Keskustelua Internet Explorerista

Keskustelu osiossa 'Tietotekniikka', aloittaja J.J-75, 1/11/08.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230

  Kävin hiljattain Microsoftin tulevien tekniikoiden esittelytilaisuudessa, jossa IE8 selainta käytiin läpi. Tilaisuudessa esiteltiin myös kuinka voidaan varmistaa IE8 yhteensopivuus. Asetin kotisivumoottoriin IE metatagin, jolla varmistin, että IE8 renderöi sivut vanhalla IE7 renderointikoneella. Tämä on nopein ja helpoin tapa varmistaa IE8 yhteensopivuus.

  Yritin varmistaa IE8 tuen käyttäen IE8 omaa uutta renderöintikonetta, mutta tästä seurasi ongelmia. Kaikista yrityksistä huolimatta en ole saanut IE8 selainta pyörimään vakaasti kannettavassa, enkä myöskään kotikoneessani! IE8 vaikuttaa vielä aivan liian epävakaalta, että beta 2 versiota voi oikeasti käyttää. Tätä tukee mm. se, että IE8 ei osaa näyttää edes Microsoftin omaa live.com palvelua oikein! Lisään IE8 -> IE7 downrenderöintitagin kotisivuenginemme metatietoihin. Tämä tagi luetaan ainoastaan IE8 selaimen toimesta, eikä aiheuta mitään testattavaa tai ongelmia muilla selaimilla, jotka eivät välitä tästä metatiedosta yhtään mitään. Katson IE8 testejä uudelleen sitten Microsoftin hienot suunnittelijat saavat selaimensa asentumaan ja pysymään edes 5 minuuttia pystyssä! Eli välttäkää IE:tä ylipäätään ja alkakaa jo käyttämään FireFoxia. Ihan oman turvallisuutennekin vuoksi, kun näyttää siltä ettei seuraa kuin purkkaratkasuita näköjään joka tietoturvaongelmaannekin. Henkilökohtasesti minua on alkanu ärsyttämään kaikki IE ongelmat ja se siitä.
   
 2. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Anteeksi tyhmä kysymykseni, mutta miten tämä liittyy otsikon aiheeseen, eli lyhytlinkkeihin?
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ahaa.. joo lainaus puuttui... Siten että kerroin vaa hiukan taustaa asialle, että miten kyllästyin taas kaikkeen. Ärsyttää kun pikkuasioistakin jaksetaan marmattaa ja kukaan ei voi pitää edes ajan tasalla omaa konettaan siten, ettei jotain pääse läpi. Just tossa yks asiakas soitti asioistakin eilen mitkä ei milläänlailla liity töihin tms. "Eiku yhden pikasen neuvon jos annat"... Joo mut kun niitä kyselijöitä on kymmeniä.

  Nyt vaan kirjottelin, ori vaan, hiukan ohi, mutta siis lopussa sanoin, lopettakaa ainaki hemmetissä sen IE:n käyttö niin ei ole ongelmia. Ei ainakaan yhtä ärsyttäviä. Alkaa taas olen vaa mitta täynnä, kaipais lomaa.
   
 4. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Siirsin nämä omaan threadiinsa, kun kerran Firefoxista ja Operastakin sellaiset on.
   
 5. kimmo Vieras

  0   0   0

  Exploreri8 kyseessä ja välillä tilanne ettei copypaste toimi. Aikoinaan salasanani foorumille oli "helppo"..joku sitä sitten oli kokeillut muutamaan otteeseen..vaihdoin sen sitten hieman hankalammaksi..eli nyt vissiin 12 merkkiä, erikoismerkit myös mukana.en muista passia itsekään..klikkaan tekstiä missä passi, kopioin, koitan laittaa foorumille, ei tule. Missä vika?
   
 6. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  EVO?

  Beta 2?

  Eikö siellä IE8 (beta 2?) pysy pystyssä testien aikana, vai muuten vain? Täällä se pysyy pystyssä tällä hetkelläkin, mutta ei ymmärtääkseni ole beta versio enää.

  Ja toisekseen aika heikkoa opastaa käyttämään Firefoksia IE:n tilalta. On meinaan sen verran reikänen juusto sekin, laajan käyttäjäkunnan ansiosta.
  Ennemmin joku "no name" selain kuin mikään näistä selvasti tunnetuista.

  Huomaat varmaan että jos maalaat ja klikkaat hiiren oikeata, ei valikossa ole "kopioi" aktiivisena. Olisiko jonkin asteinen tietoturvallisuus takana tuossa..vaikkakin onhan noita ohjelmia millä nuo salasanat näkee, tai itseasiassa kaikki käyttäjätunnukset, sähköpostit ja mahdolliset salasanat.
   
 7. kimmo Vieras

  0   0   0

  Nope..eips ole kyse tuosta. Kyllä "kopioi" on/oli aktiivisena vaikka tekisin miten ja kyllä homma taas pelittääkin. Tuona kyseisenä päivänä oli vaan jostain syystä toimimatta..koneen uudelleen käynnistys auttoi hetkeksi asiaan, kunnes taas lakkasi..kuului näihin elämän mystisiin asioihin.
   
 8. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Hmm..Täytyypä katsastaa tuo ominaisuus sitten muilla koneilla tässä viikon aikana.
  Muistan tuon toimineen joskus ennen Vistan olemassaoloa, mutta kyllä se taisi hävitä toimimasta jonkin XP:n päivityksen jälkeen. Vistassa en ole nähnyt tuon toimivan.
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Tosta on jo aikaa 10 kuukautta... asioita ratkastu moneen kertaan.

  On varmaan reikänen juusto, kuten moni muukin... Vähemmän ollut ainakin ongelmia, joten on käyttäjäystävällisempi.
   

Jaa tämä viestiketju