DNA Kokemuksia DNA:n aiheettomasta laskutuksesta?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja oikeustajuton, 13/11/08.

 1. oikeustajuton

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Onkohan muille käynyt kuten meille, että operaattori vaihtuu laskutusvirheiden takia? Lähinnä kiinnostaa onko laskutusvirheet kovinkin yleisiä.
  Perheellemme sattunut tapaus on jo tämän vuoden alkupuolelta, mutta koska tähän mennessä asia ei korjaantunut, vaihdoin nyt koko perheen (5kpl) liittymiä DNA:lta Saunalahdelle.
  Kyse oli niin pienestä summasta, noin 200€ että oikeuteen ei moisen takia viitsi lähteä ja kuluttaja-asiamiehelläkin on kiirettä isompien juttujen kanssa, mutta yllättävän nihkeää oli DNA:n asiakaspalvelu asiassa.
  Viime uudenvuodenyönä vaimoni lähetti 6 hupitekstiviestiä eri tuttavillemme.
  DNA:n viestikeskus oli ilmeisesti seonnut uudenvuodenyön liikakuormituksesta, ja generoi viimeksi lähetettyä viestiä lähes 3000 kpl, jotka tietysti laskutettiin seuraavassa laskussa. Jouduimme tilaamaan maksullisen puhelinerittelyn, josta edellämainittu seikka selvisi, eli muka usean tunnin ajan oli 3 sekunnin välein lähetetty tekstari veljeni puhelinnumeroon. Veljeni kertoi että tosiaan yhtä ja samaa tekstaria alkoi tulla uutena vuonna ja hän sammutti puhelimensa noin 80 tekstarin jälkeen. Seuraavana aamuna kun hän käynnisti puhelimensa taas, tuli vielä 6 kpl samaa tekstaria, siis alle sata yhteensä.
  Useiden reklamaatioiden ja yhteydenottojen jälkeen DNA:n asiakaspalveluun jäi saldoksi se, että vaikka vaimoni puhelimen lokitiedostossa ko. viesti näkyy lähetetyn vain yhden kerran, niin DNA:n mukaan heidän viestikeskuksensa ei tee virheitä ja viestit on todella lähetetty, eli puhelin on muka seonnut ja lähetellyt viestit itsekseen joten vika on näin ollen Nokian, eli hakekaa korvausta Nokialta, ja vaikka veljeni sai ko. viestin vain alle sata kertaa, niin DNA:lla on oikeus laskuttaa kaikista lähetyksistä. Heillä ei ole vastuuta siitä saako vastaanottaja tekstiviestit. (Tämä oli kyllä minun oikeustajuni vastaista, mutta koska DNA:n asiakaspalvelu tuollaisen sähköpostin lähetti, niin pakko siihen on kai uskoa.)
  (Nokian huolto oli muuten sitä mieltä ettei ns. ei-älypuhelin voi tuolla tavalla mitenkään seota, eli heiltä ei kyllä korvausta saa.)
  Tosin DNA ilmoitti sitten että he kohtuullistavat aiheetonta tekstariosuutta laskussaan puolta pienemmäksi, mutta ilmoitti silloinkin sähköpostissaan, että tämä asia on nyt käsitelty, ja he kohtuullistavat laskutustaan ihan hyvää hyvyyttään eikä tällainen jalomielisyys tule toistumaan.
  Jotenkin vedin tuosta tapauksesta porot nokkiini. Mielestäni on aika yllättävää ettei DNA:lta löytynyt tapaukseen sovittelunhalua, kun perheemme normaalikin puhelinlaskutus oli kuitenkin usein satoja euroja... Olisihan tuon parin sadan euron laskutusvirheen myöntäminen taannut ihan hyvän asiakassuhteen jatkumisen.
   
 2. oikeustajuton

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Löytyi ainakin yksi toinenkin tapaus

  Itse löysin allaolevasta linkistä ainakin yhden tapauksen, jossa myös laskutus juoksee ihan itsestään, leikkasin sen tuohon:

  http://kaksplus.fi/keskustelu/t1042186
  8.5.08 11:42
  DNA (vierailija) No joo, kaikkein hupaisinta tällä operaattorilla on se, että mulla oli känny huollossa ja sim kortti kaapissa, käytin sen aikaa vain työpuhelinta. Kappas vaan, kaappi oli osannut soitella puheluerittelynmukaan 60€ edestä ja tekstareitakin oli paukuttanut, joten on näppärä kaappi meillä!! Eikä kukaan muu ole sitä voinut edes salaa käyttää, kun olen yh ja tuo mun parivuotias ei osaa puhelimia sentään niin hyvin käyttää, että simiä rassais. Eikä ikinä ole jätskiä kummempaa ilmaiseksi siitä firmasta saanu.
   
 3. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Oli kovin tutunoloinen selitys ja kaivelin hiukan keskusteluja, Nokia on ilmeisesti aikaisemminkin tilttailut vastaavalla tavalla;
  http://www.matkapuhelininfo.com/keskustelu/showthread.php?t=36731 operaattori on eri mutta vian kuvaus samantyylinen.

  Enpä itsekään enää ihmettele mitään tuon matkapuhelinfirman tuotoksia, päivällä soi puhelin ja vastasin siihen normaalisti. Ei kuulunut mitään, edes taustahälyä ja ihmettelin hiukan tuota. Löin puhelun poikki ja soitin kaverille takaisin.
  Kaveri vastasi ja kertoi että puhelin oli ollut pöydällä kokoajan ja ei varmasti ollut soittanut minulle, käytössä Nokia 5140 (tms "kestävä luuri" en noita Nokian malleja niin tunne).
  Jos puhelin kerran pystyy soittelemaan itsekseen niin eiköhän se viestejäkin lähettele - melko luotettavan oloista tekniikaa tuon saapasmallin sisällä, onneksi itse olen ko. valmistajan puhelimet hylännyt jo kauan sitte.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No tuon kuvauksen perusteella on vaikea luuria syyttää.
  Tosin aina lähdetään siitä että operaattori on oikeassa ja yleensä oudoille laskuille löytyy selitys, mikä sitten lieneenkään.

  Juttu kuullostaa kovasti jukran linkkaamaa juttua, aloittajan jutusta ei selviä onko kyse samasta laite mallista, tosin voi pohtia miksi operaattori laskuttaa 3000 viestiä, mutta toimittaa vain vajaa sata.

  Jos luuri oikeasti lähettää 3000 viestiä, viesti per kolmesekunttia niin siinähän menee yli parituntia, joka luurista riippuen pitäisi näkyä myös virrankulutuksessa.

  (edit laskuvirhe)
   
 5. kimmo Vieras

  0   0   0

  Itselläni tästä laskuritekniikasta ole tietoa, mutta ymmärsin että dnan systeemeissä tuo 3000kpl näkyi.
  Omalla matikallani saan tuohon menemään aikaa 2,5 tuntia, joka toki näkyy vielä enemmän virrankulutuksessa.
   
 6. oikeustajuton

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Tarkennusta vielä 3000 tekstariin

  Niin, tosiasia on, että luuri ei ole mielestäni millään voinut itse lähettää noita liki 3000 tekstaria, koska kai se sekoaminen näkyisi sitten tavalla tai toisella puhelimen lokitiedostossa. Joko olisi monta lähetyskertaa tai sitten ei ainoatakaan. Siellä oli kuitenkin vain tästäkin toistuneesta tekstarista vain 1 lähetysmaininta, ihan normaalisti. Lisäksi kun DNA:n viestikeskus ylikuormittui, kommunikointi puhelimen kanssa jotenkin sekosi ja puhelin lakkasi silloin uudenvuodenyönä toimimasta, jonka jälkeen puhelin buutattiin, eli sammutettiin virrat välillä. Puhelinerittely kuitenkin kertoi että viestejä olisi lähtenyt sinäkin aikana...siis tasaisesti kolmen sekunnin välein. Kyllä siellä keskuksessa jäi varmasti ylikuormituksen seurauksena jokin toistosilmukka päälle, DNA ei vaan myönnä sitä, vaan haluaa laskuttaa senkin asiakkaalta.
  Kaikkein ihmeellisintä tosiaan on se että viestejä lähtee ja lasku juoksee vaikka paitsi lähettäjän niin vastaanottajankin puhelin on sammutettu...eikä vastaanottaja edes saa niitä laskutettuja viestejä, edes myöhemminkään.
   
 7. oikeustajuton

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Niinkuin Jukra kertoi:

  Nokialaisten kanssa on ollut näköjään todella paljon ongelmia, (luin tuon jo lopetetun viestiketjun johon Jukra viittasi). Nyt vaan alkoi epäilyttää että tuossakaan viestiketjussa arvellut puhelinviat eivät kaikki olleet puhelinvikoja vaan operaattoreiden keskusjärjestelmissä todellakin on häikkää, jota ei tietenkään voida julkistaa. Viestiketjusta selvisi että näköjään Saunalahdella on ollut samaa ongelmaa kuin minulla DNA:n kanssa, niin että jouduinkohan ojasta allikkoon kun vaihdoin DNA:lta Saunalahdelle.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tiedä mikä tämä salainen puhelin on, enkä tiedä mihin lokitietoihin viittaa, ihan perustelematta, yleistäen, en nyt luurien normilokeihin niin paljoa luottaisi että sitä käyttäisin näyttönä operaattoria vastaan, ainakin osalla koneista voi lähettää SMSn ilman luurin normaaliin logiin tulee mitään merkintää.

  Puhelin lakkasi toimimasta, vai verkko (yhteydet) lakkasi toimimasta, jos luuri sekosi, niin tulee mieleen että on se voinut jotain omia touhuttakkin.

  Jos tuo on aivan satavarma fakta, niin operaattorin mokalta vaikuttaa kovasti, vaikka tilannetta olisi luurin "toiminta" auttanutkin.

  SMS viestiä ei laskutea vastaanoton perusteella, vaan lähetyksen perusteella.
  No myöhemmin ne kyllä pitäisi toimittaa, tosin lähettäjä voi määritellä kuinka nopeasti viesti vanhenee (operaattorillakin maximi), eli jos tuona aika viestiä ei voi toimittaa niin se jää sitten toimittamatta. Tosin voi ihmetellä miksi vain vajaa sataviestiä olisi toimitettu, ja liki 3000 jätetty toimittamata, vastaanottajan kannalta toki hyvä juttu....
   
 9. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  joitakin vuosia sitten sain kaverin lähettämän tekstiviestin 37 kertaa. Hän oli kuitenkin lähettänyt viestin vain sen yhden kerran mikä näkyi myös puhelimen lokissa. Kysyin myöhemmin että oliko Sonera laskuttanut häntä tästä niin ei kuulemma ollut. Että joskus näinkin päin.
   
 10. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Jos laitteet toimivat niin kuin kuuluukin, niin kyllä operaattorin pitäisi nähdä logeista onko sms lähtenyt useaan kertaan samaan numeroon puhelimesta keskukseen ja/tai keskuksesta vastaanottajalle.
   
 11. operator82

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/2/08
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoinen keskustelu tämä. Mutta jotain tietoa tekstiviestin kulusta. Kun tekstiviesti lähtee puhelimesta se menee viestikeskukseen, josta se menee samatien vastaanottajalle, mikäli puhelimessa on virrat ja se on verkossa. Mikäli viesti jostain syystä rupeaisi toistumaan silloin sitä lähettää viestikeskus ja tällöin viestiä ei veloiteta asiakkaalta. Viesti ei myöskään näy puheluerittelyssä, sillä erittelyssä näkyy se käyttö, joka tulee puhelimesta verkkoon. Eli jos viesti näkyy erittelyssä on puhelin sen lähettänyt. Liittymä ei itsekseen lähetä viestejä vaan joko asiakas tai muu henkilö on lähettänyt viestit tai sitten puhelimessa on vikaa.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kirjoittajan mukaan viestejä on lähtenyt myös silloin kun puhelimen oli sammutettu, tosin jos akku ei ollut irti niin vaikea sitäkään on käyttäjän tietää....
  Toisen linkatun tarinan mukaan liikenettä oli aiheuttanut pelkkä kaapissa oleva SIM kortti, siis ilman puhelinlaitetta. Tosin vaikea siinäkään on todistaa eteti huoltomies ole käynyt kaapilla SIMiä lainaamassa.

  Ihmetystä aiheutti myös se että miksei operaattori ole toimittanut laskuttamiaan viestejä perille, tosin vastaanottaja tuskin olisi siitä ilahtunut.
   
 13. operator82

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/2/08
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  virratkn puhelin ei viestejä lähetä, koska se ei ole verkossa. Mutta miksi joku pitää sim korttia kaapissa eikä puhelimessa. Kuullostaa keksityltä jutulta.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tarinan mukaan operaattorin mielestä kyllä.

  Mutta luureissa ei virtakytkintä, vaan pehmo nappi, niin vaikea siinä tavallisen käyttäjän on tietää onko virrat todella pois, jos normaalistikkin menee aikansa ennenkuin laite todella sammuu niin pitkälle että ainoa vahdittava on enään tuo mainittu nappi.

  Allekirjoittaneellakin niitä on laatikossa, eikä kaapissa.
  Eli siis tarinan mukaan ko. sim kortin luuri oli pajalla ilman SIM korttia (ja se kortti siis kaapissa)

  Yleensä tosiaan joku luonnollinen tai mahdollinen selitys löytyy, ja usein tarinat eivät aivan keksittyjä mutta vähän on tapahtumia oijottu ja ehkä se oleellinen ratkaiseva juttu jäänytkin kertomatta.

  Esim. kaappijuttuun, mikään ei kertonut olisko soitonsiirtoa ja mahdollista SMS palvelu tilausta. joskus paketit aiheuttaa ihmetystä jne. tai jotkin sovellukset.
   
 15. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Todennäköistä on verkon sisäisen toiminnan häiriöt ja sen sellasta. DNA on aikasemmin julistanut ainakin mun kohdalla ettei laskutusta tule jos on viitteitä verkon sisäisestä viasta. Puhelinmalllit voivat jopa myös vaikuttaa. Aikaisemmin kerroin DNA:n viestien kertautuvan tietyillä puhelinmalleilla jos lähettää toiseen. Esim. ketjuviestit hyvin helposti kertautuu niitä ymmärtämättömiin malleihin.

  DNA:lla saattaa henkilöt vaihtua ja ne eivät tunne kaikkia kommervenkkejä asioissa ja varsinkin silloin ovat varmasti erittäin kovalla "kalastelu tuulella" kun käytetään lainaverkkoja tms... varsinkin missä he joutuvat maksamaan toiselle operaattorille.

  Nokian 1100:sta => 8310:een lähetyt tekstiviestit ja DNA:n operaattorina oli selvä ongelmaa. Viestit kertautuivat ja saattoivat jäädä killumaan tunneiksi. Vika oli toistettavissa ja DNA:lta tiedustelin asiaa, heidän mielestä asia oli selvä ja pystyin asiasta sopimaan helposti.

  Yleisesti ottaen tuntuu olevan laitteista riippuvaisia pitkät ketjuviestitkin mitä näytetään. Turhan usein saan myös kolmasosan viestin todellisesta pituudesta.
   
 16. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Saattaahan se olla, onhan kalastelusta "todisteita" muutenkin. Varsinkin tietämätöntä saatettaisiin pissiä silmään.

  Mutta ainoa tapaus ei sinällään ole.

  http://www.matkapuhelininfo.com/keskustelu/showthread.php?t=36731&highlight=tunnissa

  Tosssapa turiset, ei kertonut mihin operaattoriin on lähetetty, se on spekulointia, mutta varteenotettava huomio tänäpäivänä. Voisi ainakin päätellä mikä voi olla motiivina ettei omia verkkovirheitä myönnetä. Viittasin tietämättömyyteen myöskin ja henkilöiden vaihtumiseen mahdollisesti...

  No mutta... kuulostellaan mitä tässä nyt käy sitten, kohtalotovereita varmasti riittää. Suuri osa ei niistä ole tänne kirjoittanut...

  Nyt Veppis saisi tilaisuuden ainakin lyödä ketjut yhteen ja avata keskustelun uudestaan?
   
 17. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Jotkut operaattorit lähettelee aiheettomia laskuja. Elisa on yksi pahimmista. Laskuja saatetaan kommentoida pikkuvirheellä ja "ei tartte maksaa, asia kunnossa". Sama homma nettilaskuissanikin aikanaan. Ne jotka ei älyä soittaa, maksavat. Kalastelua. Tästä on ollu monesti juttua jo. Dna:n aspa se on surullisen kuuluisa laskutusta ollu hoitamaan menneinä vuosina. Ei riitä omat varpaatkaan niitä kertoja laskemaan ettei laskuissa ole ollu huomautettavaa.

  Mahdolllisesti jos laitetaan vaikkapa Dna:lta Elisaan viestejä tai ulkomaille, saapa nähdä mikä tämmösten ratkaisujen tilanne on. Itsellä ei ole toistaseksi kuin Dna-Dna välisestä samantyyppisestä viestien kertautumisongelmista tietoa.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok. luulin että puhutaan DNAsta.
  Puhutko nyt kuinkavanhoista asioista? siis meneekö edes pariinviimevuoteen, vai puhutko DNA alkuaijoista, kahdesta mönkään menneestä laskutusjärjestelmä projekstista? Joissa ei kai nyt aivan tekaista laskuja.

  Eli yrität kertoa että jos DNAn simmillä lähettää viestin DNAn verkkoon, näyttää viesti DNAn lokien mukaan lähteneen kerran, mutta jos lähettää veiraaseen verkkoon niin laskurivejä syntyy ylimääräisiä ? Tarkoitatko myös että vastaanottavalla numerolla ei välilä, vaan nimenomaan sillä että se on vieraan operaattorin liittymä? ja tämä ilmenee vain joillain laiteyhdistelmillä?

  Jos tarkoitat että viestikeskus joskus lähettää kerran tai tuplana vastaanottajalle saman viestin, niin sillä ei kai tämän kanssa mitään tekemistä, eikä ole niin tavatonta, eikä yleensä vaarallista.
   
 19. valonlapsi Vieras

  0   0   0

  Luulen et osansa voi olla puhelimellakin, mun boss lähetti mulle syksyllä puhelinnro:n ja tulihan se perille reilut 10 kertaa.

  Operaattorina Sonera ja puhelimena loistava 6680 alkuperäisellä softalla ;)

  Käytettyään akun irti loppui viestin tulo kuin seinään, oisko niin et älypuhelin alkoi viimein ajattelemaan et kai tässä jotain täytyy tehdä ;)
   
 20. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Voi kun asia olisikin niin yksinkertanen kun sen saat kuulostamaan. DNA:n katastrofi asiakkaille kesti puoli vuotta plus puolenvuoden välein tulleita maksumuistuksia Instrum Justitialta jne... Vaikka laskut olisi maksanut, joskus ne ei näkyny järjestelmässä. Ne sekoili niin moneen kertaan, ettei sitä unohda.
  Vastaanottavilla numeroilla on mahdollisesti kalastuksessa väliä jos on toinen operaattori kyseessä. Omassa verkossa tapahtuvat virheet saatetaan kuitata olankohautuksella.

  Laiteyhdistelmät mahdollistavat todennäköisesti virheet ja niiden määrät.
  Joo, mutta kun se tapahtuu useasti tehden myös muutakin. Vastaanottajan kännykkä tukkeutuu ja tukkeutuessa viestitulvaan verkko laittaa osan viesteistä jemmaan ja lähettää vapautuessaan tietyllä syklillä. Viestit voivat mennä myös sekaisin tällöin. Joten monen päivän vanhojakin viestejä voi tulla kännykkään.


  Kirjottelin yhdelle naiselle aikanaan ja se loikki seinille kun tuli milloin mitäkin vastausta viestein. Jos kommentoi lyhyesti jotain, saattoi toisessa päässä toinen repiä mun tietämättä hiuksensa päästä. Vastauksena tuli jotain muuta kuin olisi pitänyt. Asiat ei ole aina niin yksioikosia. Toisekseen DNA teki sen useasti korjaamatta tilannetta ollenkaan. Tuo voi olla mahdollista vielä tänäkin päivänä.
   

Jaa tämä viestiketju