Kokemuksia: Elisan matkakaista ja Vodafone 3G-modeemi

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Jamboree, 8/4/07.

 1. Jamboree

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/3/03
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N70, Huawei E220 ja Elisa
  Jep. Hommasin vähän aikaa sitten Elisan 1Mb/s Matkakaista -liittymän ja siihen Vodafone 3G-usb-kakkaran. Se kyllä täytyy myöntää, että ajatus on Vodafonella hyvä: töpseli USB-reikään, ja modeemi asentaa itse itsensä sisäänrakennetusta USB-muistista. Toteutuksen kanssa on kyllä tainnut tulla vähän kiire. Kellä tämä toimii, niin eipä voisi laitteen asentaminen olla enää helpompaa!

  Tosielämässa tapahtui kuitenkin vähän tavanomaisemmin. Ekana piti taistella muutama päivä softien kanssa. Se Vodafonen softa (Mobile Connect Lite) oli aika buginen viritys. Yhdessä koneessa Vodafonen softa toimi lähes heti: jo seuraavana päivänä softa löysi 3G-modeemin ihan itse. Toisessa koneessa ei alkanut ollenkaan toimia. Jumitti koneen toviksi ja sitten Vodafonen softa kaatua kupsahti. No, Vodafonen modeemihan on oikeastaan Huawein modeemi re-brändättynä, joten ei muuta kuin Huawein sivuille imurointihommiin. Softan päivitys Huawein omaan Mobile Connectiin ja johan alkoi modeemi löytymään sieltä USB-johdon päästä. Ja nyt tuntuu toimivan vallankin moitteetta. Huawein softassa tuli vielä bonuksena tuki tekstiviestien lähettämiselle kortin kautta. Sellainen ominaisuus puuttui Vodafonen softasta kokonaan.

  Kunhan vielä se 3G-verkko kattaisi kotini oikeasti, eikä vain periaatteessa, niinkuin Elisan kuuluvuuskartta sanoo. No, EDGE joka tapauksessa toimii 236 kb/s nopeudella, ja tulipa tuolla jo kokeiltua Skype-puheluitakin. Hieman pätkii, mutta kuulumiset tuli vaihdettua. Matkakaistan rajoittamaton (lue: rajoitettu 3 gigatavuun/kk) datasiirtokin on ihan näppärä paketti. Maailma lienee siis menossa ihan mukavaan suuntaan tältä osin. :)
   

Jaa tämä viestiketju