Kokemuksia adsl-reitittimistä?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Ville_A, 11/8/03.

 1. V

  Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Mietinnän alla tällä hetkellä
  - RoadRunner44AP
  - RoadRunner44 (Sama ilman wlania)
  - Telewell TW-EA1000
  - Telewell TW-EA715 / TW-EA716 (olisikohan 716 715:n uudempi versio, kun tuntuu korvannen kaupoissa edellistä?)

  Wlan-boxit RR44AP ja EA1000 tällä hetkellä kutkuttavampia, RR:n esitteessä oli jopa maininta pcmcia-kortin mukana tulosta. RR sitä kautta voisi olla parempi ratkaisu, hintaakin enää 159 euroa.

  Liittymänä Elisa Adsl. Huonot / hyvät kokemukset em laitteista ovat tervetulleita.

  E:Linkki korjattu
   
 2. u

  un1

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/02
  Viestit:
  536
  Tykkäykset:
  0
  Oon kanssa tutkaillu noita tässä viime aikoina, ja päätin ostaa tollaisen RR44:n. Selkeästi muita halvempi (115 e), ja kommentit (esim. murobbs:ssa) mitä siitä nyt on löytynyt, niin lähes pelkästään positiivista. Ja itelle tulee kaksi konetta siihen kiinni, ja tuo ei sitten sen kummempia jakajiakaan enää vaadi.

  (Sulla on muutes väärä linkki just ton rr44:n alla)

  Edit: Löytyikin vielä halvemmalla Mikromajasta, 95 e. Tuo 115 e on Verkkokaupan hinta.
   
 3. P

  PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Itse olen jo toista vuotta käyttänyt tuota RR44:sta ja on toiminut moitteettomasti. Tuo 4 koneen liittäminen on mukava lisä, muutnekin hyvin toimivassa laitteessa. Itselläni on oluut kolme konetta kiinni ja hyvin on pelittänyt.
   
 4. V

  Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  RR44:stä ja tuosta Telewellin 715:stä on tosiaan Murossa molemmista about yhtä lailla positiivista palautetta. Mielipidekysymys kumman ottaa.

  Rupesi vaan tuo wlan lisänä kiinnostamaan ja RR44AP:n saa juuri tuolta mainitusta Mikromajasta 159 eurolla. Avaksin sivujen speksi-pdf:n mukaan siinä vielä olisi yksi wlan pcmcia -kortti, saisi suoraan läppärin kiinni tuohon boksiin ja nettiin sohvalta.

  Elisan verkkokaupasta jos hankkii RR44:n, on se valmiiksi Elisan asetuksilla, lieneekö sitoutumattomasta atk-kaupasta hankittu laite myös näin konffattu valmiiksi? (Eihän se Elisan ja Soneran ero kait ole kuin yksi luku asetuksissa mutta kummiskin.)

  Jos jollain on juuri noista wlan-malleista vielä sanottavaa niin kuuntelisin mielelläni kommentteja.

  Tarkoituksena olisi laittaa kaksi pöytäkonetta ja läppäri tuohon kiinni ja menoksi. Nykyisin kierrätän liikenteen hubin ja yhden koneen kautta RR10 -kortilla.
   
 5. P

  PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Omani hankin sitoutumattomasta kaupasta ja siinä tuli mukana ohjeet sekä Soneran, Elisan että nykyisen DNA:n asetuksien laittamiseksi. Tuo käy helposti ihan nettiselaimella aketissa olevilla ohjeilla.
   
 6. V

  Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Itse itselleni vastaten tuosta on sellainen mutu kuulemma eräällä lähteellä että kortti tulisikin itse tukiasemaan kiinni. Tuotekuvan perusteella tuo vaikuttaisikin aika todennäköiseltä.

  Siitä sitten voi tietysti ottaa kortin mukaan jos tarvitsee muualla sitä. Oudoksuttaa kyllä tuo ratkaisu, täytyy kuitenkin hankkia toinen kortti, joten sen toisen kortin voi yhtä hyvin ottaa mukaan.
   
 7. V

  Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Kerrotaan nyt ensi käden kokemukset. Valintani osui tuohon Telewellin TW-EA1000:een.

  Elisan asetukset kun muutti koneeseen (jopa yhtä kohtaa piti muuttaa) niin johan rupesi yhteys toimimaan samoin tein. Kaapelipuolen yhteys rupesi toimimaan helpohkosti (w2k:lla saman tien ip:n boksista hakemalla), kunhan 98-koneessa vapautti vanhan ip:n ja haki uuden, uuden hakeminen suoraan buutissa ei onnistunut (kone haki aiemmin ip:n w2k-koneelta ja buutissa tämä jostain syystä säilyi, vaikka asetukset oli sitä ennen muutettu, joten heti ei toiminut.)

  Wlan-puolikin rupesi pariin kertaan asennettujen ajurien jälkeen toimimaan hyvinkin kivuttomasti. Wlan-korttina kannettavassa Telewellin pcmcia-kortti. Vielä täytyy miettiä lisäantennin hankkimista, olohuoneessa kun signaalivoimakkuus on heikompi ("linkin laatu" edelleen lähes täydellinen), tosin pienellä siirtelyllä yhteyskin paranee. Mutta täytyy sitä ennen katsoa, josko tälläkin pelaisi, ainakin nyt toimii aivan ok.

  Nyt vaan koputan puuta, että toiminta jatkuu, mutta ainakin kyseisen laitteen alkutaival oli varsin kivuton asennus ja toimintaan saattaminen.
   
 8. M

  Metsis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  394
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  OnePlus 6T
  TW-EA715 ei ole ainakaan mikään kestävä malli:

  - Ensimmäinen kaupasta saatu modeemireititin ei antanut verkon koneille IP-osoitteita. Vietiin takaisin kauppaan ja saatiin uusi tilalle.
  - Tässä toisessakin sama vika. Liike lähetti molemmat modeemit Telewellille.
  - Odotettiin pari viikkoa ja saatiin ihan uusi yksilö. Toimi pari kuukautta, jonka jälkeen hajosi. Ei ottanut enää yhteyttä internettiin. Vilkutti vain dsl-link valoa. Vietiin liikkeeseen, lähettivät Telewellille, eikä vieläkään tietoa mikä vikana. Saatiin uusi yksilö tilalle.
  - Uusi yksilö kesti kolme viikkoa, kunnes sama vika kuin edellisessä ilmaantui. Vietiin liikkeeseen, lähettivät Telewellille, eikä vieläkään tietoa mikä vikana.
  - Nyt on ollut puolitoista kuukautta TW-EA716, eikä toistaiseksi minkäänlaisia ongelmia.
   
 9. p

  pahkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/02
  Viestit:
  1329
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  iPhone5
  Ihan yleisesti ottaen tietoliikennevermeitä; itse pysyttelen äärimmäisen kaukana noista Telehellin laitteista; siinä ei saa itselleen mitään muuta kuin ongelmia. Ja kyse ei ole vain yhden laitteen kanssa taistelusta, kokemusta on sekä ulkoisista että sisäisistä modeemeista, ISDN -aktiivipäätteestä, lisäksi kuullut muilta kokemuksia ISDN -korteista. ADSL -laitteet ovat toistaiseksi vielä tuntemattomia, ja minun puolestani saavat pysyäkin... Ja kaiken huipuksi takuu"palvelu" on Suomessa noiden laitteiden osalta suoraan rectumista; kauhean väännön jälkeen saa laitteen lähetettyä sinne. Ja jos on kyseessä päivänkin yli takuuajan hajonnut laite, niin suhtautuminen on mallia "mitäs läksit, kikkelis kokkelis". Mutta Suomihan on tietysti vapaa maa, ja kukin ostaa mitä haluaa...
   
 10. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  70   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6974
  Tykkäykset:
  404
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  olen asentanut jengille joku 40 kpl telewellin eri versioita,siäisiä ja ulkoisia,samoin RR10/11/31/40/44 kaikki ovat toimineet ihan ok,muistaakseni 1 jokin outo merkki pcsuperstoresta sekoili ja vaihdettuani sen rr11 malliin kaikki hyvin,itselläni NOKIA mw1122 jossa on adsl sovitin ja wlan samassa,toimii kuin junan vessa ja sitä samaa purkkia olen asennenllut useita muillekin ,jopa yhteen heitin hubin perään ja siihen 3 konetta+1 jäi wlan yhteydelle ja ovat toimineet ongelmitta jo vuoden
   
 11. v

  veepee78

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  telehell 300B ja 715 laitteista kokemusta, molemmat toimineet moitteetta. Samoin telewellin ulkoisesta isdn laitteesta on noin vuoden kokemus, siitäkään ei pahaa sanottavaa.
   
 12. n

  nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Kokemusta muutaman TW-EA715:n asennuksesta. Yhdessä niistä samankaltaista ongelmaa kuin Metsiksellä tuossa edellä. Laitteen myynyt liike vaihtoi purkin uuteen joka toimi niin kuin pitää.