Kiitos Elisalle!

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja J.J-75, 17/8/05.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kaunis kiitos Elisalle joka antaa asiakkaan ymmärtää, että vain "heidän"
  F-Securella saadaan täysi varmuus ettei asiakkaalle tule troijalaisia ja viruksia koneeseen, tai ettei kone lähetä spämmiä. Se onkin adsl hinnat laskeneet niin alas että asiakasta kehoitetaan tietokoneen uudelleen asennuksen jälkeen ottamaan ihan F-Secure, että heidän verkossaan saa asioida. Ihmettelinkin, että onko kilpailevat firmat todellakin niin huonoja vaihtoehtoja ettei verkkoon pääse 2 minutin jälkeen edes päivityksiä hakemaan ja sitten odottaa pitää seuraavaa 2 minuttista puolituntia... asiakkaan vahinkoa aiheuttava kone on suuri ongelma kaikille muille asiakkaille jolla F-Secure onkin jo. Jos sinulla ei Elisan verkossa vielä ole, kannattaa se ottaa kun asiakaspalvelu kehoittaa muuten ottamaan toisen operaattorin ellei F-Securea käytetä. Tottakai tästä maksukin menee kun tätä käyttää. Valitettavasti jouduin ottamaan kokonaan toisen operaattorin koska minulla tuli sellainen kiristävä tunnetila Elisan asiakaspalvelun myötä. Aina ei voi voittaa, ei edes Elisa.
   
 2. djj Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/03
  Viestit:
  2742
  Tykkäykset:
  0
  Mahdatkohan lukea kirjoittamiasi viestejä?
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  luen joo... se on just tollasta raskasta paskaa oikeesti toimia Elisan kanssa. Jos on raskasta ja typerää luettavaa niin se on sitä myös käytännössä olla elisan asiakas, just tuota. Kuunnella heidän typeriä juttujaan. Mitäpä sitä voi oikein fiksua kirjottaakaan. Eix niin?

  :))
   
 4. wit_

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/12/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  Yritätkö nyt tuossa siis kertoa että Elisa ei päästä sinua verkkoon jos sinulla ei ole f-securen ohjelmistoa koneella?

  Eikös sellainen ole aika laitonta?

  Noh, sen verran "hyvää" olen kaikilta elisan laajakaistan omistavilta kavereiltani kuullut että ei ole tarvinnut edes harkita asiakkuutta heidän kanssaan :)
   
 5. saeaetaejae

  saeaetaejae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/03
  Viestit:
  4601
  Tykkäykset:
  0
  Mulle soitettiin ja kyseltiin kaikkea miten on mennyt laajakaistan kanssa... sitten kyseltiin tuosta virus-turvasta ja sanoin että ei ole mitään turvaa eikä palomuuria. Ehti jo huolestua vastapuoli ennen kuin sanoin, että löytyy Omppukone. Olisi varmaan kaupannut muuten.
   
 6. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Siis miten Elisa voi edes tietää käyttääkö F-Securea (joka muuten on aivan paska) vai jotain muuta virusturvaa/palomuuria? Onko siellä jotain h4x0r3i74 palkkalistoilla..

  Säätäjä, meinaatko ettei omppukoneisiin tule viruksia/kökköohjelmia/kaappausyrityksiä? Kai se olisi ihan hyvä omppukoneissakin käyttää jotain suodatusohjelmia.
   
 7. saeaetaejae

  saeaetaejae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/03
  Viestit:
  4601
  Tykkäykset:
  0
  Os X sisältää oman palomuurin. Varsinaisia viruksia käyttikselle ei tunneta. Unix-pohjainen käyttis on siis todella turvallinen ilman lisäsoftia.

  Tuolta lisää:
  http://fimug.fi/nayta.php?id=51
   
 8. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  samaa olen itse kuullut ympärisuomea
   
 9. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  Sillä nyt ei ole mitään tekemistä F-Securen kanssa, jos operaattori sulkee verkosta automaattisesti pois asiakkaan, joka levittää matoja tai spämmiä, kts.
  http://www.itviikko.fi/uutiset/uutinen.asp?UutisID=58892
  Näin toimivat muutkin operaattorit, esim. Sonera, http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=14&news_id=25123.

