Mobiili.fi Kommentti: Apple pelaa uhkapeliä iPhonen kanssa – onko niistä yllättäjiksi?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2111
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Applen uusissa iPhone 7:ssä ja iPhone 7 Plussassa on melko paljon uutta. Tavallaan puhelimet on laitettu jälleen täysin uusiksi vuotta aiemmista iPhone 6s -malleista. Kamerat takana ja edessä, näytöt, kotinäppäin ja järjestelmäpiiri ovat kaikki uutta. Vedenkestäviäkin ne ovat.

  Mutta. Mutta. Mutta.

  Ulkoisesti iPhone 7 ja iPhone 7 Plus ovat hyvin lähellä iPhone 6s sekä jo niitä edeltäneitä iPhone 6 -malleja. Ensi kertaa Apple on tyytynyt kolmannen vuoden ajan samaan iPhone-designiin. Ulkoiset erot iPhone 6s:n ja iPhone 7:n välillä ovat pieniä – ne liittyvät uusittuihin kameroihin, poistuneeseen kuulokeliitäntään sekä takaa kadonneisiin antennijuoviin. Päälinjat ovat täysin ennallaan.

  Onnistuuko samana pysynyt iPhone-design enää houkuttelemaan ihmisiä päivittämään puhelimensa uuteen?

  Ei välttämättä ainakaan samoissa määrin, mitä designin edes jonkinlainen kehitys olisi saanut.

  Apple kyllä yrittää luoda ulkoistakin mielenkiintoa uusiin iPhoneihin uusilla värivaihtoehdoilla, joista uusi peilimusta näyttää ainakin Applen markkinointikuvissa todella tyylikkäältä. Uudet kiiltävä peilimusta ja toinen mattapintainen musta tuovat todella tumman kokonaissävytyksen takaisin iPhone-mallistoon. Moni iPhone 7 -ostaja päätyneekin uusiin värivaihtoehtoihin – aivan kuten päätyivät jo aiemmin iPhone 6s:n yhteydessä ruusukultaan, josta tuli heti suosikkiväri.

  Joka tapauksessa Apple ottaa suuremman riskin pitämällä iPhone-designin ennallaan kuin se olisi ottanut muuttamalla sitä edes hieman. Sama voi olla tylsä, eikä kiinnosta enää.

  Toisaalta Apple puolustaa myös iPhonen keskimääräistä myyntihintaa sekä tulosmarginaalejaan rajoittamalla koukuttavan uuden peilimustan värin vain kalliimpiin 128 ja 256 gigatavun malleihin. Halvalla ei Jet Black -peilimustaa saa.

  Teknisesti eniten iPhone 7:ssä ja iPhone 7 Plussassa taitaa myös puhuttaa ei se mitä ne tarjoavat vaan mitä eivät eli 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, jonka Apple on nyt työntänyt iPhoneistaan pois historian kirjoihin.

  Myös tämä on merkittävä riski Applelta, sillä mikään pakko sen ei olisi ollut tälle tielle lähteä.

  Kovin moni tuskin olisi vastannut ”poistakaa tästä tämä kuulokeliitäntä” iPhoneen kaivattavia uudistuksia kysyttäessä.

  Mutta silti Applen päätös luopua vanhasta kuulokeliitännästä voi lopulta olla hyvä – ja sellainen, että sitä myöhemmin kiitellään. Näin tapahtuu jos sen ansiosta langattomien kuulokkeiden kehitys vauhdittuu. Apple itse näyttää mallia jo omilla AirPodseillaan.

  Silti myös kuulokeliitännän poistaminen nyt on riski.

  iPhone-myyntiluvut ovat kääntyneet viime aikoina laskuun ja Apple on raportoinut vuoden 2016 alkupuoliskolta kaksi neljännestä peräkkäin vuotta aiemmasta laskeneesta tuloksesta. Erityisesti tässä tilanteessa merkittävien riskien – ominaisuuksien poistaminen ja uuden muotoilun panttaaminen tulevaisuuteen – ottaminen iPhonen kanssa on rohkeaa. Joskin tulee muistaa, että päätökset näiltä osin on tehty jo aikoja sitten.

  Elämässä ja liiketoiminnassa pitää riskejä myös ottaa. Joskus ne kantavat hedelmää ja välillä eivät.

  Applelle iPhone 7:n kanssa riittävä tulos olisi jo jonkinlaisen ”torjuntavoiton” saavuttaminen ja iPhonen vieminen kohti sen 10 vuoden juhlavuotta sekä silloin huhujen mukaan odotettavissa olevaa jättiluokan päivitystä pitäen myynti edes lähellä iPhone 6s:n tasoa taantuviksi kääntyvillä älypuhelinmarkkinoille.

  Harmillista on, ettei uutta kaksoiskameraa nähdä pienemmässä iPhone 7:ssä vaan vain 5,5 tuuman iPhone 7 Plus -jättiläisessä – toki myös iPhone 7 saa vakuuttavan kamerapäivityksen itsessään, mutta todellisen kamerauutuuden tulo koko iPhone 7 -mallistoon olisi kääntänyt tämän vuoden päivitykset jo todella merkittäviksi iPhonen historiassa.

  Tämän vuoden uutuuksille ei kuitenkaan ole edes ladattu niin suuria menestyspaineita. Vasta ensi vuoden iPhonen odotetaan jälleen rikkovan kaikki mahdolliset myyntiennätykset.

  Joskus vähäiset odotukset tarjoavat myös mahdollisuuden yllätykselle.

  Näin voi hyvin käydä iPhone 7 -kaksikon kanssa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju