Eli pitäisi olla mielellään alhainen kuukausimaksu ja halvat tekstiviestit.

  Toki kuuluvuuskin vaikuttaa, eli pitäisi olla "tekstiviestikelpoinen" kuuluvuus (ei siis välttämättä "täysiä palkkeja") mahdollisimman monessa paikassa. Jos kännykällä on hetkellisesti huono kuuluvuus, niin aina voi hieman siirtyä niin se paranee. Auto taas on siellä mihin sen parkkeerasin, se ei osaa siirtyä kuuluvuutta parantaakseen.

  Eikö Soneran verkko olisi tässä mielessä parempi vaihtoehto?
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kyllä. Soneralla on sekä kuuluvuuskarttojen että minun ja monien muiden empiiristen testien mukaan kattavin verkko Suomessa.

  Tuollaisessa laitteessa toimii esimerkiksi Soneran Netto- tai Easy-liittymä ihan siinä missä ns. koneliittymäkin. Koneliittymät on suunniteltu järeämpää yrityskäyttöä varten ja erot perusliittymiin tulevat pääosin palveluvalikoimassa.
   
 6. Pedro-G

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/06
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Jees. Tilasin jo muutama päivä sitten SIM-kortin Netto-liittymään, en ole vielä aktivoittanut sitä (palauttanut sopimusta), kun halusin vielä harkita asiaa.

  Easy-liittymä ja muut prepaid-tyyppiset ovat siitä huonoja, että saldo loppuu, ja jos ei lopukaan niin niitä pitää tekohengittää tai ne sulkeutuvat esim. 12kk päästä. Auton ollessa kyseessä en viitsi nähdä vaivaa.

  Harmi kun Telefinland ei ota enää uusia asiakkaita. Soneran verkkoon pääsee uudeksi asiakkaaksi ilmeisesti nyt vain Soneran liittymällä?

  Tietysti jos SIM-kortin vaihtaminen Webaston Webcontrolliin ei vaadi autonmekaanikon toimenpiteitä (riippuu laitteen sijoituksesta), niin voin ehkä testailla eri liittymiä, hyödyntää vaikka tarjouksia yms.
   
 7. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Jep, itelle ehkä lähitulevaisuudessa tulee tarve toiselle koneliittymälle. Telen kk-maksuton Piipperi on riittänyt minulle oikein hyvin ja laite näkyy pysyvän kentissä koko ajan. Käyttö pelkästään satunnaisia viestejä.

  Elisan verkossa toimiva liittymä ei hyvin todennäköisesti toimisi samassa paikassa.
   

Jaa tämä viestiketju