  Kannattaa ottaa asiosta etukäteen selvää tai tilata suosiolla asennus/tietoturvapalvelu asennettuna, jos ei osaa pitää konettaan puhtaana. Elisa on toiminut erittäin aktiivisessa käytössä kiitettävästi, niin siirtonopeudet kuin pelipingitkin ovat huippuluokkaa kun verrataan vaikkapa interleavingiin ihastuneeseen Soneraan.
   
 10. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  se kokemus mitä mulla on sonerasta (silloinen auria) niin pingit oli peleissä yli puolta pienemmät muin muilla operaattoreilla ja kokoajan tuli kyselyitä et mikä netti oikeen on, sama on nykyisellä paikallis puhelinyhtiöllä joka vuokraa verkot soneralta
   
 11. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Tuo nyt on ihan ymmärrettävää ja jopa suotavaa, että operaattorit sulkevat tuollaiset spämmikoneet pois verkosta, mutta tässä threadissa oli kyse (mikäli yhtään olen mukana juonikuvioissa) siitä, että Elisa ei päästä verkkoon, jos ei käytä heiltä hankittua F-S:a (joka vieläkin on ihan kökkö ohjelmisto).
   
 12. Panda Vieras

  0   0   0

  No totta helvetissä päästää. Ette te tätäkään lukisi jos ei päästäisi.
   
 13. yepp

  yepp Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  2101
  Tykkäykset:
  68
  Puhelinmalli:
  Samsung galaxy S8+
  Mutta ei sekään mielestäni reilua ole, kun yksillä tutuilla sonera löi netin poikki. Vikaa sitten etsittiin ja he ostivat jo uuden adsl-modeeminkin (en tiedä kuin ostivat ennen aspaan soittamista), mutta sitten kun soittivat soneralle, sanottiin että netti oli katkaistu koska siitä yhteydestä oli koko ajan lähtenyt jotain p*s*aa maailmalle.

  Kyllä minun mielestä operaattorin tulisi tälläisessä tilanteessa soittaa asiakkaalle ja kertoa missä mennään, eikä vain lyödä nettiä poikki sen kummempia ilmoittelematta.

  Ja juu, ei pitäisi elisan tietää mikä toisessa päässä on saati sitten että mitä virustorjunta/palomuuri softia käyttää.
   
 14. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Me käytetäänkin Soneraa, joten ei noi Elisan kiemurat jaksa kiinnostaa :D

  Mutta asiaan.. Sitähän tässä juuri ihmeteltiin, että miten se muka voisi tuon pääsyn mukamas estää.
   
 15. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Tuo nyt on todella kpäistä toimintaa. Tietysti tuossa pitää ilmoittaa asiakkaalle, että laittakaa palomuurit yms. kuntoon tai katkaistaan teidän yhteys. Tai sitten vaihtoehtoisesti katkaisee yhteyden ja heti perään soittaa, että suojat kuntoon, mutta ehdottomasti pitäisi kuitenkin ilmoittaa eikä vaan ottaa saksia käteen ja johto poikki.
   
 16. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Elisalla jos tulee sulku pöpöjen takia, latautuu kyseisestä sulusta ilmoittava sivu. Outoa jos ei muilla ole näin. Kyseinen automaattiesto on hyvä asia, ei kaikkien tumpeloiden tarvitsekaan päästä nettiin, jos ei osaa pitää koneestaan huolta.
   
 17. moeykky

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Razr Maxx
  Mielenkiintoinen väite tuolla JJ:llä. Enpä voi kuin ihmetellä mistä hän tuollaisen väitteen on pieneen päähäänsä saanut. Ainakaan omalla kohdallani, mitä nyt olen reilun puolivuotta käyttänyt Elisan ADSL:ää ei mitään ongelmia ole ollut. Ja tuota F-secureakaan en ole käyttänyt, tietysti palomuuri ja torjunta löytyy.

  Kuitenkin on mielestäni kaikkien käyttäjien kannalta positiivinen asia, että käyttäjiä ohjataan pitämään huoli koneidensa tietoturvasta. Ehkä tämä ketjun avaaja on vetänyt herneen nenään, kun häntä on kehoitettu hankkimaan jokin torjunta koneensa suojaksi. Elisa, kuten muutkin operaattorit, on tehneen sopimuksensa F-securen kanssa, joten lienee ymmärrettävää että he sitä tarjoavat. Eikä se nyt niin huono ohjelmana ole, varsinkaan niille asiasta vähemmän tietäville käyttäjille.

  Ongelmia Elisan kanssa tai ilman, no jokaisen operaattorin kohdalla tiedän ongelmia olevan. Lienee turha ylistää sitä surullisen kuuluisaa Soneraakaan...
   
 18. Skopa Vieras

  0   0   0

  xx

  Hyvin on wörkkinyt ja mitään valittamista ei ole ollut. F- Securet olen jättänyt suosiolla rauhaan.
   
 19. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6895
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  mutta katsos kun näillä "viksuilla" on tarve purkautua jotenkin,ei osata edes ajatella omilla aivoilla vaan aletaan sylkemään p....aa foorumille heti kun omassa päässä yksi 3W lamppu välähtää.

  yleensä jokainen operaattori sulkee verkosta viruksien levittäjät,siihen ei vaikuta millään operaattorilla onko vai ei jokin virusohjelma,eikä yksikään operaattori (elisa mukaanluettuna) vaadi että sen pitäisi olla f-secure

  ilmeisesti kaikilla operaattoreilla ei tule sulusta kertovaa sivua sulun kohteena olevalle koneelle,lisäksi tällä sulusta ilmoittavalla sivulla on linkki f-securen sivulle minne pääsee tekemään kertaluonteisen ajon heidän ohjelmallaan

  kunhan kone on saatu cleaniksi niin silläkin taas pääsee nettiin,erittäin kätevää

  Elisalla tulee,eikä siellä suljeta koko yhteyttä,ainoastaan saastaa levittävä masiina

  olen joskus tuonut kotiin jonkun vieraan kannettavan ja puhdistellut sitä ja huomannut sulun paukkuvan päälle

  samaan aikaan oma koneeni ja perheen II-kone toimii kokoajan netissä


  olisikohan kaverinne tyytyväisiä jos sinun koneesi lähettäisi sinun mailitunnuksella viruksia jokaiselle osoitekirjassasi olevalle

  HÄH!!!!!!!!!
   
 20. greggman

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/05
  Viestit:
  147
  Tykkäykset:
  0
  Miksei operaattori saisi tarjota omaa palveluaan asiakkaalle? Kuten onkin jo tullut selväksi, niin ei sitä Tietoturvapalvelua ole pakko ottaa, jotta saisi verkossa asioida. Asiat voi hoitaa myös muilla ohjelmilla tai rautamuureilla jne. Se on kuitenkin ihan oikein, että viruksia levittävä kone suljetaan verkosta siksi aikaa, että kone saadaan puhdistettua. Verkosta sulkemisen ja koneen puhdistamisen jälkeen (ilmeisesti tuo uudelleen asennus mistä puhut) on minusta ihan hyvää asiakaspalvelua tarjota tietoturvapalvelua asiakkaalle, kun on jokseenkin selvää että aiemmin tietoturva-asiat oli laiminlyöty. Uskon, että näin toimitaan kaikkien operaattoreiden toimesta.

  Sitä paitsi juuri uudelleen asentamisen jälkeen kone on todella altis hyökkäyksille ellei ole esim. itse tehnyt Windows XP:n asennuspakettia, joka sisältää valmiiksi Service Pack 2:n. Ennen tärkeimpien turvapäivitysten asentamista ei nykyään kannata koneeseen pistää verkkokaapelia kiinni, vaan asentaa ne päivitykset vaikka rompuilta ja uudelleen käynnistyksen jälkeen laittaa verkkokaapelin kiinni ja hakee uusimmat päivitykset. Kertaalleen erehdyin yhden koneen tapauksessa liittämään koneen verkkoon ennen viimeisimmän SP:n asentamista ja hetken päästä kone jo buuttailikin RPC-madon toimesta.

  Näinhän ne varmasti tekevät...

  OT:
  Mielenkiintoisiksi on foorumin viestit menneet; toinen valittaa kun sai vääränlaisen muovipussin ja toinen vaahtoaa siitä, ettei laajakaistaa voi käyttää ilman F-Securea...
   

Jaa tämä viestiketju