Keskustelua verkko-operaattoreista

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Anonymous, 1/3/04.

 1. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Löytyyhän niitä minun lisäkseni muitakin, jotka eivät pidä Rällästä. Muistissa on vielä taannoinen Telia-Radiolinja -jupakka. RL kiskoi Telialta kovaa verkonvuokraa ja harjoitti röyhkeää suoramainontaa Telian asiakkaita kohtaan. RL on pitänyt korkeita puheluhintoja ja maksattanut vanhoilla asiakkaillaan älyttömiä avajaistarjouksia (mm. 600 € toissa jouluna) antamatta vanhoille asiakkailleen mitään. Valtavasti rahaa niellyt Elisan Saksan-liiketoiminta on myös maksatettu asiakkailla. Ja viimeisenä ylimitoitetut massairtisanomiset. ("Sori vaan, ette te meille mitään merkkaa, raha on ainoa mikä merkkaa.") Vaikka eihän näistä kaikista voi tietenkään Origoa syyttää...

  Joten sanoisin, etten minäkään pidä siitä, jos Saunis siirtyy Rällälle. Soisin mieluiten Finnetin saavan Sauniksen omaan verkkoonsa. Harmillinen puoli asiassa on tietenkin se, että Finnetin verkko ei toimi kunnolla yksitaajuuspuhelimilla.

  Jostain syystä verkko-operaattoreista Finnet herättää tällä foorumilla eniten kielteisiä reaktioita. Aika vaikea ymmärtää miksi, kun kuitenkin kutakuinkin kaikilla tämän foorumin lukijoilla on EGSM-kaksitaajuusvehkeet. Eikä ole Finnetin vika, jos ei sille myönnetty 900 MHz-peruskaistaa kaikkialle. Tietysti kuuluvuus on ollut keskimäärin heikompi kuin muilla, mutta se on parantunut koko ajan, ja sitä aiotaan parantaa jatkossakin. Kuuluvuus on voinut parantua aika oleellisesti siitä, mitä se oli pari-kolme vuotta sitten. Kuinka moni Finnetin verkkoa haukkuva on edes kokeillut sen kuuluvuutta viime aikoina? Kun Finnetin asiakasmäärä ja siten myös kassavirta on pienempi kuin muilla, sanoisin että suhteellisesti ottaen erittäin hyvän verkon ovat saaneet aikaiseksi. Harmi vain, että dna:n lisäksi Finnetin verkossa ei ole (kuluttajalle) varteenotettavia palveluoperaattoreita (paitsi Spinbox, mutta se myy vain prepaideja). Dna:n suhteen Finnet ei ole oikein onnistunut, mutta ehkä verkkopuoli on sittenkin paremmin Finnetin heiniä...
   
 2. petepu

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/04
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Samanlaisia tuntemuksia rällä minussakin herättää. Ne mainostavat itseään jotenkin nuorekkaana ja innovatiivisena operaattorina. No hyvä on, olihan rällä ensimmäinen gsm-operaattori mutta mitä sen jälkeen...hiljaista on ollut.
  Jos ne yrittävät luoda jotenkin ns. parempaa brändiä kallimmalla hinnoittelulla niin mielestäni aika pahasti on metsään menty. Toisaalta mitä voi odottaa rällältä kun emoyhtiö Elisa on kehityksen jarruna.
  Olin aikaisemmin Soneran asiakas, mutta kyllästyin siihen että erilaisia tarjouksia tuli ja meni miten sattuu ja puhelun todellinen hinta jäi usein epäselväksi. Kirjoitin heille asiasta palautetta ja sain vastaukseksi lippiksen ja t-paidan, JES! :) Silloin päätin että nyt on tullut aika vaihtaa liittymää..
   
 3. Voimalaituri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/04
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  1
  Kokeilin Radiolinjaa jokin aika takaperin Cubion kautta ja jouduin pettymään. Vanha lempinimi rätinälinja kun piti edelleen Tampereen keskustassa paikkansa. Kotona olohuoneessa puhuminenkin oli ikävän kuuloista, joten takaisin Soneran verkkoon ja Saunalahteen.
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Voimalaituri ja petepu, onko tietoa mikä on Finnetin kuuluvuus teilläpäin?
   
 5. petepu

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/04
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Finnet kuuluu ainakin meillä hyvin.
   
 6. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Finnet Verkkojen kilpailuasema suurempiaan vastaan on kohentunut roimasti tästä päivästä lähtien uusien terminointihinnoittelujen takia.
   
 7. Mini

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/9/02
  Viestit:
  85
  Tykkäykset:
  0
  ...kovalla rahalla rakennetaan laaja verkko/paljon palveluita, ei o sen vaikeempaa ymmärtään Radiolinjan/Soneran hinnat. Turhaa pohtia asiaa enemmän.
   
 8. consult

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/5/03
  Viestit:
  68
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä tilanne on juuri päinvastainen, eli Finnet Verkot on nyt myös HMV (Huomattava MarkkinaVoima) -asemassa, kun siinä oli ennemmin vain TeliaSonera ja Radiolinja Origo.

  Finnet on voinut määritellä terminointimaksunsa tähän saakka "haluamakseen" (käytännössä näistä on neuvoteltu sopimukset verkko-operaattorien välillä) ja saanut kuukausitasolla miljoonia euroja hyötyä siitä.

  Sitä en tiedä tarkoittaako tuo Ficonran päätös "matkaviestintoiminnassa kaikki verkko-operaattorit HMV-asemassa" myös Tele2:sta? Luultavasti, kun puhutaan neljästä operaattorista matkapuhelinpuolella?
   
