ketjupoliisit...

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja Satunnainen, 19/5/05.

 1. Satunnainen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/02
  Viestit:
  162
  Tykkäykset:
  0
  No, jokainen valitsee tyylinsä - mutta minusta täällä jo turhan usein näpäistään ketjun aloitus poikki argumentilla että tästä, tai tähän suuntaisesta aiheesta keskustellaan jo toisessa ketjussa.

  Minusta tällainen järjestelmä toimii paremmin jos ketjut ovat lyhyitä joten en oikein ymmärrä tuota tyyliä jossa yksi ja sama ketju elää kuukausikaupalla jolloin ketjun alku on jo vanhentunut.

  Well, tämä nyt ihan vain omana mielipiteenäni. En halua provosoida, vaan yksinkertaisesti sanoa että minusta useat lyhyet ketjut ovat parempia :)
   
 2. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  ite oon myös samaa mieltä, noita pitkiä ketjuja ei lue hullukaan ja koita etsiä sitä omaa tietoa sieltä, etenkin jos nopeesti tarttis saada
   
 3. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Tästä on jo ketju, lukkoon vaan...

  Sori, oli ihan pakko ;)

  Mutta sitten vakavasti ottaen:Ketjun alkupää saattaa olla vanhentunutta, mutta pääsäänesti nuo ovat ihan asiaa nuo vanhoihin ketjuihin ohjaukset. Minusta oleellisempaa kuin ketjun aloituspäivämäärä tai pituus on viimeisimmän postauksen ikä, jo ketju on jo puolivuotta ollut hiljaiselossa lienee sinne turha enää ohjata ketään. Sen sijaan jos samaa aihetta käsittelevä ketju on jo pinnalla niin perään vaan, sama sen väliä vaikka aloitusviesti olisikin jo iäkäs.

  Pointti tuossa on kuitenkin että samaa asiakokonaisuutta käsittelevät viestit olisivat yhdessä paikassa, niin että myöhemmin aiheesta tietoa etsittäessä on sitä helpompi löytää kuin koluta miljoona asian eri tahoja käsittelevää lyhyttä ketjua (vaikka itse kysyjän onkin tälläisestä ehkä helpompi vastaus kaivaa)
  Sitä en itsekkään ymmärrä että joskus harvoin koitetaan tuputtaa jotain vuoden vanhaa "vähän sinnepäin" ketjua (jossa yhteistä on lähinnä se että käsiteltävä operaattori sattuu olemaan sama, tai jotain muuta vastaavaa) Moderaattorien linja on kuitenkin mielestäni pääosin ollut asiallinen, ainakin mitä viimeaikoina olen seurannut.
  (Laajemmissa (lue: tärkeämmissä) ketjuissa voisi muuten olla ihan hyvä että alkupostaukseen lisättäisiin täkyiksi avainsanoja perusmuodossaan)
   
 4. MetalMama

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/4/05
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  0
  Ei pysty oleen samaa mieltä.. Nimittäin kun on useammallakin foorumilla joko ohjattu tai haku antanut tulokseksi ketjun jossa olisi hakemani vastaus, niin viimeistään siinä vaiheessa kun sivumäärä on yli 25 rupeaa kyrsimään. Ei tod jaksa kahlata sitä läpi!

  Reilumpaa olisi vaan sanoa se vastaus jos sen kerran tietää, tai edes että miltä sivulta se löytyy.

  Siis lyhyet ketjut olisivat kätevämpiä.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Lyhyet ketjut ovat käteviä jos niitä on muutama kappale aihetta kohti. Mikäli määrä kasvaa selvästi (kuten tällä foorumilla tapahtuisi), on niiden läpikäyminen yhtä työlästä kuin sen pitkänkin ketjun. Ylimääräisenä haittana olisi vielä tiedon hajallaan oleminen.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kanattaa hakea viestejä.
   
 7. MetalMama

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/4/05
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  0
  Ja kun se haku hakee kaikki sanan osatkin erikseen niin niitäpä viestejä on sitten mukava kasa läpi luettavaksi ... ja kauhean kivaa olis muutenkin jos se hakutoiminto toimis aina niin ihanteellisesti...

