kiinteähintaisia dataliittymiä odotellessa...

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja jopetus, 27/11/04.

 1. jopetus

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/04
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Onkos kukaan kuullu mitään huhuja kiinteähintaisista dataliittymistä tai esim 1GB dataa kiinteään kuukausihintaan??? Rajoittaa nimittäin nää 100MB paketit aika mukavasti tätä läppärin kanssa surffailua! Luulisin että aika hyvä markkinarako olis.. Kysyntää löytyisi varmaankin aika paljon.. Vai onko nyt ns. "ale aikana" just datasiirto se mikä pitää operaattoreita plussan puolella, harmi jos näin on..
   
 2. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  En usko, että tuollaisia on lähiaikoina tulossa. Soneralla GPRS:n käyttö on usein tukkoista jo nykyisin, enkä usko Elisallakaan riittävän kapasiteettia kiinteähintaisen datan tarjoamiseen. Itse asiassa tämän viikon Talouselämässä (pe 26.11.) Elisan johtaja Antti Siitonen sanoo, että heidän iltaisin tarjoamansa kiinteähintainen GPRS-palvelunsa aiheutti jo niin paljon ruuhkaa, että palvelu oli lopetettava. Tämä viittaa ilmeisesti Markantalon Primetimeen?

  UMTS-verkoissahan kaistaa pitäisi riittää enemmän, mutta tuskin sielläkään suurille yhtäaikaisille käyttäjämäärille raskaalla käytöllä.

  Operaattoreiden lähestymistapa tuntuu olevan se, että GPRS-/3G-datakäyttö jätetään yrityskäyttäjille, jotka toivottavasti maksavat siitä nykyisen hinnan.

  Kuluttajille tuodaan ehkä kiinteähintaisia paketteja edes toisessa muodossa, esimerkiksi Elisa.netin tai Sonera Plazan palvelut ilman erillistä siirtoveloitusta, rajaton CNN:n ja Ylen uutisvideoiden katselu viidellä eurolla kuukaudessa tms. Jos mitään tällaisia paketteja ei ideoida, en usko datakäytön merkittävästi kasvavan. Kuluttajat haluavat selkeitä hintoja, nykyiset datasiirtohinnoittelut ovat kaikkea muuta.

  t. tero
   
 3. pkortela Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/04
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  2
  Käsittääkseni yrityksille tarjotaan käytännössä kiinteähintaisia GPRD/Edge/3G-paketteja sekä Soneralla että Elisalla osana yrityskohtaisia sopimuksia.

  Jos siirretyt datamäärät kuitenkin paisuvat valtaviksi tulee lisälaskuja. Yrityksellä on siis käytössä yksi "datakiintiö" , joten ihan kiinteitä nuo hinnat eivät ole, käytännössä kyllä.

  En usko, että kuluttajille tulee rajoittamattomia liittymiä ihan pikaisesti.
   
 4. DaCheap1

  DaCheap1 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/04
  Viestit:
  1972
  Tykkäykset:
  0
  dna Yritys GPRS taitaa tuollaista tarjota, eli kiinteää kk maksua. Tietysti sen saa vain yrityksille, ei yksityisille. (maksu 16,65/kk sis. alv)
   
 5. Ged

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/11/02
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  0
  Samoin Song Networks tarjoaa yrityksille rajoittamattoman GPRS-datan hintaan 14 euroa + ALV. EDGE-tuesta en osaa sanoa.

  http://www.songnetworks.fi/index.xphp?path=matkaviestinhinnasto
   
 6. -jimi-

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/04
  Viestit:
  317
  Tykkäykset:
  0
  Ny kun 3G kapasiteettia on rakennettu niin kuvittelisi että operaattoreiden kannattaisi tarjota tälläistä kiinteähintaista palvelua nimenomaan WCDMA verkossa. WCDMA solut tuskin menee tukkoon kovin helposti ainakaan vielä toistaiseksi. Nykyinen GSM kapa riittää kuitenkin puheluille, joten jos WCDMA puolelle saa liikennettä niin ei se ainakaan ole operaattoreilta pois. Jos myöhemmin tulee ruuhkaa niin sitten operaattorit voi ostaa verkkotoimittajilta jonkin priorisointisoftan joka pitää verkot auki.
   
 7. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Soneralta saa täysin kiinteähintaista palvelua, jos yritys varaa oman APN:n. Tämä ei ole realistinen vaihtoehto kuin isoimmille yrityksille, joilla on paljon datakäyttöä. Suomessa taas on pääasiassa pieniä yrityksiä.

  Sonera ei julkista sopimuskohtaisia asiakasmääriä, mutta kysyessäni kuinka paljon näitä oman APN:n asiakkaita on, ymmärsin että yrityksiä on korkeintaan kahden käden sormien verran. Eli toisin sanoen kiinteähintainen GPRS-/3G-data koskee hyvin harvoja yrityksiäkään.

  t. tero
   
 8. pkortela Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/04
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  2
  Suurissa vähintään tuhannen työntekijän organisaatioissa on aika paljon matkapuhelinliittymiä. Kiinteähintainen GPRS-/3G-data koskee nyt organisaatioita, joilla on erittäin hyvä hankintavoima.

  Kuitenkin jo yli 50 GSM-liittymän organisaatiot vaikuttavat teleoperaattoreille niin kiinnostavilta, että tarjouksia tulee. Jos Sonera ei vielä tarjoa kiinteähintaista GPRS/3G - palvelua keskisuurille yrityksille, kohta tarjoaa, kun asiakkaat äänestävät jaloillaan.

  Numeronsiirrot ovat muuttaneet kilpailutilannetta pysyvästi. Voisin kuvitella, että myös Saunalahti hyökkää kohta yritysmarkkinoille.

  Turun kaupunki teki juuri sopimuksen Finnetin kanssa GSM-liittymistä.
  Puheluhinta on 0,038 €/min(alv 0 %), ei kuukausimaksuja ja GPRS kiinteähintainen. Euro on todella kova konsultti.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eikö heillä ole tuotteita ihan PK sektorillekkin, josssa siis oma APN, tosin epäilen vähän että rajattoman GPRSn siihen helpolla saisi.
   
 10. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
 11. Clint_xxx

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/6/03
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  ebo: linkki Soneran sivuille

  Tossa on toi Mobile Gate palvelu joka on oma APN yrityksen käytöön. Tuo ei liity mitenkään siirretyyn datan määrään on vain GPRS/EDGE/UMTS access yrityksen laniin. Noi connect paketit on sitten kiinteähintaisia paketteja. Lopuksi jos sä kerrot noi sun sormet 30:llä oot varmaan aika lähellä oikeeta tulosta.

  Sori toi pitkä linkki.


  Foorumisivun levittävä linkki muokattu/Esa
   
 12. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Eikä maksa kuin 110 euroa kuukaudessa per työntekijä (ALV 0%).

  En olisi ihan varma, että tämä ratkaisee mobiilidatan kalleutta edes yrityskäytössä, vaikka kiinteähintainen kieltämättä onkin.

  t. tero
   

Jaa tämä viestiketju