 9. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0


  Kyllä Finnet verkot saa edelleen hyötytä, koska pystyy pitämään oman terminointihintansa korkeammalla kuin isot kilpailijansa. Ennen ensi vuotta operaattorit voivat itse valita käyttämänsä kustannuslaskentamenetelmänsä.

  Tarkoitin lähinnä, että Finnet on aiempaa houkuttelevampi uusien palveluoperaattoreiden silmissä verkkopalvelun tuottajaksi.

  MVNO:ta ( Tele2 ja pian myös Saunalahti) ei rinnasteta ainakaan tällä hetkellä aidoksi verkko-operaatteriksi, joita HVM määrittely koskee.
   
 10. ajantawarat

  ajantawarat Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  67   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6829
  Tykkäykset:
  348
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Onneksi on ihmisillä valikoiva muisti,muka RL teki yksin noita tarjouksia,pah. mieti vähän oliko samaan aikaan muillakin operaattoreilla vastaavat.Sitten jos elisa on menettänyrt saksaan miljoonia niin sonera satoja samoissa valuutoissa,ja kaiken lisäksi eräs herra katosi lontooseen ja pahat kielet ovat kuiskineet jotta oliko säkillinen mukana,tämä mitenkään kumpaakaan puolustelematta.
  ps. minulla on monta tuttua jotka ovat saaneet kenkää ,osa soneralta ja osa elisasta
   
 11. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  No tässä tarkoitetussa tilanteessa ei muut olleet osallisina kuin RL lähettelemässä tekstiviestejä Telian asiakkaiden liittymiin.
   
 12. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Oli, mutta dna ja Sonera eivät ole menneet niin pitkälle kuin RL. Ja mahtaakohan Sonera houkutella Sauniksen asiakkaita jäämään omaan verkkoonsa samalla tavalla kuin RL Telian asiakkaita, kun/jos Saunalahden verkonvaihdoksen aika tulee? - Henk. koht. arvelisin, että tuskin...
   
 13. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Mitä pahaa niissä tarjouksissa oli? Ainakaan itse en ole kokenut joutuvani maksumieheksi vaikka RL:n asiakas olen ollut jo vuosia.

  Sonera/Saunalahti lienee aikalailla erilainen tapaus kuin RL/Telia, koko RL/Telia-hässäkkä oli muutenkin hyvin poikkeuksellinen mm. aikataulunsa takia. Telia muuten joutui lopulta maksumieheksi asiassa eli joutui maksamaan RL:lle korvauksia touhustaan.
   
 14. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Jotkut kylläkin ovat kokeneet.

  Ei kai RL:n toimintaa silti voi puolustella? Saihan RL huomautuksen harjoittamastaan sopimattomasta suoramarkkinoinnista.

  Omalla kohdallani RL-vastaisuuteen liittyy yleinen Elisa-vastaisuus. Toisaalta ei kai Origoa voida suoranaisesti syyttää kaikista Elisan tai RL:n palveluoperaattorin tekemisistä? Jos voisi, niin en kai olisi ottanut liittymää Cubioltakaan?

  Mutta jatketaan keskustelua verkko-operaattoreista.

  Lisäys: Ketjun alussa halusin hieman puolustella Finnetin verkkoa, koska koen, että sitä suotta väheksytään. Toisaalta minua harmittaa se, ettei Finnetin verkossa ole kunnollista vaihtoehtoa dna:lle, ja tämä vaikutti myös intooni hutkia RL:aa.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Miten siinä loppujen lopuksi kävi, muistan lukeneeni uutisen missä todettiin että yritykset pääsivät sopimukseen, mutta julkistettiinko lopullista sopimusta, ymmärtääkseni Telia Finland hyvitti lähdöstä ja mutta muistaakseeni RL hyvitti omista toimistaan mutta summia ei julkistettu, toinen taisi ilmoittaa tulosvaikutuksesta, mutta en muista oliko jompikumpi tehnyt asian tiimoilta varauksia.
   
 16. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Omistaako RL:n palveluoperaattori Radiolinja Suomi suoraan verkko-operaattorinsa Radiolinja Origon? Finnet Verkothan ei ole dna:n omistuksessa, vaikka molempien omistuspohja onkin suunnilleen sama.
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Radiolinja (Oy Radiolinja Ab) omistaa Radiolinja Origo Oy:n, samainen Radiolinja Oy omistaa myös Radiolinja Suomi Oy:n , Finnet Verkot Oy:n omistaa Finnet Oy joka omistaa myös DNA Finland Oy:n, aijemmin DNAn ja Suomen 2G:n omistus oli sekaisempi. (varauksella että taasen on jotain muuttunut)
   
 18. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Miten on, onko kilpailutilanne verkko-operaattorien välillä terve? Soneran verkossa on suunnilleen yhtä paljon asiakkaita kuin kahdessa muussa yhteensä, ja RL:n verkossa kaksi kertaa niin paljon kuin Finnetin verkossa. Eikö kilpailutilanne olisi terveempi, jos Soneran verkosta siirtyisi jonkin verran asiakkaita (ts. Saunalahti) Finnetin verkkoon?

  Onko Finnetin verkon toiminta kannattavaa? Asiakasmäärien perusteella se tuntuisi olevan jonkinasteinen väliinputoaja. Dna on tehnyt tappiota, mutta entä verkkopuoli?
   
 19. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahti on ilmoittanut tiedotteessaan, että TeliaSonera Mobile Networks ja Radiolinja Origo täyttävät heidän verkko-operaattorille asettamansa vaatimukset.
   
 20. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Finnet on siis kokonaan suljettu pois?
   

Jaa tämä viestiketju