Kokemuksia Nokia Play 360 kaiuttimista + ongelma

Keskustelu osiossa 'Viihde-elektroniikka', aloittaja peemvee, 30/5/13.

 1. peemvee

  peemvee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  685
  Tykkäykset:
  133
  Puhelinmalli:
  Lumia 640DS, iPhone SE
  Viisi vuotta vanhan Macbook Pro:n äänilähtö veteli kuukausi sitten viimeisiään, kun liittämäni kaiuttimien toinen kanava kuului vaimeasti maan alta. Tarkoituksenani on pärjätä tuolla samalla läppärillä vielä pitkään, joten päätin siirtyä pysyvästi langattoman äänentoiston maailmaan. Voitin reilu vuosi sitten Noksun kampanjasta yhden kaiuttimen, ja olen käyttänyt sitä jo aiemmin satunnaisesti tietokoneen äänilähteenä. Apple päivitti joskus viime syksynä softaansa, jolloin puhe/ääni synkka alkoi toimia hyvin. Ennen päivitystä viive kuvan ja äänen välillä oli ainakin sekunti, joten se haittasi todella elokuvakokemusta.

  Itse kaiuttimesta. Näppärä, bassoboostattu kokonaisuus normitallaajalle. En ole mikään kultakorva, mutta herkkä räpsymiselle/kohinalle tms. Toimii mainiosti käyttämissäni matkaviestimissä NFC:n kanssa tai ilman sekä tietokoneella. Äänilähteen voi kaapata lennossa esim. läppäriltä puhelimeen pyytämällä yhteydenmuodostusta puhelimesta. Todella mainio kokonaisuus. Akku kestää luvatun liki 20 h ja se on vaihdettavissa (BL-5C, 1020 mAh). Lataus micro-USB:lla. En tiedä, miksi uudemmalle JBL:n mallille luvataan puolet vähemmän soittoaikaa suuremmalla akulla.

  Olin kuitenkin tottunut stereoäänen, joten päätin hankkia rinnalle toisen kajarin. Löysin ebaystä kohtuuhintaisen omaani vastaavan hopeavärisen. Ääni kuuluu nyt stereona loistavasti, kun käytän matkaviestintä. Näppärä oivallus on esim. se, kun kaiuttimet ovat yhteiskäytössä ja sammutan toisen kajarin, menee toinenkin pois päältä. Kaiuttimet toimivat loistavasti kaikilla käyttämilläni matkaviestimillä stereona.

  Nokia E6 Symbian Annalla on ainoa käyttämäni laite, joka ei osaa säätää kaiuttimien äänenvoimakkuutta bluetoothin yli. Saatta olla, jos päivittäisin laitteen Nokia Belleen tämäkin korjaantuisi.

  Kännykän FM-radiota voi kuunnella ainoastaan välipiuhan kanssa, sillä en ole vielä löytänyt sigussani esiintyvistä matkaviestimistä valintaa, jossa äänen voisi siirtää bluetoothilla silloin, kun kuulokkeet on kiinnitetty antenniksi. -> välipiuha toimii antennina.

  Ongelma: Päätarkoitukseni oli saada langaton stereoääni läppärille. Tämä ei täysin toteutunut sillä, kun käytän kahta kaiutinta tietokoneella, alkaa ääni toistuvasti heijata/feidata ajoittain vasemman ja oikean kaiuttimen välillä ja joskus tuntuu kuin oikean kaiuttimen ääni särkyisi/särisisi.

  En tunne tarkemmin tuotteen sielunelämää, mutta ymmärrykseni mukaan "vasen" kaiutin ottaa vastaan bluetooth lähetteen, josta se jakaa sen edelleen oikeaan kaiuttimeen. Tästä ei synny matkaviestinkäytössä havaittavaa viivettä. Epäilen tapauksessani jonkinlaista yhteensopivuusongelmaa. Kummallisinta keississä on, että käyttäessäni ainoastaan toista kaiuttimista yksinään ääni kuuluu aivan yhtä loistavasti kuin kännyköillä.

  Tuplakäytössä tietokone näyttää kytkeytyneensä ainoastaan vasempaan kaiuttimeen. Siksi tässä ei voine olla kyseessä koneen bluetooth-kaistan riittäminen. Bluetooth-yhteyttä käyttää samanaikaisesti myös hiiri, mutta sen poiskytkeminen ei auta.

  Edelleen voin suositella kaiutinta matkaviestimen ääntä boostaamaan milloin tahansa. (Suojattava sateelta.)
   

Jaa tämä viestiketju