Kolumbus - Saunalahti - DNA kummallisuuksia

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Basu, 31/1/06.

 1. Basu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/6/03
  Viestit:
  579
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  A5 (2016)
  Ihmeellistä touhua Saunalahdelta? Tarina alkaa näin: Veljelläni on ollut aikoinaan Elisan liittymä, jossa omistajana faija ja käyttäjänä veljeni. Liittymä vaihdettiin Kolumbukseksi sen tultua markkinoille. Joulukuussa 2005 veljeni täytti 18v. Laitoin hänen liittymänsä siirtoon Saunalahdelle tekstiviestillä. Tiesin, että se ei tule onnistumaan koska tilaajan pitää olla liittymän omistaja, ei käyttäjä. Saunalahdelta tuli ilmoitus tekstiviestillä että ei pysty siirtämään juuri tuon takia. Sitten faijan kanssa päätettiin netissä siirtää se DNA:lle 150€:n puheajan takia ja omistajaksi tuli faija ja käyttäjäksi veljeni. Näin tapahtuikin vuoden 2005 lopussa. Viime viikon torstaina käytiin sitten paikallisessa Sonitissa vaihdattamassa veljeni omistukseen kyseinen liittymä.
  Perjantaina sitten Saunalahdelta tuli 8 tekstiviestiä että ei pysty siirtämään. Noh, maanantaina sitten Postista tuli kirjattu kirje Saunalahdelta ja veljeni kävi tänään kuittaamassa sen. Siellä odottikin yllätys: Uusi numeronsiirtoliittymä Saunalahdelta? Tässä kohtaa menee jo ihmeelliseksi viimeistään. Eihän liittymän käyttäjä pysty vaihtamaan operaattoriansa ilman omistajan valtakirjaa tai muuta semmoista? Eikä varmaan aikoinaan Kolumbukselta siirretty automaattisesti veljeni omistukseen se Kolumbuksen liittymä kun hän täytti 18v. Kaiken kukkuraksi tänään DNA:lta oli soittanut joku ja kysynyt miksi haluatte siirtää poies. Sillä nyt ei ole käytännössä paljon väliä, siirtyykö liittymä Saunalahdelle vai ei koska veljeni ei soittele juuri ollenkaan. Vaan perijaate, että siirtyykö toi nyt sitten. Saunalahdelta kuulemma pitäis tulla sitten tekstiviestillä ilmoitus kun siirtyy... :p
  PS. Sori huonohko otsikko.
   
 2. Tanjuzka

  Tanjuzka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  11/7/02
  Viestit:
  3338
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Iphone 7
  Kannattaisikohan ottaa puhelu asiakaspalveluun mielummin kun täällä asiaa puit, en usko että asia ratkeaa täällä kuitenkaan :)
   
 3. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Eikös nämä foorumit ole tarkoitettu juurikin kokemusten ja mielipiteiden vaihtoon? Basu ei mielestäni missään vaiheessa kysynyt apua tilanteeseensa, vaan yksinkertaisesti kertoi hassunhupaisansurkean tarinan siitä, miten ihmeellistä operaattoreiden toiminta toisinaan voi olla.

  Ymmärrän kyllä, että tanjuskalla on oma lehmä ojassa kun Sauniksesta puhutaan ;)
   
 4. Basu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/6/03
  Viestit:
  579
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  A5 (2016)
  Laitamme varmaan sen Sauniksen jutut takasin Postitse tänään. Saas nähdä miten käy. :)
  Joo, ei tässä mitään kysyttävää ollut sen kummemmin, ihmettelin vain tuota omistaja / käyttäjä juttua liittymää tilattaessa.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ymmärsinkö että veljesi on ~jolukuussa täyttänyt 18v.

  Hän on tehnyt joulukuussa liitymäsopimuksen Saunalahden kanssa, jossa siis siirretään numero.

  Veljelläsi ei ollut liittymää, siirto jäi vaiheeseen, Veljesi käyttämä siirettiin DNAlle ja DNAlla vaihdettiin Velejsi omistajaksi ?

  Saunalahti, jolta Veljesi tilasi liittymän numeronsiirtoineen kollasi halutta numero ja totosi sen nyt olevan siirtokelpoinen joten prosessi alkoi luistaa.

  Tosin sinä taisi olle se joka teki veljesi puolesta tuon sopimuksen, joten sen suhteen sopimus ei ehkä ole pitävät, vai vahvistiko veljesi sen jotenkin?
   
 6. Basu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/6/03
  Viestit:
  579
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  A5 (2016)
  Kyllä.

  Kyllä, tekstiviestillä.

  Liittymä siirrettiin 27.1.2006 illalla veljeni nimiin kokonaan, ennen hän oli vain käyttäjänä (faija omistajana). Myyjä sanoi että tässä voi kestää ~kuukausi.

  Tuskin Saunalahti nyt yhdessä päivässä sai tietää että sen liittymän omistaja on vaihtunut? Ja se kirjattu kirje on ollut pakko postittaa jo aikoja sitten, ei se yhdessä päivässä voi tulla. DNA sitten vielä soitti 30.1.2006 että miksi siirrätte liittymän poies.

  Vahvisti veljeni sen Postissa allekirjoittamalla kirjatun kirjeen 31.1.2006, ei sen ihmeemmin ole vahvistettu.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Olette tilanneet Saunalahdelta liittymän, ja olette sen vastaanoton allekirjoittaneet. Siinä ei kai ole mitään epäselvää.

  SMS tilauskin taitaa olla nykyään laillista, joten siinäkään ei taida olle epäselvää kuin se että sinä sen teit, mutta voidaan varmaan tulkita että avustit ja veljesi ymmärsi mitä tehdään jne.

  Saunalahti ilmeisesti toimii varsin tehokkaasti ja toimittaa liittymäkortin heti, vaikka siirtoprosessin onnistuminen ei ole varma, no ei siinä kai mitään väärää.

  En tiedä mitä paperissa, toimitusehdoissa, mainoksissa ja viesteissä on lukenut, mutta jos olette nyt peruneet liittymän, vai mitä tuolla palauttamisella tarkoitit?

  Mutta kieltämättä aika paljon tuossa ~kuukaudessa on keritty liittymälle tekemään ja varsin ymmärettävää että jos tulee ilmoitus että ei kelpaa niin alkaa katseleen muita mahdollisuuksia.
   
 8. Basu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/6/03
  Viestit:
  579
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  A5 (2016)
  Ei epäselvää.

  Kyllä, ymmärsi.

  Niin näyttää toimivan tehokkaasti, eikä ole mitään väärää ainakaan minusta. Saunalahdellehan ne (mahdolliset) kulut vain tulevat. ;)

  Mitään muita papereita yms. ei ole aikaisemmin tullut kun eilen siinä kirjatussa kirjeessä jossa oli liittymäkortista sopimusehtoihin ja hinnastoon. Tekstiviesteillä noita on vain tullut että ei pysty siirtämään.
  Ei olla vielä peruttu liittymää, tänään myöhemmin (illalla) laitetaan postitse takasin. Eikö se käy peruuttamisesta? Toimitusehdoissa on 14vrk:n palautusoikeus.

  Niin siis Saunalahti on kerinnyt tekemään, me ei olla muuta tehty kuin Saunalahden tekstiviesti-ilmoituksen jälkeen tilattu numeronsiirtona DNA:lle liittymä ennen 2006 ja nyt 27.1.2006 on vaihdettu liittymän omistajaa. (veljeni)
  Vai lasketaanko noi ed. mainitut jutut tuohon kuukauden aikana tehtyihin juttuihin?
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Miten siellä kehoitetaan palauttaan (peruun), en tiedä haluvatko edes noita kamoja takaisin.
  Mutta ehkä kannattaa ilmoittaa DNAlle etteivät hyväksy siirtoa, jos haluaa varmistua ettei siirry.
   
 10. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Saunalahti sanoi, ettei numeroa voi siirtää. Siis se hylkäsi siirtotarjouksen. Ei se tämän jälkeen saa jättää pyyntoä enää jonoon. Kirjatun kirjeen allekirjoittaminen taas vain osoittaa, että kirje on vastaanotettu. Ei se muodosta minkäänlaista sopimusta - ei vaikka Saunalahti kuinka sanoisi, että muodostaa.
   
 11. Lautturi

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/2/06
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Tarkistitko säilyykö puheaika, kun vaihdoitte omistajaa?
   
 12. Basu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/6/03
  Viestit:
  579
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  A5 (2016)
  Eilenkin tuli taas 3 kappaletta tekstiviestejä Saunalahdelta jossa kehoitettiin ottamaan nykyiseen operaattoriin yhteys omistajan vaihdoksesta, tulostamaan jostain Saunalahden sivuilla oleva valtakirja ja täyttämään ja lähettämään Saunalahdelle Postitse.

  Sovelias: "Liittymäsopumukseen sisältyy KSL:n etämyyntisäännösten mukainen 14vrk:n peruuttamisoikeus. Peruuttamisoikeus päättyy ottaessasi liittymän käyttöön." Jokainen tulkitkoon tuon miten haluaa.

  Smrk: Eikö operaattoreiden sms-tilauksissa (ja jossain nettitilauksissa) ole silleen että Postilta tulee saapumisilmoitus ja sen kun allekirjoittaa niin syntyy asiakkaan ja operaattorin välille sopimus?

  Lautturi: Ei kyllä kysytty. :p Eikä se myyjä kyllä mitään sanonut. Tuskimpa se puheaika nyt tommosesta jutusta kumoutuisi?
   
 13. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  DNA:lla taitaa puheaika hävitä jopa liittymätyypinvaihdossa, joten parempi tarkastaa jos sille on käyttöä.
   
 14. Basu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/6/03
  Viestit:
  579
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  A5 (2016)
  Liittymätyypin vaihdon kyllä tiedän ja jopa löysinkin DNA:n sivuilta, omistussuhteen muutoksesta en löytänyt tietoa että puheaika lähtisi.
   
 15. -jimi-

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/04
  Viestit:
  317
  Tykkäykset:
  0
  Ihme menoa. Sen siirtoprosessin voi ihan hyvin katkaista soittamalla DNA:lle ja sanomalla etten halua siirtää. Sen pituinen se. Sitten Saunalahti ei sitä numeroa saa vaikka yrittäisikin. Itselleni kävi josku hiukan vastaavanlainen tapaus eli peruin siirron Kolumbukselta Saunalahdelle kun en saanut Saunalahdelta SIM-korttia. Peruin siirron ilmoittamalla siitä Kolumbukselle etten halua siirtyä. Sen jälkeen Saunalahti muistutti vielä muutamalla tekstiviestillä että numerosi siirtyy silloin ja silloin jne, mutta mitään ei tapahtunut siirto hetkellä. Mikä oli tietenkin hyvä :)
   
 16. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Otan vapauden vastata tähän Smrk:n puolesta, elikkä vastaus kysymykseesi on kyllä. Liittymäsopimus astuu voimaan heti kun tuon Postin saapumisilmoituksen kirjatusta kirjeestä allekirjoittaa ja ottaa tuon liittymäpaperit ja sim-kortin sisältävän kirjeen vastaan.
   
 17. -jimi-

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/04
  Viestit:
  317
  Tykkäykset:
  0
  Jos ei tee vuoden sopimusta niin sopimuksen voi myös irtisanoa saman tien... jos palvelua ei vielä ole kytketty niin ei tule edes kuukausimaksuja.
   
 18. Basu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/6/03
  Viestit:
  579
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  A5 (2016)
  Pientä päivitystä...
  Saunalahti jaksaa lähetellä niitä tekstiviestejä että ei pysty siirtämään jos ei ota nykyiseen operaattoriin yhteyttä tai tulosta ja täytä valtakirjaa. Eli, silloin 27.1 tehtiin se omistussuhteen muutos ja tässä nyt voi jopa jännittää että jaksaako Saunalahti monta kertaa yrittää numeroa siirtää vai luovuttaako. Olemme kuitenkin tehneet kaiken mitä on pitänytkin. Joku tässä vaiheessa varmaan miettii mitä puheajalle käy, niin uskon että jos se omistussuhteen muutos poisti ne niin eipä se operaattorin vaihtaminen sitten paljoa enää haittaa.
   
 19. Basu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/6/03
  Viestit:
  579
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  A5 (2016)
  Nonih, Saunalahdelta tuli tekstiviesti jossa sanottiin suunnilleen näin: " Numeronsiirto on vanhettumassa. Mikäli vielä haluatte siirtää numeronne Saunalahdelle, ottakaa yhteys Saunalahteen. "
  Eli näin tässä lopulta kävi. Emme ole ottamassa yhteyttä Saunalahteen vaan pidämme DNA:n.
  Topikin voi lukottaa mun puolestani. Kommenttia saa laittaa jos ehtii. :)
   
 20. pellavalaavu

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/02
  Viestit:
  278
  Tykkäykset:
  0
  Kukahan tässä ihmeellisesti toimi?
   

Jaa tämä viestiketju