Kenen laskuun soittelet...

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja J.J-75, 28/2/06.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kaverilla kävi ihme mäihä entisen työnantajan suhteen. Sillä on 2v. toiminut liittymä, eikä sitä ole virallisesti olemassa, kysytty eniroa myöden tietoja. Jätkä vaan soittelee ja laittaa viestejä, estetty on kuitenkin kaikki viihdepuolen jutut ym. Ei tietty muuta kuin numero kysyttiin ja tietoja sen perusteella haettiin. Ei löydy mitään, ei edes kaverin nimellä. Se teki sen jo ajat sitten kun töistä lähti, kerran olen tästä kirjottanutkin. Työpaikka ei ollut operaattoreilla vaan ihan muualla. Sen nimi ym. tiedot käyttäjän osalta vain poistuivat, ilmeisesti lasku kulkee, mutta kenelle. Kummallisinta että liittymän haltijakaan ei ole enään. Se on kait jääny auki vaan, ja tiedot poistettu. heh.

  Mahdoton tietää totuutta, oletuksia vain nuo äskeiset. Noo, ei siitä ongelmaa ole tietty, mutta en panisi hanttiin jos mulle noin kävisi. Olen varmaan kolminumerosen luvun verran avannu ja sulkenu liittymiä, eikä ykskään ole auki jääny, mutta toi jaksaa hämmästyttää aina vain. Saas nähdä mikä sitten eteen kun simmi pitää vaihtaa joskus.
   
 2. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Ja kaverisi varmaan tietää ja ymmärtää asiaan liittyvät riskitkin?
   
 3. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Petoksen tunnusmerkithän ovat se että käyttää toisen tietämättömyyttä hyväksi saadakseen itselleen taloudellista hyötyä.
  Hymy voi olla hyytynyt jos poliisi kutsuu kuulusteluihin.
   
 4. DaCheap1

  DaCheap1 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/04
  Viestit:
  1972
  Tykkäykset:
  0
  Kaveri varmasti tykkäisi hyvää, jos tietäisi, mitä täällä kertoilet. ;)
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riski on aikasuuri jos suuri vahingon kärsijä vetää herneen nenään, joka varmaan tapahtuu helposti jos ei maksa kiertyneitä kustannuksia, sopivalla liittymätyypillä voivat olla kivat.
   
 6. Joplek

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/11/03
  Viestit:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Tämä nyt ei suoraan liity aiheeseen mutta epäsuorasti kuitenkin; tämän lakipykälän pitäisi suojata kuluttajaa niin sanotuissa modeemikaappaus -tapauksissa, mutta kun ei Suomessa suojaa. Kuluttaja-asiamieskin vai mikä sanoi kuulemma että on täysin kohtuutonta maksattaa modeemikaappauksista aiheutuneita laskuja kuluttajilla jotka ovat ikäänkuin joutuneet uhreiksi. Olen aivan samaa mieltä, että kuluttajan ei tarvitsisi eikä kuulukkaan maksajaksi ryhtyä näissä tapauksissa ja että lakiehdotus olisi saatava mahdollisimman pian voimaan modeemi-liitymien vähenemisestä riippumatta. Esim. opiskelijan talous voi kyllä modeemikaappauksen johdosta kaatua pahasti, monen muunkin jos lasku on monta tuhatta euroa.
  On sitä paitsi täysin kohtuutonta vaatia kuluttajaa tietämään, milloin joltain sivulta latautuu kaappausohjelma ja milloin ei. Toki tietoturvasta kannattaa pitää huolta ja harita, esim. ulkomaanpuheluestojen tilaamista samoin kuin palvelunumeroeston tilaamista modeemiliittymään.
   
 7. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Eli pitäisikö mun nyt huolestua, kun ei ole puhelinlaskua näkynyt vuoteen.. vai pitäisikö sittenkin soitella enemmän, että kehtaavat sen laskun lähettää :)
   
 8. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16598
  Tykkäykset:
  4833
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Heh, silloin joskus DNA:n kurataipaleella, laskua ei todellakaan miltei vuoteen tullut, pyytämälläkään, oli kuulemma tietojärjestelmissä viilattavaa.

  Sitten tuli kerralla enemmänkin.