  Oleellisempaa mun mielestä on se että otsikosta selviää mitä ketjussa on. Ja että jos aihe rupea paisumaan (jee, sivuja jo 68 kappaletta) sitä vois pätkäistä järkevämmiksi kokonaisuuksiksi.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Haku ei välttämättä ole kaikkein parhaita ja selkeimpiä. Vaihtoehtoisesti voi yrittää Googlella, mutta ilmeisesti ei sekään ola parhaimillaan fooruminsuhteen.
  Kuitenkin haukua kannattaa kokeilla useimilla sana yhdistelmillä (+ jokerimerkeillä), pelkällä "3650" hakusanalla ei välttämättä paljoa iloa.
  Foorumin, kuten yleensä näiden www foorumeiden, ongelma on rakenne, tietty puumaisuus tai edes jonkin lainen haarautumis mahdollisuus selkeyttäisi asiaa paljon.

  Toki selkeät ja tiukat otsikoinnit ja hyvät aloitukset olisivat hyviä, varsinkin suosisittujen mallien osalta, käytäntö on kuitenkin osoittanut että uudet ketjut ovat vain vanhan jauhamista ja erittäin harvoin on tullut uusia ketjuja jotka olvat hyviä, nämä ovat sitten yleensä hyvin aloitettuja, otsikkot hyviä, pohjustus hyvä, sisältäen linkit asiaa läheisesti käsitteleviin ketjuihin jne.

  Jos tuollaista haluttaisiin, niin se vaatisi käytännössä moderaattorien luomaan nämä ketjut ja vahtimaan niitä tiukasti. Foorumin softa ei mahdolista siirtämistä toiseen ketjuun (siis niin että vastus ketjuun MMS josta jatko ohjautuu ketjuun 6230), käsin sen voi linkitellä ristiin, mutta harvoin noin kukaan on tehnyt. Moderaattoreilla ei juuri sen enempää mahdollisuuksia.
   
 9. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Paras ratkuisu järkevät otsikoinnit

  Mielestäni yksi ratkaisu voisi olla järkevät otsikoinnit. Täällä on välillä otsikoita tyyliin: 6600 ongelma jne...
   
 10. kouhio

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  3/3/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  1
  Re: Paras ratkuisu järkevät otsikoinnit

  Ja toikin on vielä mietoa niihin pahimpiin verrattuna. Esim. "Mitä pitäisi tehdä?" Ja tietoakaan mihin se oikein liittyy..
   
 11. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Siinä vaiheessa kun on toistakymmentä kertaa vastannut samoihin aihetta koskeviin kysymyksiin, niin tulee kummasti "halu" linkittää ketju jo olemassa olevaan vanhaan.
  Tietenkin fiksua linkittää suoraan kohtaan, josta vastaus löytyy. Vanhoista ketjuista löytyy muutenkin hyödyllistä tietoa ja vastauksia kysymyksiin jotka eivät ole vielä edes tulleet mieleen. Vaikka tuon haun käyttö vaatiikin hieman treenaamista, niin on sen käyttö jokatapauksessa palkitsevaa monen ongelman edessä.
   
 12. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Mitä tarkoitat? Kai olet vaihtanut että hakee kaikilla hakuehdoilla?

  Esim sanoilla: "Nokia takuu ilman kuittia"
  löytyy:

  Valinnalla "Etsi kaikilla annetuilla ehdoilla":
  6 viestiä joista Nokia takuukäytännöt kuititta selviävät oikein hyvin.
  Valinnalla "Hae millä tahansa ehdolla tai käytä annettua hakujonoa"
  25049 viestiä joissa on melko kahlaaminen

  vaihtoehtoisesti voi käyttää rimpsua "Nokia AND takuu AND ilman AND kuittia"

  Selaimen oma haku kannattaa myös muistaa (sillä voi siis hakea pitkästä sivusta sen oikean kohdan missä avainsanoja esiintyy)
   
 13. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Saisikohan tuon jotenkin oletusasetukseksi foorumilla?
   
 14. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Nuo vanhat äänestysketjut voisi poistaa, kun tuo yksi henneri näyttää nostavan ne kaikki ylös.
   
 15. Jokke

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Foorumikäyttäytymisen oppitunti

  Löytyihän kun aikansa etsi - nimittäin varmaankin sopiva ketju johon tämän viestin uskaltaa lähettää. Toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä uusi ketju, johon tulee happamia kommentteja missä ja milloin tästäkin aiheesta on jo keskusteltu. Ja kehotus käyttää foorumin hakua...

