Kingstonin muistikorteista sekä yleistä keskustua aiheesta

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja WS, 2/12/05.

 1. WS

  WS Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  1004
  Tykkäykset:
  0
  Noissa Kingstonin MMCmobile 512MB korteissa on ainakin ongelmia kaikilla. Siitä aiheesta on ollut topikkejakin. Itselläni kolmas menossa ja kohta varmaa hajoaa taas.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Allekirjoittanut lähipiirineen on ilmeisesti sitten poikkeus kun ei ole ollut mitään ongelmi, ei edes tuolla 512MB korteilla.
   
 3. vsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/10/03
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Mulla on Kingstonin 512Mt RS-DV MMC ja MiniSD. MMC:tä olen käyttänyt puhelimissa Nokia 6630 ja Nokia 6680, eikä ole vielä ollut mitään ongelmia.
  MiniSD:tä käytin mp3-soittimessa (Pontis SP-600) yhdessä Kingstonin 512Mt:n CF-kortin kanssa. Yhtenä aamuna tuo MiniSD-kortti lakkasi toimimasta soittimessa. Koitin sitä sitten kortinlukijassa, eikä Windows löytänyt sitä. Formatoin sen, niin siitä löytyi 62Mt bad sectoreita. Sitten formatoin sen puhelimessa, niin bad sectorit hävisivät näkyvistä, mutta puhelin oli säätänyt kortin kooksi 420Mt. Ennen kortti oli 480Mt. Takuuvaihtoon se meni. Uusi kortti on vasta tulossa.
   
 4. psymbiote

  psymbiote Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  29/2/04
  Viestit:
  2167
  Tykkäykset:
  18
  No jokatapuksessa uskaltauduin ostamaan Kingstonin 512MT RS-MMC DV kortin 6680:llaan. Pistetään raporttia jos hajoaa, vahvasti kyllä epäilen.
   
 5. Artp

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/11/05
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Itse arvon tässä että uskaltaisinko ostaa tuon Verkkokaupan Kingston 1GB RS-MMC DV -kortin(93€). Harmi kun noita ei suomesta taida muita saman kokoluokan kortteja saada?
   
 6. man!

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/2/04
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Muistikorteista senverran, että osaisiko joku selittää tämän:

  Ostin ngagen kumppaniksi jo jonkunaikaa sitten Sandisc 64mb kortin. Kortti on nkaakin sallimissa kokorajoituksissa, eikä ole mikään spesiaalikortti (erityisnopea tms.), puhelimen manuskassa juuri sanottiin että pitäisi olla tuommoinen normaali, ja tavallisen nopeuksinen.

  No, kortti toimii kivasti, mutta kun nauhoittaa radiosta, nauhoitus katkeaa heti. Sama äänijohdolla vaikka mankasta.

  No, pitkän ajan päästä kun luurin takuu oli juuri menossa umpeen, vein sen huoltoon varmaan 7 kertaa. Softa päivitettiin, ja mietittiin mikä voisi olla vikana. Lopuksi muistikortti lähti mukaan, ja tuli takaisin lapun kanssa että "Muistikortti viallinen, ei alkuperäinen". Mistälähtien kännykän kanssa pitäisi käyttää juuri nokian korttia, ne ovat sikakalliita vielä! Kännykän ohjeessakaan ei mainittu että pitäisi olla juuri nokian kortti että toimii oikein. Surkeata, onneksi ei huoltokeikat maksanu mitää ku oli takuuta vielä viikko jäljellä (kuitti oli onneksi tallella :p )

  No, pitää kait dumpata nkake jossain vaiheessa ja siirtyä kunnon puhelimeen. Ngage vain on suht kiva kun toimii mp3soittimena ja siihen saa kivasti s60 softaa... Että tämmöstä...
   
 7. torme

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/05
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  onkos näistä kokemuksia Kingston 1GB RS-MMC DV?
  ton kokoluokan kortti hakusessa.
   
 8. hasse_lle

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/10/04
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS
  jouluaattona sain pda:lleni 512MB Kingstonin sd-kortin. tammikuun 21 päivä lakkas laite sitä löytämästä. viiden vuoden takuu sillä oli ja toimi sen muutaman viikon. ei kovin hyvää kuvaa tuosta merkistä antanu... uuden kortin sain ja toivotaan että toimii paremmin! enpä enää taida Kingstonin kortteja ostella...
   
 9. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kingstonin SD-kortti ja muistikampa ovat toimineet luotettavasti. Sen sijaan Kingstonin DV RS-MMC -korteista (erityisesti 512MB) olen kuullut niin paljon huonoja kokemuksia, että päädyin tilaamaan toisen valmistajan tuotteen.
   
 10. JmJ

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/2/06
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni pukkaa vähän samanlaista vikaa kingstonin 512 sd-kortilla. Kortti hukkuu laitteelta satunnaisesti. Tai en tiedä kummassa lienee sitten vika, pda:ssa vai kortissa. Pda on Asus A636... täytyy jossain vaiheessa hommata toinen kortti, jos sillä ei samaa vikaa niin kingston lähtee takuuseen.
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Toistaiseksi oma TakeMS-brändätty Kingstonin 512Mt:n kortti toiminut moitteettomasti N70:ssä. Toivottavasti ei tarvitse koputella puuta.
   
 12. Fikku

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/05
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on kanssa tyhjentynyt kingstonin muisti kortti itsestään!
   
 13. snapsix

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  Se että Kingstonin korteista ja myös niiden ongelmista on juttua netissä enemmän kuin muiden valmistajien korteista johtunee todennäköisesti siitä että niitä myös myydään enemmän. Itse ainakin pitäisin epätodennäköisenä sitä että joku tietty merkki olisi huonompi kuin toinen, samoilta muutamalta piirivalmistajaltahan ne muistipiirit on peräisin joka merkillä.

  Monesti kortin hajoamisen syy on ihan puhdas käyttäjän moka. Muistikortinlukijaa tai vastaavaa käytettäessä laite pitää aina muistaa pysäyttää ennen kuin kortti poistetaan lukijasta, muuten kortti voi tuhoutua lukukelvottomaksi. Kortti ei yleensä edes mene rikki sanan varsinaisessa merkityksessä mutta se menee sellaiseen kuntoon että sitä ei enää saa formatoitua kotikonstein.

  Joissakin nykyisissä puhelimissakin kortin saa poistettua luurista ilman että sammuttaa virtoja. Itse kuitenkin edelleen olen vanhasta tottumuksesta sammuttanut luurin ensin ja poistanut kortin vasta sitten. Voi olla taikauskoa tai sitten ei mutta ainakaan omalle kohdalle ei ole ongelmia sattunut.

  Yksi tapa tuhota kortti on myös käyttää hexaeditoreita ja partitiointi/imageohjelmia jotka menevät sorkkimaan kortin sellaiselle alueelle minne kortinvalmistaja ei ole alunperin tarkoittanut sorkittavan. Myös tällaisissa tapauksissa mielestäni vika on enemmänkin käyttäjässä ja hän toimii omalla riskillään. Toki voi olla vaikea tietää mikä kirjoitusohjelma on turvallinen käyttää ja mikä ei.

  Lopuksi on hyvä muistaa että muistikortti ei ole mikään poikkeus muihin medioihin nähden, kortin sisältö kannattaa varmuuskopioida aika-ajoin talteen siinä missä mikä tahansa muukin arvokasta dataa sisältävä media. Muistikorteissa on pitkät tai jopa elinkaariset takuut ja loppujen lopuksi ainoa asia minkä kortin rikkoutuessa todellisuudessa menettää on sen sisältämä tieto, ja tämäkin vain siinä tapauksessa jos varmuuskopiot eivät ole ajan tasalla.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nokialaisissa luukunaukaisu/takakannen aukaisu ja odotus että laite kortoo että kortinvoi ottaa pois niin pärjää jo aika pitkälle.

  Ilmeisesti monen ongelman taustalla on eräs netissä liikkuva piraattiohjelma jonka asentaminen kortista riippuen kirjoittaa viirheellisen tilanvaraustalukon -> kortti voi seota milloin vain, ja jonka jälkeen formatointi käyttöjärjestelmän omilla välineillä voi olla haastavaa.

  Yleisin syy kuitenkin ongelmiin on se että korttia ei ole formatoitu ennen käyttöönottoa tai se on formatoitu väärään formaattiin.

  Myös luureissa on ohjelmia jotka sekoittavat kortin tiedostojärjestelmää.

  En muista yhtään rikkinäistä kingstonia, mutta olentärmännyt uuteen korttiin joka ei ole luurissa tunnistunut enenkuin korttia on PCllä ensin herätellyt.
  Toki tälläisiä kokemuksia on mysä satunnaisesti muilla merkeillä. Enemmän on törmännyt laitteisiin jotka sekoittavat kortit.
   
 15. Moehkoe

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/1/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Minäkin sekoitan tätä soppaa. Ostin Nokia 6600:n KINGSTON MMC DUAL VOLTAGE 512 MB muistikortin sovittimella. Kaikki tuntui menevän hienosti, alustus onnistui, tiedonsiirto jne. Kortilla oli kaikki siirtämäni tiedostot ja kaikki pelas hyvin. Vaan yhtäkkiä kaikki hävis, ei mitään kortilla vain ilmoitus ettei korttia ole alustettu. Uusi yritys ja sama homma. Kävin palauttamassa kortin ja vaihdoin sen KINGSTON 512MB MULTIMEDIACARD + (MMC PLUS) korttiin, siis isoon vanhaan. Ja kas kortti on toiminut 1,5kk ilman mitään ongelmia. Olisko nyt niin ettei kaikki puhelimet pidä tästä MMC DUAL VOLTAGE kortista, lupauksista huolimatta.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vuosien saatossa on törmätty tiettyjen yhdistelmien epäyhteensopivuuteen, mutta kaksoijännitekortin pitäisi olla yhteensopiva vanhojen lukijoiden kanssa.
   
 17. Moehkoe

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/1/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Aivan, siis pitäisi. Mutta jos näin ei kaikilla puhelinmalleilla kuitenkaan ole. Siis lukijat varmastikkin lukevat mutta puhelimet ovat nirsoja korteille. Tätähän ei varmasti kukaan myönnä koska kortteja kaupataan yhteensopivina. En tosin minäkään voi olla varma oliko siinä ensimmäisessä kortissa vikaa ja tämä toinen on ok. Tuli vaan mieleen toi yhteensopivuus, että pelittääkö kuitenkaan kaikissa puhelimissa.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Puhelin ei tietää että kortti on kaksijännitekortti, 6600ssa on käytetty MMCmobile ja RS-MMC DV kortteja.
  Kyseisessä laitteessa olen törmännyt seonneisiin kortteihin, yleensä syynä on ollut PCllä kortiin kirjoittaminen ja kortin poisto PCstä enen toimenpiteen valmitumista (käy herkästi jos PCssä puskurointi päällä), toinen millä jotkut ovat saaneet kortit sekaisin on ylempänä mainittun kaltaisilla ohjelmilla. Ja tietenkin firheellinen formatointi, Kingstonin korteissa olen törmännyt yksilöihin joita on voinut olla hivenen hankala alustaa kunnolla.

  Joissain luureissa on ohjelma joka tietyissä tilanteissa sekoittaa kortin (lähinnä isot) muistaakseni tuossa luurissa ei sitä ongelmaa, mutta ainahan sellaisia sovelluksia voi luuriin kulkeutua. On tietenkin laitteita jotka yksikertaisesti sekoittavat kortin tietyissä tilanteissa.

  MMC kortti periaatteessa peittää laitteelta muistintotetuksen, joten sen suhteen ei pitäisi olla ongelmia. Mutta toki voi olla kortteja jotka eivät yksikertaisesti toimi tietyissä yhdistelmissä.
   
 19. PJL

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/05
  Viestit:
  119
  Tykkäykset:
  0
  Itsellä on 1G:n kortti ollut jonkun aikaa. Toistaiseksi ei ole ollut ongelmia kuten ei edellisellä 512M:n kortillakaan.
   
 20. Onslow

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/3/03
  Viestit:
  106
  Tykkäykset:
  0
  Ostin Kingstonin 128 mt muistikortin ja myöhemmin Kingstonin kortinlukijan. Ei toiminut. Kokeilin lukiaa toisella kortilla ja toimi. Nyttemmin on tullut testattua paljon eri kokoisia ja merkkisiä kortteja.
  Totta se on. Kingstonin kortinlukijassa ei toimi heidän
  omat muistikorttinsa...?
   

Jaa tämä viestiketju