Kertokaa hyviä tietoturvasoftia s60 3rd. ed.!!

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Richie_79, 22/11/07.

 1. Richie_79

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/05
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Räätälöity Samsung Galaxy s7
  Kertokaapa mitä hyviä tietoturvasoftia olette testailleet s60 3rd. ed. luureissa. Itselläni olisi hakusessa mahdollisimman monipuolinen varkaudenesto softa KULUTTAJA käyttöön joka mielellellään toteuttaisi mahdollisimman monia toiminnallisuuksia samassa softassa ja jolla saisi hävinneen luurin takaisin.
  Itselläni on mm. N95 jossa tarvetta olisi ainakin luurin etälukitsemiseen tunnusluvulla (Huom. EI Nokian omalla suojakoodilla), GPS jäljittämiseen, tiettyjen softien lukitsemiseen tunnusluvulla niin, että softia ei voi avata syöttämättä tunnuslukua ja luvattoman käyttäjän liittymätietojen lähettäminen (varkaan puhelinnumero ja radioverkkotietoja). Valinnaisia ominaisuuksia voisi olla ehkä etätyhjennys, etähaltuunotto ja sallitut ja blokatut sovellukset. Pointsec tyyppisiä kryptausohjelmia, virustorjuntaa tai palomuuria en tarvitse.
  Tällä hetkellä käytän useaa sovellusta samanaikaisesti. Eli 3dtracking GPS jäljittämiseen, Advanced Device Locks softien ja luurin automaattiseen lukitsemiseen, Safe tärkeiden luottamuksellisten tietojen tallentamiseen ja Phone Bak luvattoman käyttäjän tietojen lähettämiseen. Powerboot varmistaa, että kaikki softat käynnistvät automaattisesti. Olen kokeillut myös Phone Guardianin versiota 1.0 mutta siitä on ilmestynyt myös 2.0. Onko kellään käyttökokemuksia 2.0:sta? Aikaisemmin käytin sec. ed. luureissa Thieft:iä joka oli niin hyvä, että sain kerran takaisin jo varastetun luurin. Thieftistä vaan ei taida olla 3rd. ed. versiota. Mitäs te muut käytätte ja mitä voitte suositella?
   
 2. Aslak

  Aslak

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/04
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  1
  HUH!

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Salaliittoteoria Hyvin olet ottanut huomioon kaikki mahdolliset uhat. Onneksi nykyisten puhelinten tehot kasvavat jotta niissä voi olla yhtäaikaisesti käynnissä monta tietoturvaohjelmaa. Jos siihen E90 saisi vielä sellaisen valurauta lenkin johon voisi kytkeä itsensä käsiraudoilla niin ei kukaan varastaisi tuota puhelinta kun nukun.

  No niin ja tuon edellä olevan asiattomuuden jälkeen vastaan itse kysymykseen, että en käytä varkaudenesto-ohjelmaa. Tarpeen vaatiessa murisen varkaalle tai jos oikein kovasti (asella uhaten) puhelinta haluaa niin annan pois. Ei noilla ohjelmilla valitettavasti voi varkautta estää, korkeintaan viivästyttää hieman puhelimen käyttöönottoa. Tietoturvasoftana voisi kai pitää Handy Safe salasanatalleukseen käytettävää softaa tosin sekin on hankittu lähinnä huonon muistin tueksi.
   
 3. Richie_79

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/05
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Räätälöity Samsung Galaxy s7
  Harvemmin softilla voi varkautta estää, mutta voi parantaa jälkiseurauksia. Käytännössä siis parhaassa tapauksessa saada luurin takaisin. Kuten kerroin, niin näin kävi minulle aikoinaan 6680:n kanssa jossa oli Theft softa. Normi nisti pölli sen ja myi eteenpäin. Luurin ostanut henkilö ei voinut luuria käyttää luuriani ja varasohjelma näytti yhteystietoni. Hämärä (ja näennäisesti rehellinen kaveri) ei osanut varastettua luuria valjastaa enää käyttöön ja otti kakkosliittymääni yhteyttä ja sain luurini takaisin. Eli voin varkaudenesosoftia lämpimästi suositella.

  Oma luurini on puolet elämääni ja vaikka en olekaan siihen kovin paljon luottamuksellista tietoa tallentanut (ja joista ei ole backuppia tehty), niin olen siihen sen verran softia asentanut ja sitä niin paljon modannut, tuunannut, räätälöinyt ja työtunteja (päiviä) käyttänyt, että haluan luurini takaisin tavalla tai toisella. Tai aiheuttaa vähintäänkin varkaalle kiusaa ja luuri käyttökelvottomaksi sekä tietoihini käsiksi pääsy mahdottomaksi.

  S60 luurit voi aina formatoida mutta normivarkaat eivät tätä tiedä ja osaa. Sitä ennen voin vielä ennättää jäljittää varkaan tai vähintään evää luurin käytön. Ainakaan luurin ja muistikortin tietoihin ei kukaan pääse. Kansainväliseen IMEI blokkiin asettaminen evää myös minkä tahansa (järjestelmässä mukana olevan yleensä käytännössä länsimaisen) operaattorin SIM:in käytön (IMEI:n muuttaminen 3G luureista on miltei mahdotonta). Varmuuskopioita toki teen säännöllisesti, mutta oma luuri on kuitenkin aina oma luuri ja kaikkia kilkkeitä ei edes PC-Suiten back-up uuteen N95:seen palauta.

  Eli kaikki HC s60 power userit herätys: Mitä tietoturva/varkauden esto softia käytätte ?? Kiitos.
   
 4. Richie_79

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/05
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Räätälöity Samsung Galaxy s7
  Palaten takaisin tähän topicciin, onko kukaan löytänyt mainitsemisen arvoisia tietoturvasoftia s60 3rd. ed.??
   
 5. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
  no se legendaarinen, terve maalais- (tai kaupunkilais-, jos sellaista on enää olemassa)järki

  ja sitten Autolock periodi päälle (tietenkin securitykoodin vaihto muuksi kuin 12345 tai 54321 jne) + SIMchangeSecurity päälle (ettei voi käyttää toisella simmillä)... noilla pärjää tavan käyttäjä

  t.s. ei se nilkki joka sun puhelimen varastaa sitä ala sen kummemmin h4x0roimaan, vaan heittää roskiin kun huomaa että laitetta ei voi käynnistää muulla simmillä jne

  edit: Richie_79, vaihda siguun lyhyesti S60, brändiä "Series 60" ei kuulu enää käyttää:)
   
 6. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
 7. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Ei ole hinnalla pilattu.
  Silti tuo ilmeisesti vain lukitsee puhelimen, mutta ei salaa tietoja? Ainakaan missään ei mainita salaamisesta mitään. Esimerkiksi muisitikortilla olevat tiedot ovat silti kai helposti varkaan käytettävissä.
  Uninstalloinnin väitetään olevan mahdotonta, mutta eiköhän tuokin softa silti poistu samalla, jos puhelimen resetoi bootissa.
   
 8. Richie_79

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/05
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Räätälöity Samsung Galaxy s7
  Tämän ostin n. kuukausi sitten. Tosin version 1.0. Ihan ok softa, mutta huonolla koodilla toteutettu. Mm. kohta "When locked the phone does not react on any key pressing and shows a secure message. This message can be put away only with entering the right password." Tähän käyttäjälle varattuun tilaan on varattu ainoastaan 50 merkkiä joten mitään isoa ilmoitusta omine yhteystietoineen puhelimen löytäjälle näyttöön ei voi kirjoittaa.

  Toinen esimerkki huonosta koodista on, että softa kyllä hienosti evää puhelimen käytön niin, että sovelluksia ei saa avattua, valikkoihin ei pääse käsiksi jne. koska joka kerta käyttäjän painaessa lukitussa puhelimessa esim. menu- tai omanäppäintä, niin puhelin kyllä suostuu avaamaan esim. menu valikon, mutta n. sekunnin päästä palauttaa käyttäjän lukittuun tilaan. Mutta avatut sovellukset jäävät taustalle Task Manageriin. Tämä on huono vaihtoehto, sillä en tiedä onko softa koodattu ns. systeemi sovellukseksi jota Symbian ei sulje vaikka RAM loppuisi kesken. Jos softa ei ole systeemi sovellus, niin varas voi yrittää ylikuormittaa puhelimen käyttiksen avaamalla mahdollisimman monta sovellusta ja toivoa sammuttaisiko Symbian Phone Guardianin itse RAMin loppuessa kesken.

  Softan asennusta ei voi poistaa sovellusten hallinnasta tietämättä käyttäjän asettamaa tunnuslukua mutta kuten Hiphei tiedät, niin tietysti tästä kuten kaikista muista (paitsi natiiveista ROM sovelluksista) pääsee eroon formatoimalla luurin.

  Muistikorttin suojaukseen ei softa puutu millään lailla. Offtopic: tietääkö kukaan, että käytetäänkö mitään kryptausmenetelmää suojatessa s60 3rd ed luurien natiivia "muistikortin suojaus salasanalla" ominaisuutta? Esim. AES? Ainakaan Win XP ei tunnista salasanalla lukittua muistikorttia vaan ehdottaa sen formatoimista.
   
 9. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Ei salaa mitenkään, mutta sekoittaa ilmeisesti hakemistorakennetta sen verran, ettei PC tunnista (helposti) korttia.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No se ei kai suuri ongelma, silloin häviää kohtuuhyvin suojattavat tiedotkin.

  Jos muistikortille aikoo tunkea suojattaavaa tavaraa niin se kannattaa/pitää toki kryptata huolellisesti.

  Kuten aloitusviestissä mainitsit (ja suljit pois) niin hyvät välineet on olemassa.

  Jos haluaa vähän sinnepäin vaihtoehtoja, niin laitteen suojakoodi ja lisäksi ratkaisut joissa yksittäisi tiedostoja voi salata (toki riski että kortille jää varjoja), mutta se ei kai ongelma jos ei kriittisiä aisoita.

  Suosittu suht alustariippumaton kevyt ratkaisu on että kriittinen tieto pidetään palvelimella ja luurilla asiakas ohjelmalla käpistellään vain etänä. Markkinoilla on paljon välineitä tähän.
   

Jaa tämä viestiketju