Mobiili.fi KL: Microsoftilla monet laskut maksamatta Suomessa – oma pääoma ilmoitettu menetetyksi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 28/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Kun Nokia myi matkapuhelintoimintansa Microsoftille, siirtyi toiminta Microsoft Mobile Oy:hyn. Kauppalehti uutisoi tänään, että Microsoft Mobile Oy on päätynyt useita kertoja trattalistalle, joka tarkoittaa sitä, että yhtiö on saanut julkisen kehotuksen velkojiltaan. Listalle Microsoft Mobile Oy on päätynyt 3.11.2014 ja 12.1.2016 välisenä aikana kymmenen kertaa.

  Kymmenestä maksamatta jääneestä laskusta neljä on myöhemmin maksettu. Laskujen suuruudet vaihtelevat 117 eurosta 17 000 euroon. Suurin, 17 000 euron laskua peri Työttömyysvakuutusrahasto, mutta kyseinen lasku on yksi niistä neljästä myöhemmin maksetusta.

  Microsoft kertoi Kauppalehdelle, että sen tietoon on tullut muutamia laskuja, joiden maksaminen on viivästynyt. Microsoft lupaa maksaa laskut mahdollisimman pian ja pyrkii välttämään vastaavat tilanteet tulevaisuudessa.

  Maksuongelmien lisäksi Microsoft on joutunut tekemään lakisääteisen ilmoituksen Kaupparekisteriin oman pääoman menetyksestä. Vielä vuoden 2015 alussa 4,3 miljardin oma pääoma on ilmoitettu kokonaan menetetyksi. Suurin syy tähän lienee tappiollinen liiketoiminta.

  Microsoft teki Nokia Devices and Services -liiketoiminnan siirtyessä uudelleenorganisoinnin vuoksi 7,6 miljardin dollarin alaskirjauksen. Maaliskuuhun 2015 mennessä matkapuhelintoiminta oli tehnyt noin kaksi miljardia dollaria tappiota Microsoftille.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju