Keskustelua Armeijasta

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja Jussi2000, 20/11/08.

 1. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Niin, nyt juuri äsken tuli YLE TV1:ssä ohjelma jossa keskusteltiin miksi armeijan varusmiespalveluksen keskeyttää jo lähes 20 % saapumiserästä. Suurin syy on varmaan se että nykyajan nuorisohan kauhistuu kun joku käskee ja määrää mitä tehdään. Ennen armeijaahan nykyajan sukupolvella tälläistä kuri käsitettä ei ole vain silitellään ettei vain tule traumoja. Sitten ne traumat iskee kerralla ja lujaa kun joudutaan palvelukseen.

  Ainoa tapa saada "pehmeä lasku" on se, että koulussa ja muualla yhteiskunnassa otetaan taas kuri ja vanhempien ihmisten kunnoittaminen käytäntöön.
   
 2. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  Katsoin lopusta sen ohjelman, siinä oli kaksi yleisen asevelvollisuuden vastustajaa, ja sitten oli RUK:n oppilas ja joku eversti. Ei vittu näitä kahta vastustajaa, toinen oli semmonen rassukka professori (oli muuten tosi nuorelta näyttävä professori) että kun joku sille huutaa päin naamaa niin se varmaan menee itkemään häntä koipien välissä johonkin komeroon, toinen oli sitten homo joka ei ole vielä siitä kaapista tullut ulos. Malliesimerkkejä molemmat nykypäivän vässyköistä.
   
 3. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Katoin pienen pätkän. Iso osa intin keskeyttäneistä tehnee sen vaan laiskuudesta, vai? Terveydentilasta johtuneet keskeytykset erikseen.
   
 4. luisfigo Vieras

  0   0   0

  Ei se intti kellekään pahaa tee, sitä mieltä olen. Kyllä se kelle vaan on ihan tervetullutta kasvamisen kannalta että siellä joku huutaa tyhjästä ja pompottaa jatkuvasti.
  Ja saahan sieltä helkkarin hyviä ystäviä :)

  Mitä noihin vastustajiin tulee, en siis katsonut dokkaria mutta mitä sellaisillakin on sanottavaa intistä jotka eivät sitä laiskuuttaan tai luonteenpuuttuessa ole käynyt.

  Jotku hipit jne vastustajat nyt ei ymmärrä tuon taivaallista muusta kuin siitä omasta asiastaan, jota puolustetaan täysin sokeasti.
   
 5. Hedgehog

  Hedgehog Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  4044
  Tykkäykset:
  46
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Pitäähän sitä vähän puolustella noita jotka lopettaa leikin kesken.

  Intin käyminen on taloudellisesti aika iso tappio. Varsinkin vuoden pesti.

  Sivari voi tehdä työtä samalla kun suorittaa niitä muutamaa naurettavaa tuntia mitä kieltäytymisestä rapsahtaa.

  Totta.

  ..mutta kuka voi rehellisesti sano pitäneensä yhteyttä inttifrendeihin niin paljon kuin palveluksen aikana suunnitteli?
   
 6. karvis

  karvis Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  4084
  Tykkäykset:
  485
  Puhelinmalli:
  S7 Edge
  Sivari tekee täyttä työpäivää, ja palveluksen keston sen 13kk. Jos siihen vielä jaksaa/haluaa tehdä toista työtä niin mikäpä siinä, teetkö sinä kahta duunia?

  Eikä tämä ole mikään sivareiden puolustuspuhe, vaikka joku tullee tämän niin ottamaankin.
   
 7. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Ei todellakaan tule pidettyä. Osaa näkee, mutta niitäkin muiden yhteyksien takia.
   
 8. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Eipä ole todellakaan tullut oltua yhteydessä itse asiassa kehenkään. Pari kaveria asuu samalla paikkakunnalla jossa väkisinkin nähdään säännöllisesti, siinäpä se.

  Kuinkas moni on muuten kirjautunut "inttikaverit" sivustolle? Näytti olevan "peräti" neljä kaveria kirjautunut omaan yksikkööni. Jokainen yhä muistissa vaikka kotiuttamisesta on kulunut jo 27 vuotta..

  http://www.inttikaverit.com/
   
 9. Alpha-

  Alpha- Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  19/9/02
  Viestit:
  3071
  Tykkäykset:
  176
  Puhelinmalli:
  Halko
  Intti oli ihan ok, vaikka "isot" herrat tykkäävätkin vähän leikiskellä hiekkalaatikollaan. Antaa poikien peuhata =)

  Eipä Suomen vermeillä tai porukoilla tosin paljoa puolustella, jos joku tänne oikeasti haluaa hyökätä.
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Pari pätevää syytä...

  Kouluttautuminen, tietoisuus asioista... yleensäottaen ihmisillä.

  Sitte... Ei ole herran pelkoa enään, ei ole pakko, suurinosa tietää mikä on laillista mikä ei. Veikkaampa että 30-luvun metodit koulutuksessa on vain tulleet tiensä päähän varusmiesten kunnonkin myötä. Lisäksi en jaksa uskoa ehdollistavaan koulutukseen ja esimiehiin jotka toimivat idiootin tasolla, koska ovat lähes ainoita, jotka noudattavat järkähtämättä käskyjä kuin koirat ajattelematta. Hulluus ei ollut parilla epelillä kaukana.

  Omasta armeijasta voin sanoa sen verran, että kyllä kaikkeni tein lonnimisen edistämiseksi ja kaiken tyhjäksi tekemiseksi. Pelkästään siitä syystä, että jaksoin 2viikkoa käyttäytyä hyvin, ennenkuin alkoi ärsyttämään idioottimainen huutaminen ja simputus todella rankasti.


  ----------------------------- armeija elämää...

  Poistettu... Koska tuli vihaista YV:tä eräältä foorumilaiselta.
   
 11. Kerppis Vieras

  0   0   0

  Näköjään ihmisen arvostaminen voi nollastakin vähentyä. "Tee toiselle niin kuin toivot itsellesi tehtävän".
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Armeijaa pidän suurenluokan pelleilynä jota ei ole syytä ottaa edes tosissaan. En näe mitään järkeä sillä huutamisella. Osalle se homma voi toimia tänäpäivänä. Mutta ne jotka vain tajuaa asian, ei siitä jaksa välittää kuin tosissaan jotku sen ottaa. Että jos koulutetaan asioista, niin pitäisin koulutuksen ihan hyvänä asiana, ei siinä mitään. Toki oli sellasiakin hetkiä missä siitä hommasta piti kun sai tutkia erilaisia aseita tms. Tai sitte sai kysyä eri asioista, jotka koskivat vaikkaopa sotatilaa jne. Eipä siinä, on paljon mielenkiintosia juttuja. Mutta se pelleily miten asiat tehdään, on aivan naurettavaa. Se on täysin selvä asia, että ongelmia tulee kun ihmisiä yritetään väkisin laittaa erilaiseen muottiin.

  Ei tänäpäivänä voi mennä ehdollistamaan kuitenkaan ketään. Veikkaan että tiettyyn rajaan asti voi nuorisoakin käskeä pariin kymppiin asti, mutta jos on vapaata elämää viettäny jo siihenkin asti ja sanotaan nyt et sota todellakin tulisi armeijan käymisestä 15 vuotta myöhemmin, en oikeen jaksa uskoa etteikö se menisi mönkään jo sen vuoksi, ettei uskalleta ampua toisia hengiltä tai yritettäisi lähteä sodan jaloista pois. Voihan olla että moni hakeutuisi lääkäriin vain sen vuoksi ettei tartte mennä rintamalle.. Meidän sukupolvi on kuitenkin niin kesyä ja urbaaniolosuhteissa kasvanutta, ettei sodankäynnistä tulisi mitään. Se jäisi fanaattisten kannattajien ja kantahenkilökunnan käsiin. Jos silloin aletaan osottamaan aseella, että "tehän menette rintamalle", luotia tulee äkkiä takasinpäin. Mielummin sitä istuu vankilassa kuin kuolee rintamalle jopa omien ampumana.

  Ei siitäkään ole puhuttu ja kauhean vaiettu asia, miten porukkaa tuli suorastaan hulluksi kun ehdollistamalla tappoi ihmisen. Aihe on kuin järjetön tabu. Tänäpäivänä tilanne voisi olla melko iso probleema vielä kun ei ihmiset ole tappaneet edes eläimiä.

  Myös omasta omaisuudesta ollaan paljon enemmän huolissaan ja puhumattakaan omaisista. Rahaa on varmasti paljon enemmän kiinni taloissa ja autoissa kuin ennenvanhaan yhä useammilla. Sotakarkureiden etsiminen olisi järjettömän hankalaa nyky-yhteiskunnassa. Jokuhan voi piileskellä vuosikaudet sukulaisillaan tai tuttavillaan jäämättä kiinni. Eriasia kuinka kauan sota kestäisi... veikkaan, että tänne ajetaan rajan yli ja viedään Halonen mennessään ja homma olisi siinä. Tai ketä edes kiinnostaisi muu kuin omien puolustaminen. Siis venäläiset ei tule ennenkuin ns.kotiryssät laitetaan jotenkin ahtaalle täällä. Homma toimii kuten Georgiassa. Ainakin toistaiseksi venäläiset ei työllistä kuin petoksillaan ja rattijuopumuksilla paikallisia käräjäoikeuksia rajan pinnan kaupungeissa. Suomea käytetään vain hyväkseen rahanpesulla sun muulla toiminnalla.

  Myöskin koulutus kun on tuommosta älytöntä pelleilyä tänäpäivänä, miten se muka toimisi tositilanteessa... eipä kovinkaan kummosesti. En ole käyny kertaamassa, mutta meininki on kuulemma aivan eri. Uskottavuus karisee jo viimisilteen silloin, kun puhutaan ydinpommin paukahduksesta ja havuista jolla saa putsittua laskeumaa. Ketä oikeesti kiinnostaa jatkaa muka sotaa sen jälkeen, ei ketään. Kyllä huoli omasta tulevaisuudesta ja lopunkoittaminen säteilymyrkytyksestä ei kannusta jatkamaan ainakaan. Ja onhan siellä monia muitakin typeriä oppeja ja uskomuksia.
   
 13. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No ei tod. ole...
   
 14. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  No niin, nyt miesjaoston (mikä ihme tuokin on) puheenjohtaja ehdottaa, että mennään arvan perusteella armeijaan.

  Kaikkea uutta kannattaa aina yritää.

  linkki iltalehden juttuun
   
 15. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  En kyllä usko että tuo arvontakaan minkään lain mukainen on. Ei ainakaan minun oikeustajuuni mahdu.
   
 16. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Ehdin tämän lukea ennen kuin poistit sen ja jos ne olivat omakohtaisia kokemuksia ei voi kuin sanoa, että olit jo silloin mallia täysin kelvoton.
   
 17. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kiitoksia... satun tietämään monta alikessua jotka ei muuta olekaan. Plus yhden vänrikin joka on hullujenhuoneella ja luutnantin joka on juoppo.

  Mietin sitä kelvoton sanaa erityisesti tänään. Koitan keksiä miksi kuuluisin vielä alimpaan kastiin kuin he jotka ovat niin olevinaan johtajia mutteivät pärjää oikeassa elämässä ja saavuta silti johtajilta vaadittavaa uskottavuutta.

  Armeijassa pitäs erityisesti olla fiksumpia johtajia, jotta sielä viitsisi olla. Ryhmähenkisyys ja kaikki on hyvin kaukana, puhumattakaan luottamuksesta.
   
 18. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Eikös se ole jonkinlainen pääsyvaatimus kapiaiseksi, että on alkoholisti ja jollain tavalla hullu? Yleensä noi vääpelit on juoppoja tai ainakin meillä oli ja vähän kyllä pelotti, kun se pienessä krapulassa käsitteli kranaattia :)
   
 19. luisfigo Vieras

  0   0   0

  Niinhän se taitaa olla ja eikös teollisuus vie ne oikeat osaajat aina :)
   
 20. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Huh, luin tuon jo päivällä, ja täytyy sanoa että sanattomaksi veti.. Tuo "kertomuksesi" kyllä vahvisti mielikuvani sinusta aika vahvasti..

  Harmi että poistit sen "kertomuksesi", olisin lainannut sitä tähän kohtaan ;)
  Loistava kohta oli varsinkin se kun kehuit kuinka kuljit reteesti ihan ilman lakkia, wow! Tosin, uskottavuus hieman kärsii, kun kerrot sen samassa yhteydessä yhtenä saavutuksena sen tapauksen kanssa että uhkasit repiä Riihimäeltä korvat päästä.

  Omistautuva kunnianhimo on aina kadehdittava piirre ihmisessä. :)
  Tuo intohimoinen asenne tosiaan sitten antaakin loistavan pohjan näkemykselle arvioida varusmieskoulutuksen järkevyyttä ja toimivuutta.

  Edit. Ainiin.. Ja aivan erityisesti kunnioitusta herätti se kuinka kerroit kätellessäsi toista, puristaneesikin varoittamatta ja yllättäen niin kovaa että aivan "polvet notkahti".. Kyllä ne kapiaiset on heikkoja ihmisiä, ei niistä ole johtamaan muita! Sait varmasti varauksettoman kunnioituksen ja ihailun kaikilta sen jälkeen, kuten minultakin nyt.
  Siinä sitä on miehen mitta!
   

Jaa tämä viestiketju