Kestävä peruspuhelin?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja ._./ukka, 18/3/08.

 1. ._./ukka

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/3/04
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  Tarvitsen matkapuhelimen seuraavilla ominaisuuksilla:
  -normaali puhelut ja tekstiviesti toiminnot
  -isot soittoäänet
  -herätyskello ja kalenteri/muistutukset
  -selkeä näyttö(mustavalkoinen ois paras, muttei taida enään olla)
  -hyvä pölyn ja kosteuden(vesisateessa taskussa) kestävyys
  -näytön lasi sen verran syvällä ettei hinkkaannu kovin herkästi taskussa "sameaksi".
  -ehdottomasti alle 100e, mieluummin alle 80e

  Nykyinen puhelin on 1100, siihen olen ollut tyytyväinen, taskulamppu on kätevä. Alkaa vain 2v vanhana olla tiensä päässä, esim. soittoäänet pienenee(oisko pölyn aiheuttamaa). Herätyskello ja muistutuksetkaan ei aina anna ääntä ollenkaan, vain "hälyytys" teksti näkyy näytössä. Löytäs vain tilalle nyt vähintään yhtä kestävän ja kätevän...

  ,_,/ukka
   
 2. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Miksei kelpaisi uusi samanlainen 1100 Nokia? Saattaapi löytyä vielä kaupoista. Toinen mustavalkoluuri olisi sitten Nokian 1112, jota jos vielä jossain myydään, niin 50 euron pintaan.
   
 3. ._./ukka

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/3/04
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä kelpais, anoppi oli itselleen puhelinta hakiessaan paikalliset liikkeet käynyt kiertään, muttei ollut. Oli ostanut Nokia 1600:n 39eurolla. Tuon näyttö vain mustavalkoiseen tottuneelle vaikuttaa aika "suttuiselta" ja esim kellon nähdäkseen pitää pistää taustavalot päälle.
  Yksi ratkaisu olisi kahdella näytöllä oleva läppäpuhelin 2760, mutta tuntuu turhalta maksaa kamerasta, kun ei sitä tarvi. Siitä kuitenkin kellon ja tulleet puhelut näkisi yhdellä vilkaisulla ilman näppylöiden räpelöintiä. Näyttö ja näppiskin olisi suojassa.

  ,_,/ukka
   
 4. ranson

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  392
  Tykkäykset:
  0
  Mieleeni tulee yksi puhelin, joka täyttäisi tarpeesi/vaateesi miltei täysin. Pääasiassa ainoa ominaisuus joka jää uupumaan on kalenteri/muistutukset.

  Motorola F3

  Kalenteri tosiaan ainoa toiminto, joka listastasi jää F3:ssa uupumaan. Tässä tosin tulee vielä kaupan päälle melko hyvä kestävyys ja pitkät toimintajat, osittain juuri e-ink näytön johdosta. Eikä puhelin ole hinnallakaan pilattu, Verkkokaupassa 34,90€

  Kestävyydestä vaikkapa YouTubesta.
   
 5. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Juu mutta taskulaskimen kaltaisen 7-segmentti LCD-näyttönsä vuoksi erittäin hankalan näköiset valikot/toiminnot. Viivoja siellä sun täällä. Valikko näköjään seuraavan videon mukaan toteutettu puheella: siirryt "valikossa" vasemmalle, alareunaan ilmestyy vaikkapa kirjekuoren ikoni ja puhelin sanoo"text messages". Muuten näyttö on valkoista täynnä. Puhelin sopii ehkä kelloksi, mutta muuten todella epäkäytännöllinen. Katsokaa nyt tätäkin videota http://www.youtube.com/watch?v=kX4L-FdAHpk&feature=related

  Tulee mieleen ihan joku vanha elektroniikkapeli.

  E: Näyttö onkin 12-segementti, joten sillä tuon tekstin muodostaminen onnistuu . Tästä huolimatta omituinen tuo puhelimen valikko.
   
 6. ranson

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  392
  Tykkäykset:
  0
  Jep, meinasin pistää tuosta puhelimen karuudesta kommenttia, mutta päätin sittenkin jättää sen omien arvioittesi nojaan, ja videolta saatavien käsityksien nojaan. Tuo on kestävä peruspuhelin, peruspuhelimen hinnalla ja todellakin perus ominaisuuksilla. :)
  Pikkaisen tuollaista hypistellyt käsissä, ja kevyt ja näppärän kokoinen se on. Numeroiden ja soittajan nimen näkeminen näytöltä ihan ok. Tekstiviesteissä sitten alkaakin tuo näytön ominaisuudet tulemaan jo hieman vastaan.

  Itsellä tuollainen menisi juurikin jonain remppapuhelimena, reissupuhelimena, yms...juurikin pitkän valmiusajan ja hyvän kestävyyden puolesta.

  Olisi kyllä saanut pikkaisen erilailla olla toteutettu nuo perus numerot ja tekstit, niin tuo olisi selvästi käytettävämpi. E-ink näytön käyttö tuollaisessa peruspuhelimessa muuten tosi hyvä idea, koska kestää paremmin kuin LCD näytöt, ja kuluttaa virtaa paljon vähemmän. Sekä on hyvä luettavuudeltaan myös kirkkaissa olosuhteissa.
   
 7. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Alkoi kiinnostamaan tuo Motorola juuri ton vähävirtaisen näyttönsä sekä kestävän rakenteesa vuoksi. Onkohan tämä nyt se malli, josta kaveri puhui. Että akku kuulema valmiustilassa kestäisi vuoden verran?

  Pitää päästä testaamaan tätä jonnekin. Olisikohan Verkkokaupassa tämä esillä.

  E: No eipä tietenkään voi tuon akku vuotta kestää :). 300h valmiusaikaa lukee puhelimen specseissä, äsken tarkistin.
   
 8. ._./ukka

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/3/04
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  Hmm, aika mielenkiintoinen. Tuon tapainen segmenttinäyttökin on tuttu, kun aikoinaan oli Ericson GH198. Ikävä kyllä, muisti on nykyään vain niin hatara, että muistutukset pitää puhelimesta löytyä.

  ,_,/ukka
   

Jaa tämä viestiketju