Mobiili.fi Kommentti: iPhone SE ei ole innovaation huippu, mutta älä silti pilkkaa sitä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Olen sitä mieltä, että iPhone SE on upea laite. Kyse ei ole mistään Apple-fanituksesta, vaan kyse on pienien puhelimien fanituksesta. Olisin yhtä innoissani, jos joku Android-valmistaja esittelisi vastaavan laitteen. Mutta kun ei esittele.

  Satun pitämään aivan valtavasti pienistä puhelimista. Oma puhelimeni on tällä hetkellä varustettu 5,5-tuumaisella näytöllä ja isoilla puhelimilla on hyvät puolensa. Silti sydämessäni on erityinen paikka pienille puhelimille. Myös niillä on hyvät puolensa, enkä varmasti ole ainoa, joka niistä pitää.

  Käytin hiljattain viikon ajan reilut pari vuotta vanhaa iPhone 5s:ää. Olin omistanut samaisen puhelimen vielä puolitoista vuotta aiemmin. Tuon puolentoista vuoden aikana olin käyttänyt lukuisia isoja Android-puhelimia ja omakin puhelimeni oli kasvanut neljän tuuman näyttökoosta 5,5 tuumaan. Pienen iPhone 5s:n käsittely tuntui kovin erityiseltä. Laite oli pieni ja siro, ja alumiinirakenteisena se tuntui paikoin kuin korulta kädessä. Siksi olen innoissani iPhone SE:stä ja siitä, että Apple käyttää uudessa puhelimessaan periaatteessa vanhoja kuoria.

  Näyttö SE:ssä ei ole kummallinen. Sen koko, resoluutio ja muut ominaisuudet vastaavat 2,5 vuotta vanhaa iPhone 5s:ää. iPhone 5s:n näyttö ei kuitenkaan ole huono. Tavalliselle käyttäjälle se on aivan riittävän hyvä. Applen sovelluskaupassa on myös pilvin pimein sovelluksia, jotka on sovitettu iPhone 5:n ja 5s:n resoluutiolle, joten on kätevää, että SE käyttää samaa resoluutiota.

  [​IMG]
  Kuka päätti, että isompi on aina parempi?


  Teknisesti SE on pääosin uusi. Siinä on tehokas A9-suoritin ja nykyaikaiset LTE-, WiFi- ja Bluetooth-yhteydet sekä NFC-piiri mobiilimaksamista varten. Takakamera on sama 12,2 megapikselin malli, jonka Apple esitteli viime syksynä 6s-malleissa. Akkukestoltaan SE on selvästi parempi kuin 5s, ja joissain kohdin jopa parempi kuin isompi 6s.

  Luin jo erään kirjoituksen siitä, miten Apple julkisti tänään vanhan puhelimen. Tuon kirjoituksen mukaan SE olisi sama kuin 5s. On totta, ettei Apple tuonut SE:n kohdalla esiin mitään uutta. Muotoilu, mitat ja tekniikka ovat jo aiemmista malleista tuttuja, mutta kyseessä on silti uusi ja tehokas malli heille, jotka haluavat pienen puhelimen. Android-puolella pieniä ja tehokkaita puhelimia ei yleensä ole ollut edes tarjolla, vaan pieni koko on yleensä tarkoittanut myös heikkoa tehoa ja olematonta ohjelmistotukea. Ainoa poikkeus on ollut Sony Compact-malleineen, mutta nekin taitavat jäädä tänä vuonna historiaan.

  Apple kertoi eilisessä julkistustilaisuudessaan myyneensä viime vuonna 30 miljoonaa neljätuumaista iPhonea. 30 miljoonaa myytyä puhelinta on hatunnoston arvoinen suoritus, ja se on luku, josta monet Android-valmistajat voivat vain haaveilla. Applen ”uutta vanhaa” puhelinta ei kannata pilkata, sillä se pitää pienet tehopuhelimet vahvasti elossa. Uuden tekniikan ansiosta SE tulee saamaan ohjelmistopäivityksiä vielä vuosien päästä, kun vanhat 5s-mallit ovat jo pudonneet kelkasta. iPhone SE saisi mielestäni olla suunnannäyttäjä myös Android-puolelle.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju