Mobiili.fi Kilpailu Anviasta kiihtyy – nyt kiinnostui Teliakin: 130 miljoonan euron tarjous

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2091
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Taistelu Suomen neljänneksi suurimmasta operaattorista Anviasta ja sen liiketoiminnoista kiihtyy edelleen. Nyt lusikkansa soppaan on heittänyt myös Telia Company, eli entinen TeliaSonera. Se tarjoaa Anvia Telecomista 130 miljoonaa euroa.

  Pitkään Anviaa osakeostoin piirittänyt Elisa kertoi toukokuun lopulla sopineensa Anvian kassa sen Telecom- ja valittujen muiden toimintojen ostosta 107 miljoonalla eurolla järjestelyssä, jossa Elisa olisi osana kauppahintaa luopunut noin 40 prosenttiin kasvaneesta Anvia-omistuksestaan.

  Sittemmin 14. kesäkuuta DNA:sta lähes puolet omistava pääomistaja Finda kertoi 120 miljoonan euron rahavastikkeen tarjouksesta Anvia Telecomista. Nyt Telia nokittaa tätä tarjousta 130 miljoonaan euroon.

  Virallisena tarjouksen tekijänä on TeliaSonera Finland Oyj on tehnyt siitä ostotarjouksen.

  ”TeliaSoneran tarjous ei muuta tämänhetkistä tilannetta. Kuten viime viikolla Findan tarjouksen käsittelyn yhteydessä kerroimme, Anvialla on Elisan kanssa sitova sopimus, josta päätetään ensi viikolla pidettävässä ylimääräisessä yhtiökokouksessa”, kertoo Anvian hallituksen puheenjohtaja Aappo Kontu.

  Anvia kertoo, että Elisan kanssa solmittu sopimus on voimassa 31.12.2016 asti, ja mikäli ensi viikon yhtiökokous ei sitä hyväksy, sopimus voidaan tuoda yhtiökokouksen päätettäväksi uudestaan loppuvuoden aikana.

  Elisan kanssa tehtävä järjestely vaatii yhtiökokouksessa määräenemmistön eli 2/3 äänistä. Koska Elisa omistaa Anviasta jo noin 40 prosenttia, on sen tarjouksen läpimeno yhtiökokouksessa yhä todennäköistä kilpailevista korkeammista tarjouksista huolimatta.

  Elisa-järjestelyn toteutuessa Anviaan jää mittavien rahavarojen, kinteistöjen sekä muiden sijoitusten ohella Ruotsissa toimiva tv-operaattori Sappa, lukitus- ja kulunvalvontayhtiö Securi, asennusyhtiö Viria, ohjelmistokehittäjä Fenix Solutions, tv-palveluiden kehittäjä Hibox Systems, sekä Elisalta siirtyvä turvaliiketoiminnan Tansec. Yhteensä näissä työskentelee yli 400 työntekijää.

  Elisan ostamien liiketoimintojen liikevaihto oli vuonna 2015 82 miljoonaa euroa ja käyttökate 15 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä niissä on 303. Anvia Telecom Oy:llä oli vuoden 2015 lopussa noin 62 000 kiinteää laajakaistaliittymää, 43 000 kiinteän verkon puheliittymää ja 80 000 kaapeli-TV -liittymää,

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju