Kokemattoman käyttäjän kysymyksiä älypuhelimesta/N80

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja S-series, 21/10/06.

 1. S-series

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/10/06
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Terve!

  Täällä on suuri määrä threadeja. Niissä on suuri määrä tietoa. Mutta tieto on hyvin pirstaleina. Tälläinen kokematon (lue tyhmä) käyttäjä ei niistä löydä ongelmiinsa ratkaisua.

  Puhelimeni on Nokia N80, firmiksistä ja bugeista en ole kiinnostunut.

  Seuraaviin kysymyksiin toivon saavan selkeitä vastauksia:

  1. Miten tapahtuu käytännössä elokuvien katselu luurilla, ilmaiseksi. Eli mistä löytyy ohjelma puhelimeen jolla voin katsoa leffaa? Löytyykö ohjelmaa, joka näyttää elokuvan tekstit? Mikä ohjelma olisi tietokoneella hyvä, jolla saisi konfattua leffat pienemmiksi. Mille resoluutiolle leffat tulisi muuntaa?

  2. Miten puhelimen virusturvasta tulisi huolehtia?

  3. Miten kotiverkon rakentaminen (Wlan) käytännössä tapahtuu? Mistä löytyy oikeanlaisia laitteita,hyviä/ongelmattomia? Mitä rakentamisessa tulee huomioida? Minulla on kämpässä kaapeli laajakaista. Onko ne nyt reitittimiä, tukiasemia, vai mitä? Ja mistä tietää, että suostuu yhteistyöhön N80:sen kanssa (salaukset tms)? Voiko Bluetooth tikun/datakaapelin avulla mennä nettiin, tietokoneen kautta? Osoitteita kiitos!

  4. Toimiiko laitteessa mitkä navigointiohjelmat? Mistä löytyy? Tämähän on niitä 3rd malleja.

  5. Mikä on hyvä kantokotelo puhelimelle? Mikä hyvä autoteline, riittääkö pelkkä magneettinappi? Meneekö puhelin sekaisin magneettinapista? Mikä hyvä Bluetooth handsfree? Kuuluuko handsfreestä myös biisit, jos haluaa?

  6. Mitä sovelluksia puhelimeen kannattaa hommata? Monipuolista käyttöä ajatellen.

  7. Lopuksi turha kysymys, mistä löytyy hyviä pelejä puhelimeen? Toivoisin, että vanhoja, oikein vanhoja pc-pelejä löytyisi jostakin. Esim. supaplex,winter,summer. Doom taitaa löytyä jo.

  8. Miten puhelimen/tietokoneen sai yhdistettyä toisiinsa niin, että puhelimella saattoi kaivaa koneelta musiikkia ja kuvia, esim sohvalla loikoillen. Mistä löytyy ohjelma, jolla saan puhelimen kaukosäätimeksi. Mikä oli se ohjelma, jolla voi GPS:n kera mittailla kiihdytyksiä?

  Tässä tuli suurliuta kysymyksiä. Meitä ns. opettelevia käyttäjiä on varmasti muitakin kuin minä. Olisi mukava saada selventäviä vastauksia kysymyksiin. Olisi hyvä aloitella älypuhelimen kanssa yhteistä taivalta.
   
 2. MoonMan

  MoonMan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  897
  Tykkäykset:
  23
  Aloitin jo vastailemaan tarkoituksena vastata jokaiseen kysymykseesi, mutta mulla ei ole niin paljoa aikaa. :) Eikö myyjä antanut ohjeita, eikö lähellä ole alan liikettä josta voisit kysyä? Samalla myyjä voisi myös demota ja esim. bt-kuulokkeita saisit kokeiltua.
   
 3. S-series

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/10/06
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Ei myyjilläkään ole aikaa, vastaukset on ympäripyöreitä. Kyllä esim. Bluetooth-handsfreen käytön/käyttöönoton ymmärrän, en niin vihreä ole, mutta se kiinnostaa, voiko niistä kuunnella musiikkia puhelujen välillä?

  Ja ei kaikkiin kysymyksiin tarvitsekaan vastata. Riittää, kun vastaa yhteen ja tyhjentävästi, se auttaa paremmin kuin ympäripyöreät vastaukset kaikkiin. Toinen käyttäjä voi vastata toiseen jne..

  Tälläinen laaja ja kehittynyt foorumi tuntuisi kuitenkin olevan paras tiedonlähde. Kokemus- ja tietotaso on laajaa, paljon laajempaa kuin yksittäisellä mainosmiehellä, joka kauppaa matkapuhelimia.

  Lisäksi vastaukset ovat luettavissa ajasta ja paikasta riippumatta.

  Vai eikö täällä keskitytä muuhun kuin firmiksiin ja bugeihin? Olenko väärällä foorumilla? Kaikkia ei nuo firmiksetkään niin kauhean paljon kiinnosta. Muo käyttökokemusthreadit on täynnä "firmis/bugi"-viestejä. Apua tarvitaan. Kunhan opin, voin auttaa sitten muita. Olen ATK:n kanssa/erilaisten laitteiden kanssa ollut toki paljonkin tekemisissä, älypuhelimien kanssa en. Eli perusteet on varmasti hallussa, kunhan saan vain suunnan..

  Kiitos paljon jo etukäteen vastauksista!
   
 4. yepp

  yepp Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  2101
  Tykkäykset:
  68
  Puhelinmalli:
  Samsung galaxy S8+
  Yritetään nyt jotain vastailla, lyhyt on kaunista:

  1. Ladataan luuri sopiva softa jolla saa leffat sopivassa muodossa auki. Ennen ainakin oli smartmovie jolla onnistui, teksteistä en ole ihan varma saako auki muuta kuin liittämällä videoon kiinteästi.

  2. Periaatteessa mitään suojausta ei tarvitse, kuhan ei asentele mitä sattuu ja jos vaikka kaupungilla bt:n yli yhtäkkiä lykkää jotain ohjelmaa, ni ei asenna sellaisia. F-securelta ainakin löytyy softa.

  3. Tukiasema vaan kaupasta. Eli modeemi kiinni tukiasemaan ja tukiasemasta johto pöytäkoneeseen. Periaatteessa pitäisi toimia tukiasemalla kuin tukiasemalla, mutta ei vissiin voi taata yhteensopivuutta millekkään tietylle tukiasemalle? (tukiasema siis = wlan-tukiasema)

  4. Navicore 2006/1 ainakin toimii, näistä tutuimmista softista.

  5. Nokian tuotteet ainaki sopivia ja varmasti toimivia. Cellyn kotelot vissiin myös ihan hyviä. Nokialta jos valitset korvaan sopivan HF:n niin ainakin pitäisi pelittää. En tiedä tukeeko stereona bt:n yli, mutta yksi nappi bt-hf:ssä kuitenkin varmaan on minkä ostat, niin ei sillä merkitystä.

  6. Kannattaa ladata sellaisia sovelluksia mitä itse tarvitset. Vaikea sitä on mennä sanomaan että tarvitsetko toimisto työkaluja vai viihde puolta. Foorumilta kuitenkin löytyy ketju s60 3rd edition softat josta löytyy vinkkejä.

  7. Pelejä on netti pullollaan. Laillisia ja ei niin laillisia paikkoja mistä niitä löytyy.
   
 5. t_makela

  t_makela Puhelinaddikti

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  13/9/06
  Viestit:
  1902
  Tykkäykset:
  726
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P+Huawei Watch
  Muutamia vanhoja Lucas Artsin seikkailupelejä (monkey islandit, day of the tentacle, indyt, jne.) voi pelata SCUMMvm:llä. Käy kattomassa www.scummvm.org. On kait ainoa S60 v3 emulaattori, joka on ilmainen? Ainakin NES ja GBA emu löytyy jo v3:lle, mutta ei ole kai ilmaisia.
   
 6. Seb

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  139
  Tykkäykset:
  0
  Aika ympäripyöreitä kysymyksiäkin ovat... Hyvä, että muutama innokas on kuitenkin vastannut.

  Suurimpaan osaan kysymyksistä löytäisit helposti vastaukset Googlella tai puhelimen ohjekirjasta eli hieman oma-aloitteisuutta pitäisi vaan löytyä.

  Esim. kiihtyvyyssofta löytyy niinkin hankalilla hakusanoilla Googlella kuin "gps symbian acceleration car".

  Pakko kommentoida tuota 6. kysymystä. Eihän kukaan pysty vastaamaan tuohon, kun et kerro miten käytät puhelintasi! Vai tiedätkö itsekään, mitä se "monipuolinen käyttö" mahdollisesti tulee olemaan?

  WLAN-verkon rakentamisesta löytyy netistä valtavasti tietoa, jos vain viitsi jälleen Google käyttää. Nopeammin ja monipuolisemmin kuin täältä.

  Periaatteessa älypuhelin on vain pienikokoinen tietokone, joten samat asiat pätevät kuin PC:lläkin. Tervettä järkeä kannattaa käyttää virusten suhteen (tietoa jälleen Googlella haittaohjelmista ja niiden yleisyydestä) ja ns. vieraita ohjelmia asentaessa, vaikka Symbian onkin turvallisempi kuin vaikkapa Windows.
   
 7. S-series

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/10/06
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastanneille, vastata saa edelleen.

  Hae Googlella/katso ohjekirjasta/käytä hakua/omaa päätäsi vastauksia en tarvitse. Näitä viisaita löytyy aina, jotka "tietävät" ja viisastelevat, foorumeilta ja arkielämästäkin.

  Ajattelinpa vain, että täällä on asialle vihkiytyneitä aimo joukko, täältä saisi käytännöllisiä vastauksia kysymyksiin, ilman lontoon kieltä ja tuhansia linkkejä ja epävarmuutta. Joukossa on varmasti niitä, jotka ovat laitteita räpeltäneet ja ohjelmia asennelleet.

  Jos tämä forum on tarkoitettu vain ja ainoastaan viesteihin tyyliin: "Mun firmis on 223.342342.4235234523.v74 jne bugeja on paljon, velaksi ostin puhelimen, mulla on suuri muistikortti" niin hyvä on.

  Hyödyllistä.
   
 8. yepp

  yepp Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  2101
  Tykkäykset:
  68
  Puhelinmalli:
  Samsung galaxy S8+
  No vinkkinä sit vaan, että jätä tälläinen "valittaminen/vittuilu" pois näistä teksteistä niin joku jaksaa vastatakkin. Vai vastaisitko ite jos jokus kysyis sulta jotain tyyliin "Tiedäks sen asian vai ootko vitun tyhmä?"

  Useisiin noista kysymyksistä olisit kyllä varmasti itsekkin vastauksen löytänyt jos vaan vähänki jaksaisit etsiskellä, itseäsi lainaten "en niin vihreä ole". ;)

  Ja kieltämättä nyt kytykypuhelimien aikana olisi enemmän kuin tarpeen jonkun kirjoittaa "Smartphones for dummies" - tyylinenkirja, sen verran tulee näitä samanlaisia peruskysymyksiä nykyään. "Kauan akkua tarvii ladata, mix täs ei oo automaaigsta näppäinlukkoa, miks tää on niin hidas jne.jne"
   
 9. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Yhteensopivuus on melko taattu, jos tukiasema on Wi-Fi-hyväksytty. Puhelimet ovat. WLAN ei ole sama asia kuin Wi-Fi vaikkakin Amerikassa käytetään vain käytännössä pelkästään Wi-Fi-termiä. Sivulta www.wifialliance.com voit etsiä ja tarkistaa Wi-fi-sertifioidut laitteet.
   
 10. juahan

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/7/06
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Ainakin asenteesi auttavia kohtaan on helvetin hieno. Olen ihmeissäni, että ylipäätään alennuit kysymään.

  Ehdottoman.
   
 11. mustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  1458
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Ace II/Lumia 520, Elisa
  DivX-soitin on myös olemassa http://mobile.divx.com/ (sivusto ei näytä toimivan IE7:lla)

  TomTom ilmestyi tälle alustalle myös ihan juuri ja sitten oli tämä jokin ilmainen, joka tosin lataa karttaa kokoajan netinkautta eli datasiirto maksaa...

  Agile Messenger varmaan miellyttää useimpia www.agilemobile.com
   
 12. S-series

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/10/06
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Hyviä vastauksia olen jo saanut, kiitos niistä!

  Mutta eivät ne sinun viestisikään paljon topicin tasoa paranna. Onneksi olkoon, sait sanottavasi sanottua. Viisas, lojaali mies. Varmasti monella sadalla muullakin olisi muutama sana sanottavana,suuntaan eli toiseen. Mutta yritetään pysyä raiteilla.

  Sebin viesti minua hieman ärsytti, muuten ok vastauksia, kiitos niistä!
   

Jaa tämä viestiketju