Kertokaa tyhmälle Pikkukolmosesta

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja SYS 49152, 7/7/06.

 1. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Olen miettinyt tuon Sauniksen Pikkukolmosen avaamista, edulliset kk-maksut mutta miten tuossa velotaan jos kapulalla käyttää s-postia? Luetaanko se postinluku wap- vai internet-käytöksi? Jos tuo lasketaan wap-käytöksi niin onko siis niin että saa vapaasti käyttää ja veloitus on vain 29 senttiä vuorokaudessa?
  Olishan se mukava olla känny jossa oikea sähköposti, ei tarvitsis sen EmailViewerin kanssa tapella kuten nyt viimepäivinä on kovasti joutunut tekemään (välillä saa kontaktin postipalveluun välillä ei).
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Käytät yhteysosoitetta wap.saunalahti.fi niin hinnoittelu on 29 snt/vrk. Yhteysosoitteella internet.saunalahti hinnoittelu menee datapaketin tai siirretyn tietomäärän mukaan. Sähköpostin kanssa käytetään yleensä jälkimmäistä. Pikkukolmosessa ei ole vakiona mitään datasiirtopakettia (hinnoittelu siis siirretyn määrän mukaan), sellaisen tosin saa halutessaan lisähintaan.
   
 3. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Kiitoksia tiedoista. Eiköhän ne kustannukset varmaan pysy ihan Pikkukolmosen perushinnoittelullakin aisoissa...täytyy piipahtaa Elisa Shopitiin joku päivä. Dnan euron kapula houkuttelis kanssa mutta kun joutuis vaihtamaan liittymätyyppiä ja kun mulla on käytössä just passelit liittymätyypit dnalla eikä niitä saa sovitettua kytkyyn niin en viitsi vaihtaakaan.
   
 4. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Ei muuten mene. Jotta WAP-päivähinnoittelu olisi voimassa, niin wap.saunalahti.fi APN:nän lisäksi liikenteen tarvitsee kulkea Saunalahden WAP-gatevayn läpi. Muussa tapauksessa hinnoittelu on edelleen datasiirron mukaan.
  Puhelimien omia sähköpostiohjelmia ei voi käyttää WAP-gatewayn läpi, joten niitä käytettäessä hinnoittelu perustuu edelleen datasiirtoon. Ja 30*0,29=8,7 euroa, joten tässä ei ole juurikaan säästöä dataetuun 10 euroa/kk, joten tässä tapauksessa se kannattaisi ottaa, koska kytky on jo muutenkin määrä-aikainen sopimus.
  Jotta hinnoittelu menisi WAP-päivämaksun mukaan, niin tarvitsisi käyttää WAP-sähköpostia, joita ainakaan tietääkseni ei ole ilmaiseksi tarjolla.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kerropa siinä tapauksessa milloin liikenne sitten reititetään Saunalahden WAP-gatewayn kautta ja missä tapauksissa ei. Muuten tuo tieto on aivan hyödytön. Operaattorihan voi muuttaa ohjausperusteita vaikka joka päivä...
   
 6. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Mitähän kirjoittaja oikein tarkoittaa?

  Kertamaksu/pvä menee juuri käytettäessä yhteysosoitteena wap.saunalahti.fi eli se on wap yhdyskäytävä.

  Se on totta, että sähköpostiin ei pääse "suoraan" käsiksi wap.saunalahti.fi yhteysosoitteella.

  wap-yhdyskäytävän kautta pääsee kuitenkin web sivuille, ja moniin sähköposteihin pääsee kiinni web-sivujenkin kautta.
   
 7. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Jos puhelimesi WAP-asetuksista löytyy WAP-gatewayn(/proxyn) IP-osoite 62.142.4.197, ja pystyt käyttämään maksullisia WAP-palveluita, niin silloin liikenne kulkee Saunalahden WAP-gatewayn läpi. Saunalahden WAP-asetukset: http://saunalahti.fi/tuki/gsm/vo/ohjegprs.php
  Jos tuota IP-osoitetta ei löydy, niin silloin liikenne kulkee suoraan ja maksullisten WAP-palveluiden käyttö ei ole mahdollista. Jos OperaMinin käyttö onnistuu, niin silloin WAP-gateway ei ole käytössä.
  Yhteysosoite on sama asia, kuin APN. Mutta täysin eri asia, kuin WAP-yhdyskäytävä eli WAP-gateway. Saunalahden WAP-gateway on se verkkoelementti, joka lisää asiakkaan laskuun tuon päiväveloituksen ja myös muut maksullisten WAP-palveluiden käytöstä aiheutuneet veloitukset.

  Olen kirjoittanut asiasta aiemmin: http://www.matkapuhelininfo.com/for...=&sid=7806022ae3404a52809753d81248fee6#667273
   
 8. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Operaattori voi halutessaan pakko-ohjata kaiken APN:n läpi kulkevan liikenteen gatewayn tai proxyn läpi, joten aika hatara "säästökeino" tämäkin. Lähinnä armeliaisuutta tai huolimattomuutta jos tuollainen porsaanreikä on jäänyt.
   
 9. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  mikä liittymä sulla sit on käytössä? kun onnia ja helmeä lukkunottamatta kaikki muut dna liittymät saa kytkyyn....
   
 10. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Aivan niin eikä Maratoniakaan saa kytkyyn. :( En viitsi kajota noihin joten siks on pakko ottaa tuo Sauniksen juttu. Tämä seuraava kysymys, ei oikeastaan ole tämän alueen juttuja vaan pikemmin Nokia-alueelle mutta kysyn nyt silti..tuli mitä tuli. Eli minkä itse valkkaisitte kapulaksi: Nokia 6630, 6280 vai N70? N80:ntä ei toistaiseksi edes saa koska siinä on Sauniksen sivun mukaan toimitusvaikeuksia.
   
 11. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  N70 ilman pienintäkään epäilystä.
   
 12. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  N70.
   
 13. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0

  Opera Mini toimii kummalla yhteysosoitteella tahansa.

  Kirjoittamasi selostus mainitsemasi linkin takana oli sekava ja edelleen paikkanasa pitämätön.

  Kun käytät wap.saunalahti.fi yhteysosoitetta, menee pvämaksu, ja internet.saunalahti.fi yhteysosoitteella laskutus on 1,5€MB.

  En ymmärrä mitä ajat takaa kertomalla että wap.saunalahti asetuksia muokkaamalla laskutus muuttuu.

  Esimerkissäsi muokkaus tarkoitti wap.saunalahti.fi yhteysosoitteen muuttamista internet.saunalahti.fi yhteysosoitteeksi.

  Ei niitä tarvitse muokata, siitä ei ole mitään hyötyä.
   
 14. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Miksi N70? :) Mä koitin vertailla noita kolmea Noksua mutta en kovin paljoa eroja löytänyt, vähinten eroja taitaa olla N70 ja 6630:n välillä jos ominaisuuksia katsoo. Miten nuo 6630:n meilit nykyään pelaa? Muistan lukeneeni että siinä oli sähköpostiohjelmassa jotain lasten tauteja eli että jumittaa välillä pahasti että vain akun irrottaminen auttaa.
   
 15. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  6630 on N70:n verrattuna melko "halko", tosin siinä on myös isommat näppäimet. N70:ssä on jo kohtalainen, läpällä suojattu kamera sekä videopuheluihin toinen kamera etupuolella. 6630:n videopuhelussahan on se ongelma, että joko ei näe kuvaa vastaanottajasta tai päinvastoin, koska ainoa kamera on selkäpuolella. Lisäksi kamera on huomattavasti kuvausta ajatellen heikompi kuin N70:n. Myöskään siinä ei ole mitään suojaa linssille, joten se likaantuu tai naarmuuntuu helposti.
  Sähköposti N70:ssä toimii ok ja siinä on myös IMAP IDLE toiminne, eli puhelin ilmoittaa heti, kun postia laatikkoon on saapunut. Tämä tosin aiheuttaa dataliikennettä, eli dataetu on kaikinpuolin suositeltava toiminne liittymän lisäpalveluksi, jos budjetti sallii. Sillä voi sitten täysin huoletta wappailla ja lueskella sähköpostia tai surffailla netissä vaikka läppärillä, tosin rajoitetulla nopeudella, mutta kuitenkin.
   
 16. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Taidan sittenkin harkita dna-kytkyä, jospa vaihdan yhden liittymistäni toiseen liittymätyyppiin (en Maratonia kuitenkaan, mutta Onnin). Dnallahan noi puhelimet ei ole lukittuja, ei sillä että vaihtaisin op:sia mutta silti kaikenlaiset lukitukset on aina "ajatuksissa" jotenkin ei-ei...
   
 17. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Vielä off-topicia, sorry. Miten tuon PC-suiten kanssa? Toimiiko kumpikaan noista malleista 6630 tai N70 myös vanhemman pc suiten kanssa? Kun tilanne on se ettei mulla ole Win Y2K:ta eikä XP:tä eikä tule niin siks pitäisi saada joko vanhemmalla Win98-yht.sop. Suitella tai sitten vaihtoehtoisesti linuxin gnokiilla ladattua.. Tai jos tuo MMC-kortti auttaa asiaan eli tekstarit, numerot, MMS:t ja emailit voi siirtää koneen ja kapulan välillä noin?
   
 18. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Ei toimi ainakaan minulla.
  Mikä asiassa on paikansa pitämätöntä?
  Pitää paikkansa, jos WAP-asetuksissa on Saunalahden WAP-gatewayn IP, kuten oletusasrvoisesti on.
  Testasin tänään Saunalahden WAP-APNnää ilman WAP-gatewaytä ja näköjään liikennöinti Internettiin ei enää ilman WAP-gatewayn asetuksia onnistu. Eli ilman gatewaytä ei voi liikennöidä, GPRS-yhteys muodostuu, mutta puhelin valittaa tiedonsiirtovirheestä.
  Ajan takaa sitä, että vain oletusasetuksilla hinnoittelu on hinnaston mukaista. Jos joku menee käsin muuttamaan asetuksia, niin hinnoittelu on megatavupohjaista, ellei yhteyttä muodosteta WAP-gatewayn läpi. Eli pelkkä APN-asetus ei yksin määrää hinnoittelua.
  Tämä liittyi siihen, että joku ehdotti aikanaan, että päivämaksun voi välttää vaihtamalla asetuksista wap.saunalahti.fi tilalle internet.saunalahti Jos näin tekee, niin liikennöinti kyllä onnistuu, mutta koska asetuksissa on edelleen WAP-gateway, niin liikennöinti tapahtuu sen kautta ja edelleen päivämaksu veloitetaan. Vasta, kun WAP-gatewayn poistaa, niin päivämaksu poistuu ja megatavuhinnoittelu on voimassa. Tosin asetukset ovat silloin samat, kuin GPRS-Internetasetukset, joilla ei voi käyttää maksullisia WAP-palveluita, mutta julkisessa Internetissä olevilla WAP-sivulla voi edelleen suffata.
   
 19. Taker

  Taker Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/04
  Viestit:
  508
  Tykkäykset:
  61
  Puhelinmalli:
  Galaxy s5, Sony xperia z2 Tablet
  ja toimi jotain huhti-toukokuun ajan wap noilla mms asetuksilla,
  joten ei menny laskua eika päivä velotusta, oli kätevä käyttää enään ei toimi.
   

Jaa tämä viestiketju