Mobiili.fi Kokeilussa Bittium Tough Mobile – jykevän luokan Suomi-puhelin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 31/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Bittium Tough Mobile on kookas ja painava sekä olemukseltaan erittäin jykevä.


  Jos tällä hetkellä haluaa taskuunsa uuden Suomessa suunnitellun sekä myös valmistetun puhelimen ei vaihtoehtoja ole kuin yksi:

  Bittium Tough Mobile.

  Viranomaismarkkinoille suurille asiakkaille tähdättyä Tough Mobilea myydään myös yksityishenkilöille. Suomessa puhelinta kauppaa Viestimaa.

  Suuri mutta kestävä

  [​IMG]
  Tough Mobilen muotoilu on tarkoituksenmukaisen pelkistetty ilman turhia krumeluureja.


  Tough Mobile ei ole millään tavalla kevyt tai edes kompakti. Kyse on hyvin järeästä älypuhelimesta: mitat ovat 141 x 75,5 x 13,5 millimetriä ja paino 180 grammaa. Paksuutta Tough Mobilella on siis jopa tuplasti markkinoiden ohuimpiin älypuhelimiin verrattuna.

  Suuri koko tuo kuitenkin samalla kestävyyttä. Tough Mobilen rakenteen pitäisi kestää hyvin iskuja MIL-STD810-G-standardoidusti, minkä lisäksi puhelin on IP67-sertifioituna myös pölyn- ja vedenkestävä.

  Tough Mobilen muotokieli on neutraali, jopa mitäänsanomaton. Koruton, voisi joku sanoa. Asiansa ajavakin on sopiva määritelmä. Puhelimen näytön koko on viisi tuumaa ja pikseleitä se tarjoaa 1920×1080. Näyttö ei ole mitenkään erikoinen laadultaan. Sama koskee kameroiden kuvanlaatua.

  [​IMG]
  Tough Mobile on paksu – rinnalla verrokkina älypuhelinten ohuempaan kaartiin lukeutuva Huawei P9.


  Ulkoisesti ainoa merkittävä erikoisuus suuren koon ja kolhon olemuksen ohella Tough Mobilessa on oman maun mukaan ohjelmoitavissa oleva lisäpainike puhelimen vasemmalla reunalla.

  [​IMG]
  Tough Mobilen reunasta löytyvän lisäpainikkeen toiminnon voi valita itse.


  Pieni oma erikoisuutensa on myös, että Tough Mobilesta löytyy jopa neljä mikrofonia. Näin puheluäänen pitäisi taltioitua selvästi äänekkäämmissäkin ympäristöissä.

  Normaali Android

  [​IMG]
  Tough Mobilesta löytyy Android-käyttöjärjestelmä, mutta puhelimesta on tehty monin tavoin turvallisempi.


  Tough Mobilen tavoittelemilla viranomaismarkkinoilla korkea tietoturvan taso on tärkeää, mutta yksityiskäyttäjältä nämä asiat menevät helposti ohi.

  Ohjelmistopuolella peruskäyttäjän näkökulmasta Tough Mobile ei tarjoakaan lähinnä kuin vakio-Androidin ilman ylimääräisiä kommervenkkejä. Ainakin toistaiseksi Tough Mobilessa käytössä on Androidista 5.1.1 Lollipop -versio. Tarkkaa tietoa mahdollisesta tulevasta versiopäivityksestä ei ole.

  Järjestelmäpiirinä Tough Mobilessa on Qualcommin Snapdragon 801, joka nyt on jo pari sukupolvea vanha. Lisäksi mukana on kaksi gigatavua RAM-muistia sekä 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, jota voi laajentaa microSD-kortilla.

  Lisää Tough Mobilen tietoturvaominaisuuksista sekä viranomaiskäyttöön suuntautumisesta toisessa artikkelissamme.

  Erottuu ainakin joukosta!


  Yksityishenkilölle Bittium Tough Mobilen hankkimista voi perustella jos haluaa ensisijaisesti kestävän älypuhelimen, mutta muiden ominaisuuksien kuten näytön tai kameroiden laadulla ei ole niin suurta väliä.

  Lisäksi Tough Mobile ainakin erottuu nykypuhelinten massasta. Tämä puhelin huomataan erikoisuutena.

  Ja Suomessa suunnitelluksi ja kootuksi puhelimeksi Tough Mobile on tämän hetken ainoa vaihtoehto.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju