Kohtuumäärä viestejä ja puheluita sekä nopeahko ja riittävä netti, kytkyllä tai ilman

Keskustelu osiossa 'Mikä liittymä minulle?', aloittaja JokkeEspoosta, 24/2/12.

 1. JokkeEspoosta

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/12
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia 3720c
  Terske!

  Olkoon tämä ketju muistiinpano- ja keskustelupaikka, kun allekirjoittanut yrittää löytää itselleen sopivan liittymän.

  Meinasin tässä hankkia ensimmäistä älypuhelintani, näillä näkymin mallia Nokia E7, ja näin ollen aiheelliseksi tulee myös liittymän vaihto. Puhun kuukaudessa luokkaa 150 minuuttia ja tekstareita tulee läheteltyä saman verran. Netillistä puhelinta en ole tähän ikään mennessä omistanut, mutta nyt kun kerran sellaisen hankin, niin mielelläni ottaisin riittävän hyvän liittymän sekä datanopeuden että -määrän suhteen. Näillä näkymin ensi kesä vierähtää sellaisessa paikassa, jossa netin käyttöni tapahtuu täysin mobiililaajakaistan varassa, puhelinta ja tietokonetta käyttäen. Netin käyttöni puhelimella sekä tietokoneella tulee luultavasti sisältämään sähköpostia, facebookia, keskustelufoorumeita, Spotifyä, satunnaista videoiden katselemista, uutisten lukua yms. En lataile leffoja tai muuta kohtuuttoman kaistaa vievää, mutta Spotify nyt tietenkin vie jonkin verran ja se saattaa soida tuntejakin päivässä.

  Puhelimen voin hankkia yhtä hyvin kytkyllä tai kaupasta, mikä nyt halvemmaksi tulee.

  Tällä hetkellä fiksuimmalta diililtä vaikuttaisi DNA:n tarjous, jossa olisi:
  Nokia E7 + 350min/txt + dataa äärettömästi max 21Mbit/s, hinta 36,80 ekat 4kk ja sen jälkeen nousee vitosella. 24k sopimus.

  edit:sellainen tiedonmuru vielä, että asialla ei varsinaisesti ole kiire, mutta sanotaan että parin kuukauden sisällä luultavasti tulee kaupat tehtyä.
   
 2. JokkeEspoosta

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/12
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia 3720c
  Tele Finlandilta saisi seuraavanlaista:

  250min + 100 tekstaria + täysnopea netti = 27,09€/kk ekan vuoden ja sen jälkeen nousee noin kolmeenkymppiin. Tämähän alkaa kuulostaa jo aika hyvältä... Telefooni tuohon kaveriksi olisi 13€/kk, eli halvemmalla saa puhelimen kaupasta.
   
 3. JokkeEspoosta

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/12
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia 3720c
  Tai sitten samalta firmalta puhelimen kanssa, jolloin saisi tarjoukset voimaan 24kk ajaksi.

  250min + 1000 tekstaria + täysnopea netti + Nokia E7 = 40,89 ja voimassa koko 24kk ajan. Nyt alkaa olla jo tilailu lähellä.
   
 4. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Kun ei kukaan itseäni fiksumpi ole kommentoinut, niin pakko jotain laittaa kun itselle pari seikkaa tulee mieleen..

  Jos/kun olet kytkyä ottamassa ja sitoudut operaattorin verkkoon, niin oletko tietoinen että tuolla paikassa minne olet ensi kesänä menossa, niin toimii ko. operaattorin verkko ja vieläpä tyydyttävällä nopeudella? Meillä on kuitenkin maassamme vielä paljon aukkoja, joten mielestäni asiasta kannattaa varmistua(jos et ole sitä jo tehnyt).

  Toinen seikka mitä itse pohtisin vakavasti on tuo puhelin. E7 vekotin jonka itsekin voisin ottaa käyttööni, eikä muutenkaan mitään symbiania/nokiaa vastaan, mutta tuo vekotin on jo toista vuotta vanhaa tekniikkaa ja uudempaa tarjolla mistä valita.
  Jos kerta ensimmäinen älypuhelin ja ostat sen ihan "kovalla" rahalla(mielestäni E7 vieläkin aika kallis), niin sitä luurivalintaa pohtisin vielä tarkkaan.

  Valitettavasti en itse ole testaillut kaikkia vekottimia niin hyvin että jotain osaisin suositella, mutta jos tonne minkä puhelimen ostaisin-ketjuun pistäisi kyssärin(tahi lukisi valmiita ketjuja sieltä), niin kenties saisi jotain uusia ideoita.
  PS kannattaa myös pohtia mihin verkkoon yleisimmin soittelee..operaattoreilla näitä "ilmaisia" puheluita omaan verkkoon useastikin tarjouksissaan.
   
 5. JokkeEspoosta

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/12
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia 3720c
  Kiitän kommentista!

  Verkon kuuluvuuden olen tarkastanut, ja lupailevat 2.6 Mbit/s.

  Tuosta puhelinvalinnasta voisin vielä pientä keskustelua herätellä. Näissä hommissa tuntuu olevan aina yhtä monta oikeaa mielipidettä kuin keskustelijaakin, mutta... Tuossa mallissa miellyttäisi yleinen olemus, iso näyttö, qwerty ja nuo Office-työkalut, joita kuitenkin näin loppusuoralla olevana opiskelijana saattaisi arvostaa sekä opinnoissa että töissä. Pistänpä tuonne paremmalle puolelle keskustelua aiheesta...
   
 6. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Ja vielä kun se tarkistetaan ihan silleen paikan päällä, niin asia kunnossa. Operaattorien kuuluvuuskarttoihin, tahi aspan antamiin "lupauksiin" kuuluvuudesta ei mielestäni pysty ihan varmuudella luottamaan..eri osatekijöitä kuitenkin niin paljon mitkä kuuluvuuteen vaikuttaa.
  Itselläni ei ole mitään isompaa suosikkia. Nokiaa/symbiania valtaosin käyttänyt ja siihen jollain tavalla tottunut..on myös htcn desire itselläni, joten android myös jollain tavalla tuttu. Applen luurit toki toisille se ehdoton ykkönen..itse en osaa niistä sanoa mitään kun ei ole käyttökokemuksia(paitti että niitä hypetetään liikaa:)).
  E7ssa kaikki hyvät ominaisuudet ja Bellen myötä alkaa ohjelmistokin varmasti olla kuosissa(tai sitten tulee uusia vikoja)..huonona puolena kenties kohtuullisen pieni ram-muisti, eikä suoritinkaan taida mikään varsinainen bitinmurskaaja olla. Käyttökokemuksia varmasti kannattaa lueskella. Tässä niitä noin 150 sivua. :)
   
 7. JokkeEspoosta

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/12
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia 3720c
  Soittivat eilen DNA:lta ja tekivät kutakuinkin tarjouksen josta ei voi kieltäytyä. DNA Pro:lta:

  500min puhetta+ 3000min puhetta DNA:lle (avovaimolla DNA) + 100 tekstaria + täysnopea netti = 20,98 ja tämä ei ole edes mikään 24kk voimassa oleva sopimus, vaan voin irtisanoa tuon koska haluan. SIM-lukitsemattoman E7:n saisi tuohon 13€/kk eli yht. 312€ eli kympin pari halvemmalla kuin kaupasta.
   

Jaa tämä viestiketju