Kokemuksia TomTom 720:sta

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja jvc+2008, 15/12/07.

 1. jvc+2008

  jvc+2008 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  1736
  Tykkäykset:
  112
  Puhelinmalli:
  S7
  -Karttaa siirrettäessä sormella hyppää herkästi valikkoon kun näyttö ei tunnista karttaa yritettävän vain vierittää.

  -Ei näytä ympärillä olevien katujen nimiä tarpeeksi, varsinkaan jos yhtään zoomaa karttaa laajemmaksi se hävittää kaikki kadun nimet ympäriltä.

  -Koko Suomesta ei pysty etsimään jotain tiettyä katua/POI:ta vaan pitää tietää kaupunki mistä etsiä (MIINUS). Tai voi etsiä "läheltä" jolloin näyttää 20kpl POI:ta.

  -Zoomatessa karttaa laajemmaksi kadottaa myös kaikki tiet näytöltä paitsi päätiet eli paha suunnitella mitään sightseeneja. Ehdottomasti pitäisi olla asetuksissa kuinka paljon haluaa kadunnimiä ja yleensä teitä nähdä näytöllä! (tarvisin itse nähdä paljon/kaiken infon ympäriltä!)

  -Yleensäkin karttaa zoomatessa "selaa karttaa" tilassa olisi + ja - zoom-nappi kätevämpi kun liukuzoomi josta on vaikea säätää zoomin määrää.

  -Kartan automaattinen zoomaus ei ota huomioon auton nopeutta vaan tiekohtaisen rajoituksen zoomausta laskiessaan.
  (vähimmillään automaattiasennossa 3D kartta näyttää 0,5km eteenpäin ja enimmillään esim. moottoritiellä 1,5km). Jos sitten laajentaa näkymää -näppäimellä se näyttää n. 60km eteenpäin ja tosiaan silloin vaan pätiet näkyy ja kaikki POI:t.

  -3D näytöstä ei pysty säätämään kallistusta tai suuntaa, vrt. Mio c620.

  -Tiettyjen POI:n siirtäminen/muuttaminen näytöllä vaatii kummallisia ja monimutkaisia valikon kautta säätämisiä.

  -Kameratolppia ei saa hälyttämään vain menosuuntaan eikä ne näy kartassa sitä selatessa vaan ainoastaan silloin näyttää/hälyttää kun ajaa kohdalle (eli alle 300m päässä).

  -Oliskohan ehkä muissa navigaattoreissa tarkempi näyttö? (pienempi pikseli)

  -Jos äänen säätää täysille alkaa se rikkoontumaan/särisemään.

  -Handsfreetä bluetoothilla en enää viitsi käyttää kun en tahdo saada selvää sen kaiuttimesta äänen ollessa liian "tumma". Sekä toisen puhelimessa ajoittain kuuluva "sireeni" jonka takia puhelu on pakko katkaista korvavaurioiden ehkäisemiseksi. Ääni myös katkoo jonkun verran puhelun aikana.

  -Puheluääntä ei saa kytkettyä mitenkään auton kaiuttimiin, muut äänet kyllä.

  -Kun kytkin iPodin johdolla Tomiin näytti se kyllä soittolistat ja kappaleet ja kaikki muut listat mutta ei toistanut kappaleita ja sitten iPod meni pimeäksi eikä meinanut millään enää alkaa toimimaan! Sen jälkeen olen saanut sen kerran kokeiltaessa kyllä kuulumaan Tomin kautta.

  -Musiikkia kuunnellessa Tomista tai iPodista ei kappaleita pysty vaihtamaan >>| |<< näppäimillä seur. tai edell. (ohjelmistovirhe?)

  -Monet kadut näkyvät kuin kirveellä veistettynä eli vaikka tie olisi oikeasti kaareva on kartalla tiessä suoria pätkiä ja sitten terävä jyrkkä käännös ja taas suora.. (Tele Atlas?)

  -Kartan päivitysnopeus pitäis olla pehmeämpi/nopeampi. Uutena kartta "nytkähtää" n.0,35 sekunnin tahtia mutta kun on lisäillyt karttaan POI:ta ja korjaillut vähän katuja hidastuu se vielä n.0,5:een sekuntiin mikä on jo aika nykimistä! (laskettu sekundaattorilla 10:sta nytkäyksestä keskiarvo)

  -Menee aika ajoin selttämättömästi jumiin eikä aukea kun RESET näppäintä painamalla!

  -Naisopastusääntä en tosiaan ole viitsinyt koskaan kuunnella (Viro..?).

  -Lataamani TRIPMASTER toimii joten kuten, jos toimii.. mutta jotain sen asetuksia säätämällä menee näyttö sekaisin josta se kumminkin palautuu kun painaa ruudun oikeasta alakulmasta, useimmiten.. Joskus ohjelma jumiutuu paikalleen ja myös Tomi jumiutuu samalla eli virrat vaan pois..
  Nopeuslukema päivittyy välillä turhan harvoin mutta kovemmassa vauhdissa paremmin.
  Tripmaster näyttää maantiellä matkan yllättävän oikein eli se näytti vain 0,4% liian vähän (GT-Kartta ohjelmalla mitattuna).
  Kaupunkiajossa virhe on odotetusti suurempi eli silloin se näytti 0,62% LIIKAA! (poistin Tripmasterin kun toiminta on liian kömpelöä ja epävarmaa!)


  Seuraavaksi luultavasti testaan Mio c620:sen (jossa kadut näkyvät paremmin ympärillä?) Tai siten Panasonic Stradan
   
 2. anukatriina

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/07
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  0
  Itelläni kanssa kyseinen kapistus. Näyttö on hieno ja muutenkin ihan soiva peli. Ainoastaan Suomeksi annettava ääni ohjaus ei ota onnistuakseen. Suomeksi ei anna antaa ääni osoitetta. Kaikilla muilla kielillä kylläkin. Mikä avuksi???
   
 3. Kuula

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/07
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Mulla sama laite mutta en ole vielä päässyt tienpäälle testaan. Onko laitteessa valmiina toiminto joka hälyttää kameratolpista vai pitääkö se tilata? Päivityksen mukana näkyi olevan myös kameratolppia. Löysin linkin mistä kamerat voi ladata mutta niitä en kyllä osaa asentaa, (zip-tiedosto) Vai kandeeko maksaa vajaa 3kybää ja ottaa ne Tomtomhomesta?
   
 4. sahkari Vieras

  0   0   0

  Mites toi RDS-TMC -liikennetietovastaanottimen toiminta suomessa? Tom Tomin sivuilla sanotaan että toimii suomessa ja destian sivuilla on tietoa että toimii kanssa suomessa, mutta useiden nettikaupojen tiedoissa on että ei toimi suomessa.

  Ketä nyt uskoa asiassa?
   
 5. jk

  jk Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  19   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1435
  Tykkäykset:
  104
  Puhelinmalli:
  Useita erillaisia
  Ei toimi vielä. Destian TMC signaali on salattua, eli ei ole yleisessä jakelussa. Oheisessa linkissä lisää tietoa. Destian mukaan heidän salattua signaaliaan ei vielä kukaan laitevalmistaja tue.

  http://www.destia.fi/tmc/salaus.asp
   
 6. Kuula

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/07
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Joo eipä toimi Suomessa vaikka tosiaan Tompan sivuilla niin kerrotaan ja sitä palvelua siellä myydään.
   
 7. sahkari Vieras

  0   0   0

  Pitäisiköhän kysellä destialta sähköpostilla miksi pihtaavat palvelua? Mielestäni jossain vaiheessa syksyä oli uutisissa että jotain tälläistä palvelua olisi tulossa johonkin navigaattori malliin?
   
 8. Kuula

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/07
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Kysy ihmeessä ja kerro mitä vastaa, jos vastaa.
   
 9. sahkari Vieras

  0   0   0

  Laitoin äskön postia tom tomille että onko tuollainen salattu TMC palvelu tulossa tomtom laitteisiin mitä destia kauppaa, sillä kyllä itse olen valmis maksamaan tuollaisesta palvelusta.
   
 10. Kuula

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/07
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Olen lukenut tuosta orggis-imukuppitelineestä ettei se pysy lasissa kiinni ja kyllä se näyttääkin heppoiselta. Hain vähän järeämmän "lehmänsarven". Tuolla saa laitteen vähän lähemmäksi lärviä. En löytänyt siitä kuvaa netistä joten räpsäisin sellaisen. Snadimpi on orggis.