  Videolla http://download.skype.com/share/posting.swf on aika teräviä ohjeita foorumikäyttäytymisen autuuteen, käykääpä tutustumassa. Tuntuuko tutulta?


  Hyvän pääsiäisen toivotuksin,
  Jokke
   
 16. ristokor Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/11/04
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Näinkin isolla foorumilla täytyisi olla kunnon hakemistorakenne. Kun nyt on ketjut vain kaikille eri puhelinmerkeille, niin onhan se nyt selvää, että uusia aiheita lappaa koko ajan. Kaikista parhaiten nuo "turhat" aiheet saisi poistumaan kun laittaisi vielä puhelinmerkkieien lisäksi, jokaisen puhelimen kohdalle ongelmat, käyttökokemukset yms. Ei kukaan uusi henkilö jaksa ongelmiensa keskellä ruveta etsimään ratkaisua satojen sekalaisten aiheiden keskeltä. Tämä on vain ääneen ajattelua, itselläni kun ei ole foorumin teosta kokemusta.
   
 17. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Toki melko usein ehdotettu ajatus, mutta toisaalta koko palsta tukkeutuisi aika pahasti noiden alifoorumien viidakkoon. Nokiallakin malleja pukkaa kymmeniä uusia per vuosi, joten Nokia-palstan alta löytyisi pian toistasataa alifoorumia. Lisäksi usein keskustelu kuitenkin rönsyilee muuallakin kuin yhdessä mallissa pl. tietysti nämä nimenomaiset käyttökokemusketjut yms.
   
 18. Jace

  Jace Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4509
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  Näinpä näin, hyvänä esimerkkinä tuollaisesta löytyy kymmenittäin eri aihepiirien jenkkifoorumeita netistä.. Esim joku sivuille eksynyt random-käyttäjä ei sellaisesta voi löytää yhtään mitään.
   
 19. Geetee

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/4/06
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC, SE ja Nokia
  Nokialaisethan vois osastoida esim. silleen että ois N-sarja, E-sarja, 3xxx-sarja, 6xxx-sarja jne. Kai saman homman sais jotenki toimimaan muillakin merkeillä...
   
 20. snb69

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/7/04
  Viestit:
  294
  Tykkäykset:
  0
  Joopa joo. Tulipahan tänään taas kommentoitua (avauduttua) tonne yhteen viestiketjuun kun siellä oli taas erääseen n70 ketjuun tarjottu vastausta että tästä on jo ketju, ja veppis mua siellä ojenti asiasta että tänne pitää jatkaa.

  Mutta tosiaan se on aika hanurista kun joka ketjuun ilmestyy niitä että käytä hakua juttuja ja että tästä on jo kirjotettu. Täällä on se oma porukkansa ketä se häiritsee jos ja kun asiasta on jossain ketjussa aiemmin jo jauhettu, niinkuin meitäkin on oma porukkammekin joita joita se häiritsee kun niistä mainitaan että kato sieltä ja täältä, kun jostain on jo jauhettu vuonna nmt ja mobira!!! Mutta ei se on ihan karu totuus että kaikki yksinkertaisesti vietä niin paljon aikaa näillä foorumeilla kun jotkut...saati sitten lue kaikkia viestiketjuja mitä tänne ilmestyy.

  Se on sama kun joku joskus kirjottaa caps lock päällä niin sellaisesta avautuisi 5 ihmistä välittömästi että älä huuda, mutta sekään ei mua henk.koht. niin paljon häiritse kuin se että siitä rutistaan kun siitä on siellä ja siellä kirjoteltu. Kaikki ihmiset eivät vaan oo yksinkertaisesti perehtyneet tähän tietotekniikan ja verkkojen ihmeelliseen maailmaan...VAIKKA tiedän että onhan joka foorumilla säännöt.

  Mutta älkää nyt mobiilimaailman kerma & gurut ottaki nokkiinne tästä pahasti. Käytän vain sananvapauttani itseäni häiritsevän asian ilmaisuun.

  Modet vois vaikka siellä himassa kylmää pitsaa ja kuumaa kokista nauttiessa tehdä faq ketjun joka alueelle ja poimia sieltä ne usein kysytyt asiat vaikka ja laittaa linkin sinne ketjuun...kun tunnutte tietävän mitä liikaa kysytään ja mistä se tieto löytyy. (ja muutkin asiasta innostuneet)
   

Jaa tämä viestiketju