Mobiili.fi Kolmas kerta toden sanoo? Saloon saapuvan puhelinvalmistajan taustalla epäonnistumisia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2137
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Turing Phone tullaan valmistamaan Salossa.


  Saloon saapuu pian uusi puhelinvalmistaja, kun yhdysvaltalainen Turing Robotics Industries aloittaa oman tietoturvapuhelimensa valmistuksen. Yhtiön toimitusjohtajan, Steve Yi Long Chaon, menneisyys ei ole mitenkään mairitteleva ja taustalla onkin epäonnistumisia, kertoo Helsingin Sanomat.

  Ensimmäiset tietoturvapuhelimet epäonnistuneet

  Chao hyppäsi tietoturvapuhelinten kelkkaan jo vuonna 2010, kun hän oli mukana QderoPateo -nimisessä yrityksessä suunnittelemassa Ouidoo-älypuhelinta. Puhelin keräsi jopa kolme miljoonaa dollaria rahoitusta, mutta se ei kuitenkaan koskaan saapunut markkinoille. Ouidoon piti olla tehokkain puhelin, joka on koskaan valmistettu. Myöhemmin QderoPateon verkkosivuja on käytetty hentai-aikuisviihdesivustona ja väärennettyjen kenkien verkkokauppana. Chaon kertoo, ettei hän tiedä verkkosivujen nykytilanteesta tai omistuksesta.

  [​IMG]
  Ouidoon piti tulla markkinoille 2010, mutta se jäi vain haaveeksi.


  Vuonna 2013 Chao lähti kokeilemaan onneaan uudemman kerran, kun Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa rahoitusta keräsi QSAlphan Quasar IV -älypuhelin. ”Maailman turvallisin puhelin” ei kuitenkaan kerännyt kuin 50 000 dollaria 3,2 miljoonan dollarin tavoitteestaan, joten alku ei yhtiölle ollut suotuisa. Puhelimen tuotanto luvattiin kuitenkin aloittaa ulkoisella rahoituksella.

  2014 QSAlpha yhdistettiin Turing Robotics Industriesiin ja Quasar IV:n parhaat ominaisuudet siirrettiin Turing Phoneen. Chao vakuuttaa, että Quasar IV saapuu jonain päivänä markkinoille uudistettuna ja paremmalla akulla.

  [​IMG]
  Quasar IV:kään ei saapunut koskaan markkinoille – Chao kuitenkin lupasi puhelimen tilaajille Turing Phonet.


  Turing Phonen tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisammalta

  ”Ensimmäiset 200 Turing Phone -puhelinta toimitetaan ensi kuussa”, Chao vakuuttaa. Yhtiö on vastaanottanut tuhansia jopa 126 eri maasta. Kiinnostusta puhelimelle löytyy ympäri maailmaa. Ensimmäisen erän puhelimet ovat valmistettu Kiinassa, mutta sen jälkeen puhelimet ovat ”salolaisia”.

  [​IMG]
  Turingin ensimmäinen puhelin.


  Chao kertoo, ettei Kiina sovi kalliin tietoturvapuhelimen valmistuspaikaksi. ”Kiinassa tehdään käyttötavaroita, ei taidetta. Meidän pitää erottautua kilpailijoista tuotantotehokkuudella ja käsityötaidolla samaan tapaa kun Vertu-puhelimet, jotka tehdään Englannissa”, Chao perustelee.

  ”Ostaisitko mieluummin puhelimen, jossa lukee Made in China vai Made in Finland?”, Chao kysäisee. Puhelimessa nähdään muutenkin suomalaisosaamista, sillä Googlen Android-käyttöjärjestelmä vaihtui hiljattain Jollan Sailfishiin. Tämä ei ole ennakkotilaajia nähtävästi paljoa haitannut, sillä Chaon mukaan vain kuusi prosenttia ennakkotilaajista on peruuttanut tilauksensa.

  Turing Robotics Industries lupaa palkata vajaat 300 työntekijää Salossa. Heidän rekrytointi aloitetaan toukokuussa ja tänä vuonna yhtiön on tarkoitus valmistaa 300 000 Turing Phone -älypuhelinta Salossa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju