kokemuksia HP HW6515

Keskustelu osiossa 'Windows Phone', aloittaja cityman100, 8/10/05.

 1. cityman100

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Olis tarkoitus hankkia otsikon mukainen ränkylä isolla muistikortilla ja wlan-kortilla. Onko käyttökokemuksia ? Muut ominaisuudet rokkaa mutta miten tuo toimii puhelimena ?
   
 2. un1

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/02
  Viestit:
  536
  Tykkäykset:
  0
  ostin tuommosen heinäkuussa. tällä hetkellä se on huollossa koska ei latautunut enää. puhelinominaisuuksia en ole käyttänyt jotenka niitä en osaa kommentoida.

  sandiskin 512mb mini-sd ollut käytössä ja eipä siinä valittamista. eräältä foorumilta luin että sandiskin wlan-kortti ei tossa laitteessa toimis, sen sijaan specteciä ovat suositelleet.

  samalta foorumilta myöskin luin sen, että tuossa mallissa on ollut paljon ongelmia telakan kanssa. itselläni kyllä toiminut ihan ok.
   
 3. Peppokani Vieras

  0   0   0

  Täältä ilmoittautuu yksi 6515 onnellinen omistaja! Tätä ennen käytin Qtek 9100:aa, mutta vaihto tähän ei kaduta yhtään.

  Etsiskelin tätä jo pidemmän aikaa ja vielä sitä pakettia, missä tulee TomTomin kartat, autotelineet yms mukana. Hinta vain oli kohtuullisen kallis, eli 750 euroa. Verkkokauppa möi 690 euroon, mutta heillä oli saatavuus viikkojen päässä. Silmät meinasivat pudoita päästä, kun eksyin tietoaseman sivuille ja siellä tämä kyseinen paketti oli 635 euroa. Kaupanpäälle sai vielä Bluetooth handsfreen. Eli kun tuota alkaa hieman vertailemaan: Halvin peruspaketti hintaseurannan mukaan 585 euroa ja tämä oli 635 euroa. Tähän tuli peruspakettiin verrattuna extraa autoteline, autolaturi, TomTomin softat ja kartat, 512mb SD-kortti sekä tuo bluetooth handsfree. Aika hyvin siitä, että maksaa 50 euroa ylimääräistä. Verkkokauppakin on saanyt näitä taas myyntiin, heillä tosin hinta on noussut 690 eurosta 880 euroon.

  No, itse laitteesta... Ainut, mitä jäin Qtekistä kaipaamaan, oli käyttis. HP käsittääkseni äskettäin julkaisi tiedotteen, jossa kertoivat ettei 6515 tule saamaan päivitystä Windows Mobile 5.0:aan. Sääli sinänsä, mutta tuskin tuo olisi kovin hyvin toiminutkaan 64mb ROM-muistin kanssa. Myöskin äänikomentojen puute harmittaa, mutta tuon ongelman voi vissiin korjata jollain third party-ohjelmalla.

  Muutoin 6515 ainakin minun käytössä vie voiton Qtekistä. Tykkään paljon enemmän tämän näppiksestä ja muotoilu sopii käteen paljon paremmin. Qtekin kanssa tuntui, että se oli kokoajan luiskahtamassa kädestä.
  Hyvää 6515:ssä on myös sen omat ohjelmistot. Esim oma backup-ohjelma on erittäin hyödyllinen. Sen kun ajastaa ottamaan backup itekseen vaikka joka päivä, niin ei tartte huolehtia tietojen katoamisesta. Myöskin kaksi muistikorttipaikkaa on hyvä juttu. Saa koneeseen tungettua hyvin tavaraa sisään, kun periaatteessa on 2x suurempi muistimäärä, mitä muissa laitteissa.

  Näyttö (240x240) on hieman huono juttu. Useimmat pocket pc-softat ei käy tähän suoraan, vaan ne pitää erillisellä ohjelmalla kutistaa näyttöön sopiviksi. silloinkaan ne ei vissiin näytä kovin hyviltä näytöllä. Muutoin näyttö on tarpeeksi kirkas ja näkyy hyvin auringossakin.
  Plussaa Hp saa myös tuosta "näytön suojasta", mikä on siis erillinen kääntyvä lätkä, joka on näytön päällä. Ihan hyvä idea ja varmasti säästää näyttöä naarmuilta.

  Kamera on sitä peruslaatua, eli ihan kiva ku semmoinen on, mutta eipä sillä sen enempää mitään teekkään.

  Gps meinasi aluksi aiheuttaa ahrmaita hiuksia. Asensin vahingossa toisenkin TomTomin koneeseen ja sitten poistin sen koneen oman. Eli nyt sitten Programs-kansiossa oleva Gps Navigation Launcher sekä Gps Map&Voucher ei toimi lainkaan. Eipä tuo mitään haittaakaan, koska TomTom toimii kuitenkin normaalisti ja ehdin lataamaan sen yhden ilmaisen kaupunkikartan. Häiritsee kuitenkin nuo kuvakkeet, kun niitä en poiskaan vielä ole saanut. A-Gps ei ainakaan aluksi näyttänyt tuottavan toivottua tulosta. Eli vaikka se kuinka lataisi GPRS-yhteyden yli niitä paikkatietoja, ei käynnistys siltikään ollut kovin nopea. Tosin kyse olikin vasta ensimmäisestä käynnistyksestä, joten senkin takia se varmaan kesti lähemmäs 15min. Sen jälkeen kyllä gps toimi hyvin ja pysyi kartalla kadottamatta satelliitteja.

  Tuo autoteline on aika huono. Tai no, ajaisi se muuten asiansa, mutta sen varsi on hiukan liian pitkä. Siitä johtuen se alkaa tärisemään ja heilumaan aika herkästi. Myöskin telineen kiinnitysmekanismi, millä puhelin tulee kiinni siihen, on aika hutera.
  Tai sitten en vain osaa käyttää sitä.

  Sitten ongelmia. En ole vielä hokassut, että mihin kansioon pitää omat soittoäänet/tekstiviestiäänet laittaa? Onhan tuossa ihan oma ohjelmansa, millä saa omia ääniä laitettua soittoääneksi, mutta 235kt kokoista soittaria se ei ainakaan huomannut, mutta samassa hakemistossa olleen 2kt kokoisen soittoäänen se kyllä huomasi.

  Tässä nyt jonkinlaista sepostusta yövuoron lomassa.

  Edit: pari pientä juttua.
   

Jaa tämä viestiketju