  Lopulta kun sen DNA:n liittymän sai kiinni, laskuja tuli yli vuoden ajan kortin pilkkomisenkin jälkeen, oli kuulemma taas tietojärjestelmissä viilattavaa....
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ymmärtääkseni laki tekee modeemikaapauksen laittomaksi (toki riippuen toteutuksesta), mutta pitää toki ymmärtää että operaattori ei sitä modeemi kaapaa vaaan joku muu taho. ja syyttävä sormi pitää osoittaa tekijään.

  Lakia operaatoreiden vastuun lisäämiseksi kaavailaan siitä on olemassa oma ketju, jossa kantaa puoleen ja toiseen.
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  :)) no jaa... nauraa korkeintaan, eihän täälä ole mitään vihjettä, kuka, missä ja sitä rataa...
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No joo.. ja yritettiin multakin peria puolenvuoden välein muutes liittymästä joka heidän järjestelmässä oli päällä, mutta ei todellisuudessa ollut olemassakaan. Toisinpäin kun tuo mistä ensin kirjotin. Niin yritettiin siis periä kk-maksuja. Ei tarttenu maksaa tietty. Mutta kummastusta herätti perintäkirje Instrum Justitialta (muistaakseni) suoraan. Ei mitään ilmotuksia aikasemmin.

  Mutta sitte kun heidän laskutus meni sekaisin uudelleenjärjestelyiden myötä, piti maksaa koska oli informoitu ajoissa. Valittelemalla sain yhden kuukausimaksun pois 39e maratonista...
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ois mielenkiintoista kyllä saada liittymää kiinni josta ei ole nimitietoja enään. Kyllä sen varmaan kortinnumerolla (mikä on simmin takapuolella) saisi. Itse puhelinnumeroa ei näy missään.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Juttusi ovat niin ympäripyöreitä juu jaa hihei ettei niistä oikein ota selvää.

  Petos jutuissa ei aina tiedot ole oikein :) Ja se että joku on soittanut jonnekkin ja kysynyt jotain ei kerro myöskään liittymästä paljoa onko siitä kuitenkin jotain tietoa.
   
 14. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Veikkaanpa että kyseessä on isohkon yrityksen yritysliittymä, jossa ko. yritys on "varannut" isohkon joukon numeroita (mahdollisesti samaa avaruutta) ja yrityksella on oma vaihde jossa lanka- ja kännynumerot "reititetään". Tällöin teleoperaattori ei yleensä sulje noita poistuneita numeroita, vaan ne palaavat yritykselle ja annetaan kierrätyksen kautta uusille työntekijöille. Siinä syy miksi numero on yhä auki ja koska yritys ei ole ilmoittanut "haltijaa" ko. numerolle, ei siitä ole mitään tietoja missään julkisissa tietokannoissa. Lasku menee yritykselle, joka todennäköisesti ei ihmeemmin laskua selaa .... mikäli lasku pysyy arvioiduissa rajoissa.
  Sen kerran kun laskuerittely tutkitaan tarkemmin, tulee kaverillesi ongelmia ja helvetin pian sittenkin. Todennäköisesti laskuerittelut tulaan tukimaan kaverisi irtisanomispäivään saakka ja kaverisi postiluukusta kolahtaa vähemmän miellyttävä yllätys. Lisäksi saataa joutua selittelemään, miksei palauttanut kaikkea työnantajan omaisuutta lähdön yhteydessä (SIM).
   
 15. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Joo, kyllä pitää paikkaansa, iso yritys... no onneksi ei itse syyllisty semmoseen. Voi olla aika rankka homma muuten jos toi kupla puhkeais, olen kyllä varotellu ettei kannata kännyköitten kans tehdä mitään ja netin kans jos ei tiedä satavarmasti miten asia on. Toi vois selvittää kyllä syytäkin osittain. Ehkä se on vain sittenkin unohtunut työnantajalta... hmm... 2v. on pirun pitkä aika :)) Varmaan ei jää 5 numeroseksi luvuksi sen korvaus. Itse en tohtisi kyllä tuota temppua tehdä.
   
 16. Ruutiveijari

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/04
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Kovaa riskiä kaveri kantaa. Petoksen merkit täyttyvät selvästi ja kiistää ei oikein voi. Toivottavasti on rikosrekisterin arvoista säästöä.
   
 17. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  aika hyvin sanottu... sanotaan näin, että en niin hirveesti välittäs jos ois joku hyvänpäivän tuttu, mutta kun oon sen tuntenu jo 15v.
  ystävä ennemmin vielä kaikenlisäksi.
   
 18. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Jos puhkeaa, niin johtaa tasan varmasti rikosoikeudellisiin seurauksiin. Näet useimmiten kyseessä on työasuhde-etu, siis tuo puhelin ja SIM kortti. Firma ei käytännössä laskuta työntekijöiltään mitään, vaan työntekijät maksavat edusta kuukausittain jonkun 20€ veroa (tai jotain). Ja käytännössä yritys tuskin voi noin vain ryhtyä minkään teleoperaattorin jälleenmyyjäksi (=laskuttaa kaveriltasi noita puheluita). Eli yrityksen on saataviensa saamiseksi tehtävä asiassa rikosilmoitus ....
  Tämä siis jos laskuerittely satutaan tukimaan, tai jos (tämä on se todennäköisempi skenaario) ko. puhelinumero satutaan luovuttamaan uudelle käyttäjälle ja yritys tilaa SIM-korttinsa teleoperaattorilta. Tällöin se saa vastaukseksi, että tuo numero ei ole "vapaa", vaan on käytössä ko. yrityksessä.... silloin siellä kyllä kellot soivat ja asiaa tutkitaan hieman tarkemmin.
  Lisäksi tuossa lienee myöskin veropetoksen poikasta, eli tuskinpa kaverisi on viitsinyt maksaa tuota 20€ kuukausittain paikalliselle verottajalle....
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Verotusarvosta maksetaan veroa veroprosentin mukaan.
  FIrma voi toki peria (jos ei muuta estettä) kulut käyttäjältä, näin monessa firmassa tehdään työntekijä yksityispuheluiden osalta tai jos puhelinedussa on ylitetty jokin sovittu raja.

  Jos laskunmaksaja ja mahdolinen syylinen ei pääse sopimukseen, niin edullisin tapa on asiaa lähteä viemään rikosilmoituksen kautta,jolloin viranoamiset hoitaa asiaa (jos asia ei ole vain riita asia)

  Niin no, firmojen pitää vahtia omien liittymien käyttöä, jos työntekijällä on puhelin, mutta ei puhelinetua on firman vahdittava ettei matkapuhelimella soteta yksityispuheluita, joka niin että puhelin pidetään aina firman tiloissa ja se on työntekijän käytössä vain työaikaan tai että liikenettä valvotaan että ne ovat varmasti työpuheluita ja mahdolliset yksityispuhelut peritään työntekijältä.

  Jos käyttäjä olisi työsuhteessa firmaan ja sieltä liittymä käytössä ja sitä käytettäisiin yksityispuheluihin mutta ei mainittua veropidätettäisi niin toki asia voisi tulla kalliiksi verottajan kanssa.

  Mutta jos joku varastaa, niin ei se ole ansiotuloa, tosin on näitäkin tulkintoja verottajalla ollut.
   
 20. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Joopa joo.... näinhän siinä voi joo käydä... Ei kyllä huvittas olla sen housuissa, nyt kun vielä ehtis, lopettas soittelut siihen, muutenkin on pirun kova paikka maksaa takasin jo noitakaan. On sitä yritetty puhuu järkeä. Se silti kummastuttaa että käyttäjän nimet on pyyhitty pois mutta liittymää ei ole varsinaisesti lopetettu, sen on pakko olla firman nimellä kuitenkin koska se on päällä kaiken aikaa. Laskua sille kerty alussa n. 500-1000e laskin äkkiä, niin kuukaudessa, mutta se oli alussa... nykyään se paukuttaa noin 200-300e edestä kuulemma. On siinäki jo maksamista muun hyvän lisäksi. Aina joku lainaa sen puhelinta ja soittelee jos sattuu käymään.

  Tää nyt on vaan tän liittymän osalta veikkausta kun en tiedä koko totuutta. Eli pohdintaa itekseen sen kertoman pohjalta. Mutta kyllä uskon sen, että totta puhuu, ei valehtele kuitenkaan. 2v. on pitkä aika 24kk. On se kummaa silti ettei kukaan muka tajua sitä, kenelle lie lasku sitte meneekään, jos menee.
   

Jaa tämä viestiketju