Kokemuksia A7600 Amilosta?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja nhk_, 5/7/03.

 1. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Eli onko kenelläkään arvon foorumilaisista mitään tietoa Fujitsu-Siemensin kannettavista ja tarkemmin vielä Amilo A7600:ta?

  AMD Athlon 2500+/512Mt/60Gt/Combo/15" XGA/Win XP Home FI kuuluisi paketin peruskokoonpano, joten kyllä tuolla hetken aikaa sätkii...
   
 2. jason

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/6/03
  Viestit:
  553
  Tykkäykset:
  0
  On kokemusta juu ja jos olet sellaista ostamassa, niin ehkä ei kannata lukea mitä kohta kirjoitan ;)


  Ostimme viime kesänä Fujitsu Siemens Amilo kannettavan. Kyseessä oli silloisen malliston "lippulaiva" 2ghz/265ddr/20gb/ati radeon. Ensimmäinen yllätys tuli kotona, kun Pc-Superstoressa oli ilmoitettu näytönohjaimen muistiksi 32mb ja sitä olikin vain 16mb. Tämä oli toki liikkeen vika, ei fujitsusiemensin. Konetta käytettiin normaalisti n.3 kuukautta. Se toimi hyvin ilman suurempia ongelmia.
  Ongelmat alkoivat, kun kolmen kuukauden käytön jälkeen kone alkoi sammuilla aina kun sitä kuormitettiin, kuten pelien ja jopa cd:n polton aikana. Kuului vain sähköinen napsahdus ja koneesta katosi virrat. Sen sai kuitenkin aina takaisin päälle, odottamaan seuraavaa napsahdusta ;) .
  Kone haettiin kotoa huoltoon. Ensimmäisellä kerralla koneen sanotiinn olevan aivan kunnossa (!). Huollon väki oli sillä counter-strikeä pelannut ja todennut sen toimivaksi.
  Kone tuotiin takaisin ja parin päivän kuluttua kone alkoi sammuilla taas ja ei muuta kuin huoltoon. Nyt päätettiin ryhtyä osia tilailemaan Hollannista ja kone oli viikkoja huollossa, kun osia odoteltiin. Osat vaihdettiin lopulta ja kone toimi jonkun aikaa, sitten se alkoi taas sammuilla.
  Nyt se vaihdettiin uudempaan malliin ilmaiseksi liikkeen toimesta. Eihän siinä mitään, mutta vanha verkkolaite jätettiin. Se osoittutui liikkeelle kalliiksi säästöksi, sillä n. 3 kuukauden käytön jälkeen kone alkoi taas sammuilla. Jopa useammin kuin ennen. Se päätyi jälleen kerran huoltoon ja eihän siitä apua ollut, vaan kone palautettiin jälleen rikkinäisenä. Sitten päätimme palauttaa koneen rahaa vastaan PC-Superstoreen. Siellä siitä ei enää maksettu kuin 1900e vaikka alkuperäisen koneen hinta oli lähes vuotta aiemmin ollut 2600e. Vian syytä ei ikinä saatu selville. Todennäköisesti syynä oli rikkinäinen verkkolaite, joka saattoi maksaa FujitsuSiemensille kaksi kannettavaa tietokonetta!! Saattoi myös olla, että kone ei kestänyt yli kuuden tunnin päivittäistä käyttöä.
  Loppuun kuitenkin kiitokset Fujitsu Siemensin Pentti Seppäselle, joka hoiti asiansa mallikkaasti. (toisin muutamat muut PC-superstoressa ja Powermillissä, joka oli käytetty "huolto")

  tästä johtuen en voi suositella Amilo kannettavia, vaikka oma tapauksemme saattoi olla vain uskomattoman huonoa tuuria.
   
 3. =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Älä osta, muuten pelaa mut kaatuilee välillä. jasonin kertomia ongelmia ei ole. Jotenkin tuntuu hitaalta vaikka on 512mt muistia. Pelikoneeksi koneesta ei ole. Seuraava koneeni ei ole FS, en suosittele konetta. Kyllä tää kone mulla jokapäiväisessä käytössä on, mut en silti suosittele konetta. Eli en ostaisi. Ittel on prossu hitaampi (1800+) ja kovalevy 40gt. Mut koneen fyysinen olemus eniten pistää miettimään. En ostaisi.
   
 4. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Onko raadilla esittää suunnilleen samassa hintaluokassa (n1500e) pyörivää hyvää ja tehokasta kannettavaa? Tarkoituksena ei ole pitää laitetta pelikoneena, vaan liittyen enemmän tuleviin opintoihin ja sitten työhommat siihen mukaan.
   