  [​IMG]
   
 11. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä varmasti pysyy eikä ole mihinkään suuntaan heppoinen.
  Edit: Luin vähän huonosti. Tarkoitin siis, että tuo sarvimalli kyllä pysyy tiukasti kiinni.
   
 12. Kuula

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/07
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Hyvä juttu, jätän sen varalle.
   
 13. sahkari Vieras

  0   0   0

  Sain Tom Tomilta vastauksen tuohon liikennetiedoitusten vastaanottamiseen:

  Kiitämme yhteydenotostanne TomTom asiakaspalveluun.

  Valitettavasti tässä mallissa ei ole ominaisuutta purkaa tuota signaalia sillä Destia on salannut sen. Mallissa go 920 tämän purun pitäis onnistua salauksesta huolimatta.

  Ystävällisin terveisin

  TomTom asiakaspalvelu


  Erikoista tuossa on se että käytännössä tuon 920 mallin ero on vain kaukosäädin + lisäkartat.
   
 14. Kuula

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/07
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Niin ja käyttöohjeetkin tuolle toiminnolle on 720:ssä.

  "purun pitäisi onnistua" Eli ei sielläkään tiedetä.
   
 15. Kuula

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/07
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Lisätään vielä että jos signaali on salattu ja sen voi purkaa 920:llä (mitä epäilen) niin eikös se ole silloin laiton salauksen purkulaite.?
   
 16. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Luonnollisesti 920:iä varten olisi valmistaja maksanut lisenssimaksut ko. ominaisuuden käytöstä. Rahallahan tuon saa.
  Destian liikennetietoalustan palvelukuvaus.

  Ja asiakkaiden kohdalla lukee:
   
 17. Kuula

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/07
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Joo, luonnollisesti mutta tämän mukaan lisenssimaksuja ei ole maksettu:

  "Valitettavasti tässä mallissa ei ole ominaisuutta purkaa tuota signaalia sillä Destia on salannut sen. Mallissa go 920 tämän purun pitäis onnistua salauksesta huolimatta."

  (720:ssä on myös tuo ominaisuus)
   
 18. Kuula

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/07
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Mutta ilmeisesti jotain on tulossa, tämä tuolta Destian sivuilta:

  Palvelun käyttö vaatii navigaatiolaitteiston, joka on TMC-yhteensopiva. Lisäksi laitteiston pitää osata purkaa salattuja lähetyksiä. Lisätietoja omasta laitteistostasi saat käyttöohjekirjasta, laitteistosi jälleenmyyjältä tai maahantuojalta.

  Koska palvelu on salattu, täytyy laitteiston osata purkaa salattuja TMC-viestejä. Mikäli käytössäsi on RDS-TMC -viestejä tukeva laitteisto ja haluat palvelun käyttöösi, ota yhteys jälleenmyyjääsi tai maahantuojaan. Destia neuvottelee laitteiston valmistajien ja maahantuojien kanssa purkamisen tukemisesta.

  Tulemme julkaisemaan näillä sivulla salausta tukevat laitteistot heti kun niitä tulee markkinoille. Tällä hetkellä myytävistä laitteista osa voitaneen päivittää tukemaan salausta, mutta tästä emme voi antaa varmuutta. Tämä riippuu laitteiston valmistajista, jokaisella on omat käytäntönsä.
   
 19. Kuula

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/07
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Kysyin asiaa TomTomin asiakaspalvelusta ja siellä sanottiin että Destian kanssa on neuvoteltu muutama kuukausi mutta sopuun ei ole päästy. TomTomilla on siis käyttöön soveltuvia laitteita, niin kuin aikaisemmin on mainittu.
   
 20. hozza

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/08
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Kokemuksia TomTom 720:sta ja Mio C620/C520:sta

  Kun pääset testaamaan tuota Mio:n C620 laitetta niin tarkista tunnistaako yksisuuntaiset kadut ja pyörätiet. Itselläni oli tuo C520 ja huomasin kyseisen asian, laite ei tunnistanut yksisuuntaisia katuja ja useimmiten neuvoi reitin pyörä/jalkakaytäviä pitkin kouvolan seudulla.
  Tuo laite olisi ehkä yksi parhaista mitä markkinoilta löytyy jos kyseinen asia olisi korjattu.
   

Jaa tämä viestiketju