Mobiili.fi Kommentti: Samsung teki trumpit – katastrofi joka ei ota päättyäkseen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2110
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nicholasvillessä pamahtanut Galaxy Note7.


  [​IMG]Varsin ennennäkemätön fiasko. Hämmästyttäviä tietoja ja paljastuksia. Valheita ja luokatonta käytöstäkin. Yhä vain kokoaan kasvattava katastrofi, joka ei sittenkään vain ota päättyäkseen – vaikka niin jo luultiinkin. Ja vain pahenee ja pahenee.

  Edellä mainitut pätevät niin Yhdysvaltain presidentinvaalien republikaaniehdokkaaseen Donald Trumpiin ja hänen kampanjaansa, mutta myös Samsungiin ja sen Galaxy Note7 -puhelimeen.

  Samsungin osalta kaikki oli vielä paljon paremmin ennen nyt päättymässä olevaa viikkoa. Virheitä sattuu, ja Samsung oli näyttänyt hoitaneen ikävän ja haastavan tapauksen 2,5 miljoonan Galaxy Note7 -puhelimen vaihtamisesta akkuongelmien paljastumisen jälkeen melko hyvin – joskaan ei tietenkään täydellisesti.

  Mutta sitten torstaina ”turvallinen”, jo vaihdettu uusi Galaxy Note7 kärähti ja aiheutti lennon evakuoinnin. Jo tämä aikaansai aiempien kuumenemisväitteiden jatkoksi vahvan epäilyksen, olisiko Note7-puhelimissa sittenkin jonkinlainen laajempi ongelma, joka ei koskisikaan vain alkuperäisten Note7-puhelinten akkuja. Tämän jälkeen yhdysvaltalaisoperaattorit jo mahdollistivat myös vaihto-Note7-laitteiden palauttamisen.

  Vasta nyt viikonloppuna kuitenkin päästiin varsinaisten valheiden ja Samsungin luokattoman käytöksen paljastumiseen, kun selvisi vaihdetun Note7-laitteen syttyneen jo tiistaina yöllä pöydällä ollessaan ja täyttäneen makuuhuoneen savulla. Samsung ei kertonut tästä tapauksesta mitään torstaisissa lentotapauksen jälkeisissä kommenteissaan.

  Sen sijaan Samsung oli yrittänyt peitellä tapausta ja julkisesti todettiin vain ”asiakkaiden turvallisuuden olevan tärkein asia”.

  Tämä ei todellakaan pidä paikkansa. Jos näin olisi, Samsung olisi jo päiviä sitten tullut julkisuuteen selkeällä varoituksella myös Note7-vaihtolaitteista, joiden ongelmat ovat useampien tapauksien jälkeen jo ilmeisiä – ja jälleen jopa hengenvaarallisia. Tämä olisi oikeasti kertonut asiakkaiden turvallisuuden olevan Samsungin tuloksen ja maineen sijaan tärkein asia, kuten sen pitäisi olla.

  Samalla tavoin kuin omalta osaltaan Donald Trumpin aisapari, varapresidenttiehdokas Mike Pence, myös Samsungin kumppanit eli operaattorit näyttävät jo kypsyneen Note7-katastrofin syvenemiseen.

  Trump-katastrofille loppu saataneen viimeistään marraskuussa, kun vaalit saadaan pidetyksi.

  Samsungin osalta katastrofi voi ja toivottavasti saakin lopun jo aiemmin.

  Alkavalla viikolla Samsungilta ei voida odottaa enää mitään muuta kuin Galaxy Note7 -laitteiden uutta takaisinkutsua ja myynnin lopetusta.

  Ainakin Donald Trumpin bisneksiin hänen katastrofaalinen presidentinvaalikampanja on jo tuonut pitkään vaikuttavia iskuja. Samsung voi vielä pelastaa osan omasta tilanteestaan. Mutta se vaatii nopeasti ikäviä päätöksiä – lähinnä vain sen itsensä kannalta, jos ja kun asiakkaiden turvallisuus oikeasti Samsungin vaakakupissa mitään painaa.

  Pidemmällä aikavälillä myös Samsungin itsensä tulevaisuuden kannalta on parempi mitä pikimmiten Galaxy Note7 nyt siirretään historian kirjoihin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju