Kokemuksia ulkomaisista kännykkä(tarvike)-web-kaupoista

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja arra, 20/5/03.

 1. arra

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/2/03
  Viestit:
  90
  Tykkäykset:
  0
  Kauppa: PC-mobile http://www.pc-mobile.net/
  Kaupan sijainti: Hong Kong
  Maksutapa: luottokortti
  Tilattu: 13.5.2003 erikoiskaapeleita P800:lle (kuulokejohto, 4*AA-akun kotelo)
  Toimitus: n. 100g pehmustettu kirjekuori. Suomen Postin kotiinkanto 20.5.2003, tarvitsivat kuittauksen. Jos en olisi ollut toimitusosoitteessa, olisi pitänyt kuitauksen takia hakea postista.
  Toimituskulut: 25$ tilauksen yhteydessä luottokortilla. (Kuoressa tullin merkintä "tullivapaa", kuoren päällä oli taskussa lähettäjän "kuitti" jossa paketin sisällön arvo 14$)
  Toimituksen eteneminen seurattavissa ensin Hong Kongin, sitten Suomen postin lähetyksenseurannassa.
  Toimitettu tavara tasan sitä mitä pitikin.

  Ulkomailta tilanneet, kirjoitelkaapa vastaavia tietoja omista kokemuksistanne. Erityisesti ovatko tulli, verottaja tai Suomen pään huolinta aiheuttaneet "ylimääräisiä" kustannuksia.
   
 2. spaceGoose

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/03
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire Z
  Sattui sinulla hyvä onni...

  Tilasin juuri DVD boxin jenkkilästä ja kyllähän se tulliin pamahti. Paketti oli n. 60 euron hintainen (luottokortilla maksettu) ja olisi pitänyt maksaa veroa n. 15 euroa, jos olisi tullipoika osannut lomakkeet täyttää, mutta kun ei osannut, niin pääsin pälkähästä.

  Vähänkin jos kalliimpaa tuotetta tilaa ulkomailta, kannattaa kahdesti ajatella sen ostoa, koska Suomen tulli yleensä ne heittää automaattisesti tulliin, jotka eivät tule EU-maista.

  Jos olet hyvä selittelemään niin mikäs siinä, mutta jos tuotteen mukana tulee kuitti ja paketti on vielä muoveissa niin on aika vaikeaa alkaa selittelemään mitään ja voi joutua verot päälle maksamaan. Suomesta ostettavan tuotteen ero voi äkkiä mennä nollaan ja ei enää kannata eikä ole vaivan arvoinen.
   
 3. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Sehän siinä on huonoa et ku tilaa EU:n ulkopuolelta niin tullisedät ja -tädit on kiinnostuneita... Itse oon pari puhelinta tilannut www.einfachpreiswert.de:stä ja tyytyväinen, vaikkakin ekalla kertaa kestikin. Nyt huomenna saan saksasta tilaamani kameran.
   

Jaa tämä viestiketju