 5. jason

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/6/03
  Viestit:
  553
  Tykkäykset:
  0
  PC-Superstoren myymää (!) medionia voisin suositella, vaikka en ole sitä kunnolla testannut. Vaikuttaa hinta-laatusuhteeltaan todella hyvältä. Diskettiaseman puuttuminen tosin epäilyttää vähän :)
  Eipä oikeen ole numeroiden valossa FS:llä juurikaan kilpailijoita tällä hetkellä. Compaqin lähes kaikki koneet on joko 1000e ylihintaisia tai varustettu järkyttävällä integroidulla näytönohjaimella. Ja kaupassa kannattaa ehdottomasti kysyä onko näytönohjaimessa omaa muistia vai "lumemuistia" (haukattu keskusmuistista). Eikä myyjä todellakaan ole aina oikeassa, kun kannettavista puhutaan.
  Oletko harkinnut Applea, vai onko se mahdoton ratkaisu yhteensopivuuden takia? Ne kannettavat ovat ainakin todella tyylikkäitä ja tehokkaita.
   
 6. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Itse asiassa ensimmäisenä mietin applen konetta, mutta pakon sanelema ehto on rajata se ulkopuolelle. =(

  Se on melkein valittava Compaqin ja FS:n väliltä, tuntuu niissä olevan ominaisuudet hintaansa nähden edes jotenkuten järjelliset. Nuo yllä olevat kommentit FS:n kestävyydestä kyllä pistää miettimään. IBM olisi ehdoton pop, mutta niissä on sitä ilmaa niin prkleesti, että eieiei..

  Pitää katsella ja etsiskellä, kyllä sieltä joku vielä löytyy. ;)
   
 7. Aero

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2960
  Tykkäykset:
  0
  jasonilla tosiaan huono tuuri. tuossa asiassa olisi pitänyt käydä kuluttaja-asiamiehen juttusilla. outoa toimitntaa pcss:ltä kieltämättä. itse ainakin olisin asiassa toiminut toisin ja hankkinut asiakkaalle hyvillä sanoilla uuden koneen tilalle. eihän se ole asiakkaan eikä myyjänkään vika vaan suoraan valmistajan ja siis jo parin huoltokerran jälkeen lähtisin asiaa ajamaan eteenpäin.

  itse myyn niin fs:ää kuin compaq:ta maanpäällisessä kaupassa ja fujitsun koneissa ei koskaan ole mitään vikoja ilmaantunut. tehoissa pesee yleensä lähes aina ja hintalaatusuhteessa loistavia vekottimia. tosiaan jasonilla kävi huonompi tuuri...

  applehän on se ainoa oikea, itse ostan oitis powerbookin kunhan saadaan niitä mobbelle :)
   
 8. jason

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/6/03
  Viestit:
  553
  Tykkäykset:
  0
  IBM:ssä on tosiaan ilmaa aivan älyttömästi. Puhdas yrityskone. MikroBitin testissä oli juuri tuo amilo jota olit ostamassa A7600 tjsp. ja siinä oli huomattu ylikuumenemista ja kaatuilua. Jos Amilon saa jäähdytettyä kunnolla, niin se on kyllä aika ylivoimainen vaihtoehto. Entäs Dell? Dellin kannettavat on tosin isoja, mutta halpoja ja puhelintuki on koko laitteen eliniän.

  Apple on tosiaan mielestäni tämänhetken paras paljon kannettavia tekevä valmistaja. Vaikka prossu on numeroiden valossa vaikka "vain" 800mhz, se pärjää käytännön tehossa paljon suuremmilla megaherzeillä pyöriville inteleille. Ja powerbookit ovat vielä pieniä ja hienoja.. :)
   
 9. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Miksi muuten Amilo 7600? Amilo D 8820 saa vain hieman kalliimmalla, ja laajennusmahdollisuuksia + muutenkin speksit paremmat ja etenkin ATI Radeon 9000 näytönohjain jossa omaa näyttömuistia?
   
 10. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Siksi A7600, kun en ole vieläkään päässyt kaikkia koneita selailemaan ja tutustumaan ihan IRL. =) Mutta tuon D8820:n speksit vaikuttaa ainakin ihan kelvolliselta, joutunee huomenna piipahtamaan kaupungilla jos vaikka saisi hypisteltyä läpi senkin...
   
 11. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Itse kävin vähän räpeltämässä Markantalossa ja kyllä se ihan vikkelä kannettava oli. Tuo on ollut omalla ostoslistalla jo jonkin aikaa. Kunhan vain kukaan ei kerro, että tuossakin olisi jotain sammuiluongelmaa. Ainakin Mikrobitin lämpötilamittailun perusteella tuo 8820 lämpenee kauttaaltaan huomattavasti vähemmän - ehkä vika löytyy tuosta.

  Muutenkin olettaisin että läppäreissäkin kannattaa alkaa katselemaan noita laajennusmahdollisuuksia entistä enemmän, koska uskon että muistit sun muut tulevat aina vain entistä halvemmaksi hankkia. Samoin näytön koko voi sitten jatkossa kaduttaa jos hankintahetkellä pihistelee sen kanssa; ottaa suoraan vain vähän tyyriimmän mallin joka on monilta tuollaisilta ominaisuuksilta paljon parempi. Ei tartte sitten olla uusimassa ihan heti.
   
 12. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8060
  Tykkäykset:
  2013
  Puhelinmalli:
  Nexus 5x (Android 8.1.0)
  Minulla on ollut A7600 3 kk käytössä. Jotain hidastelua tässä on, riippuuko sitten näytönohjaimesta vai mistä. Vanha pöytäkone toimii nopeammin esim. IE:n suosikkeja selatessa. Kone sammuu itsestään siniseen ruutuun ehkä kerran viikossa.
   
 13. jason

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/6/03
  Viestit:
  553
  Tykkäykset:
  0
  Eli aivan ongelmitta nuo amilot eivät näytä toimivan.
   
 14. MJ

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Läppäreissä on aina kaatuiluongelmia. Mielestäni Amilon huonoin puoli on tunnoton näppis ja näyttökin on huonompi, kuin Compaqeissa
   
 15. =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  No ei mulla edes raskaita pelejä pelattaessa ole kaatunut kertaakaan. Suoritin 100%. Eli en tiedä mihin tuo heidän väite perustuu. ??? Ja kone on aivan sama kuin testissä, lisätty vain muistia 256mt, eli nyt on yhteensä 512 josta näyttis mulla vie 64mt.

  Ajurit ROK ROK! ;) Ei tunnu winukan omat ajurit olevan ihan yhteen sopivat näiden amilo A7600 sarjan kanssa. Ittel XP home kaatuili vähän väliä (tuli koneen mukana), mut heti ku vaihdoin XP pro+SP1 nii pelittää hyvin. Välillä hidas, mut mut.

  Välillä kaatuilee ohjelmat, ei koko windows, paitsi XP home kaatu sillointällöin siniseen ruutuun, XP prolla ei kaatuile kuin ohjelmat. Näppis on vähän pe***estä, mut näyttö on mielestäni erittäin hyvä. Tarkkus ja kuvanlaatu on mielestäni hyviä.
   
 16. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä tämä alkaa vaikuttaa siltä, että perun puheeni tuon 7600:n osalta. Nyt on renkattu, katseltu, pyöritelty ja hypistelty ja alkaa tuo 8820 vaikuttaa ihan asiapeliltä. Intel P4 2,66GHz, 15" SXGA+, 512MB DDR ja 60GB peruskokoonpanolla vaikuttaa ihan toimivalta.

  Ainoat ongelmat tuossa on 3,6kg paino ja kohtalaisen hyvin pyörähtävä tuuletus, mutta ei kai se nyt niin paha ole. Painosta selviää Samsoniten repulla ja tuulettimeen saa luvan tottua. ;) Nyt alkaa vaan se jumalaton kuumeen nostatus ennen ostoa. ;)
   
 17. Tonppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/02
  Viestit:
  695
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni myös tuo D8820 harkinnassa. Täytyy vaan kerätä vielä muutama tyhjä pullo ;) Halvimmillaan sen taitaa saada jo alle 1600 euroa.
   
 18. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Markantalossa lupasi 1540 ja laukku kaupan päälle. Vaihtoehtoisesti laukulle se tarjosi dvd -> tv piuhaa, mutta sen varmaan saa tohon tingittyä ihan bonuksena. Aika hanakkaan oli tekemässä kauppoja tuollakin, eli siinä voi vielä olla vähän tinkivaraa. Eniten luonnollisesti huolestuttaa tuo Win XP Home.
   
 19. blueice

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  Aika monen amilon kanssa on tuon Home version kanssa tullu tuskailtua, ja jokuseen XP Pro vaihtaneena voin kertoa, että toimivat mainiosti. (Kyseiset koneet pääasiassa työkäytössä, esim. cad/cam käytössä reissun päällä..)

  Eli omassa mielessä rinnastanut tuon XP Home version Win 95/98 sarjaan..

  Toimivat ajurit luonnollisesti vaikuttavat koneen vakauteen ja nopeuteen, ja ne eivät aina ole uusimmat, yleensä kylläkin.
   
 20. remedy

  remedy Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  3/7/02
  Viestit:
  1777
  Tykkäykset:
  0
  Onko kellään kokemuksia Hp:n Pavilion ZE4376:sta? Lähes identtinen tuon D8820 kanssa, näytönohjaimen muistia 128 MB ja kiintolevy on 40 GB.

  Olis kiva tietää mitä tuo Hp maksaa suomessa, mbnetin hintaseurannasta kun ei löytynyt.

  Edit : Mitäs muuten maksaa suomessa tuollaiseen Fujitsu-siemenssiin 256 MB-DDR RAM palikka?
   

Jaa tämä viestiketju