Keskitason älypuhelin haussa

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja aratne, 4/7/11.

 1. aratne

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/11
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Hakusessa olisi keskitason älypuhelin ja maksimihinta pyörisi siinä 300 euron tietämillä. Nokia ei juurikaan kiinnostaisi, vaan tarkoituksena olisi hakea uusia kokemuksia ja testailla muun valmistajan puhelinta. Tehokkuutta puhelimessa saisi löytyä, jotta sillä pärjäisi vaativammassakin käytössä vähän pidempään. Sen sijaan kameran laadulla ei ole niin suurta merkitystä.

  Tällä hetkellä vahvin vaihtoehto on Huawei Ideos X5. Hintalaatusuhteeltaan vaikuttaisi olevan korkealla. Ainut mikä mietityttää on pikkuviat, joita foorumeita selaillessa tullut vastaan. Onko esim. wlan-ongelmat korjaantuneet nyt ajan kuluessa parempaan suuntaan? Wlania puhelimella tulisi nimittäin käytettyä aika paljon.

  Näyttäisi siltä että HTC Desire Z:n hinta on nykyään monessakin paikassa noin 300 euroa. Hinta ei kuulosta näin äkkiseltään kovin pahalta. Tosin tuon hinnan päälle en olisi kyllä enää nettiä puhelimeen valmis hommaamaan. Wlania pystyisin kuitenkin käyttämään monta tuntia päivässä. Mutta onko älypuhelimen hankinta lähtökohtaisesti turhaa jos ei nettipakettia ota kylkeen?

  Samsung Galaxy Ace ja Samsung Galaxy Gio ovat myös olleet harkinnan alla. Kuinka tehokkaita nämä kapulat ovat esimerkiksi verrattessa Desire Z:iin ja Ideos X5:een?

  En ole nyt äkkiseltään löytänyt em. puhelimia koskevia hyviä tarjouksia. Mikähän mahtaisi esimerkiksi tällä hetkellä olla paras tarjous Huaweista halvimmalla liittymällä ja jollakin vaatimattomalla nettipaketilla? Otan myös muita hintaluokkaan kuuluvia tarjouksia ja puhelinehdotuksia ilomielin vastaan!
   
 2. Mash1 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  16/2/11
  Viestit:
  1445
  Tykkäykset:
  133
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Gio<Ace<X5<Desire Z tuossa on järjestys mihin voit nuo mainitsemani puhelimet paremmuuden puolesta laittaa. Jos fyysinen näppäimistö ei innosta niin HTC:ltä Wildfire S voisi myös olla hyvä vaihtoehto tai Samsung Galaxy S lähtee nykyään monesta paikasta edullisesti messiin.

  Myllyn Sonera Kaupassa on ollut X5 tarjouksessa 99,90€ kertamaksu liittymän kanssa mielestäni aika hyvä tarjous. Pikkusiskolle tuon laitoin ja on ollut erittäin tyytyväinen. Just asentelin OTAna jonkun päivityksenkin siihen. Ei tuonut 2.3 mutta jotain bugi korjauksia kai.

  Tuosta netistä niin kyllähän tuo älypuhelin aika torso on ilman nettiä liittymässä. Varsinkaan kun nuo netit ei nyt niin korkeissa hinnoissa ole. Perusnetillä(n. 0,5Mbit/s) pärjää mielestäni ihan hyvin silloin, kun ei ole WLANia saatavilla. Mielestäni kannattaa olla joku data-paketti koska älypuhelin käyttää tuota nettiä oikeastaan kaikkeen ja sit ne ominaisuudet on käytössä muuallakin kuin kotiwlanissa.
   
 3. Voimalaituri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/04
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  1
  Halpis: Huawei 8800 (~200e)
  Ainoa kännykkä joka soveltuu kameraksi: Nokia N8 (alennuksissa ajoittain 300e tuntumassa?
  Android: Google Samsung Nexus S (Amazonissa n. 300e)
   
 4. ValtteriRyhtila

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/11
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  nokia 6060
  itsellä samanlaisilla kriteereillä puhelin hakusessa. mietin tosta androidista, että onnistuuko navigointi ulkomailla mitenkä? joskus oli ilmeisesti niin, että toimi vaan netin kanssa? pitääkö ostaa joku navigointi softa ja paljon maksaa se sitten?

  gigantissa vilahti nexus s 299€, mutta oisko ollut joku näppäilyvirhe, kun poistu niin nopeasti. jos tilaa amazonilta niin toimiiko takuuhuolto mitenkä suomesta käsin? ilmeisesti saksan amazonilta tilaus?

  oli c7 vähän aikaa käytössä ja houkuttelis sellasenkin ostaminen kyllä, olis niin tuttua ja turvallista..

  kiitoksia vastauksista!
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Navigointiin tarvitaan navigointisofta, sovelluspuolela on juttua. Autonavigontiin esim Sygic josta moni pitää, mutta muitakin mielipiteitä ja softia tarjolla. Joidenkin mallien mukaan voi olla jotain sopivaa paketoitu. Oleelista että sovellus tukee valmiiksiladattuja karttoja ja että ne myös on ladattu. ja että suostuu toimimaan muutenkin offline (tälläiset yleensä) ja tietenkin että lisenssi kohteeseen (toimii kohdemaassa).

  Matkapuhelimien GPS pääsääntöisesti suunniteltu toimivaan avustetustia, eli ns A-GPS, se taasen hyvin toimiakseen tarvitsee internetyhteyden, monesti nimenomaan GPRS yhteyden (matkapuhelin verkko). datasiirtoa ne eivät paljoa tarvitse. ja monet ovat sen valmiita maksamaan, halukkuus vähän riippuu operaattorin minimiveloituksesta.

  Monien puhelimien GPS toimii myös ilman avustusta, ns GPS FIX saaminen voi kestää pitkään, odottelu haarukka minuuteista vartiin hyvissä oloissa ei ole tavatonta, eli välttämättä ei paikkatietoa tunteihin, jos liikkeessä pistää päälle.

  Joidenkin kokoonpanojen kanssa voi käyttää ulkopuolista Bluetooth GPS, joka on suunniteltu toimiin ilman avustuksia, niillä FIX saaminen voi olla samaa luokkaa kuin tavanomaisilla erillis GPS navigaattoreilla.
   

Jaa tämä viestiketju