Kendo M7 Android tabletti; Käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Tabletit', aloittaja ajs, 6/3/11.

 1. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Tähän ketjuun käyttökokemuksia ja käyttöön liittyvää keskustelua koskien Kendo M7 tablettia.
   
 2. -KM-

  Palaute - 100%
  11   0   0

  Liittynyt:
  8/3/04
  Viestit:
  221
  Tykkäykset:
  0
  tyhjeneekö akku vaikka Tablet on suljettuna.

  Toistan kysymykseni postaukseni joka oli tuolla väärässä ketjussa jo.

  Kysymys kuitenkin joka itseäni tämän Kendon M7 kanssa vähän vaivaa. Kendo laitteena taitaa muuten olla tästä
  http://www.yifangdigital.com/product/m7.aspx tuotelinjasta kotoisin.
  Ja kysymys:
  Akku tuntuu tyhjenevän vaikka on virrat pois.
  Onko muut törmänneet samaan vai meneekö tuon vaihtotakuun kokeilemiseksi tämän kanssa?

  Taustana että Itsellä tuo uusin päivitys joka toimii vähän paremmin, tosin samat viat kuin muilla ollut löytyy täältäkin ja akku kestää ehkä 6 tuntia käynnissä, muttei paljon toista vuorokautta jos on virrat pois.
   
 3. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Latasin omani aamulla täyteen ja hyväilin sitä muutaman minuutin päivällä jonka jälkeen jäi sleep-tilaan. Akku oli näemmä tyhjentynyt, eikä lähtenyt laturillakaan taas käyntiin. Paperiklemmarilla painoin reset-nappia pohjasta ja taas lähti käyntiin.. Kumma että akku menee muutamassa tunnissa (8) tyhjäksi vaikka on näyttö pimeänä sekä se, ettei lähde sitten normaalisti enää käyntiin.. Pitänee kokeilla tuota vielä pari kertaa ihan tarkoituksella..

  edit.
  Eipäs se akku ollutkaan tyhjä, vaan näyttää nyt muutaman minuutin latauksen jälkeen jo 53%. Eli rikki se taitaa olla, joten huomenna täytynee käydä Expertillä mussuttamassa..
   
 4. fyndi

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/9/07
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Mulla myös kerran tapahtunut samanlainen hyytyminen. Illalla jäi sleep tilaan ja seuraavana päivänä oli ihan mykkä. Laturillakaan ei herännyt eloon, reset auttoi ja yllätys yllätys, akussa olikin virtaa jäljellä 80%. onko kyseessä laitteen vai ohjelman bugi? Minulla tämä tapahtui alkuperäisellä firmiksellä.

  Muuten olen erittäin tyytyväinen Kendoon. Seuraavaksi kokeilen saisinko ZTE636+ mokkulan toimimaan sen kanssa. Sitten pitäisi saada Bluetooth dongle ja GPS pelittämään Kendon kanssa. Onko joku saanut BT donglea toimimaan tämän kanssa?
   
 5. janis_petke

  janis_petke

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/9/07
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Millaisia kokemuksia tuosta näytöstä muilla? Omassa tuntuu joskus ylivoimaselta haasteelta saada "näppäinlukkoa" pois päältä ja vieritys jne. toimii tosi huonosti. Pelkät painallukset kuten kirjoittaminen onnistuu suhteellisen hyvin.
   
 6. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Oletko tehnyt kunnolla sen näytön kalibroinnin? Eihän tuo tosiaan ole tuntumalta kapasitiivisen näytön tasoa, mutta mielestäni resistiiviseksi hyvä. Se pallo on muuten hyvä vieritykseen, mutta web-sivuilla se hyppää aina linkistä seuaavaan ja jos sivulla on paljon linkkejä, kuten esim. ilta-lehti, on se varsin tuskallista..
   
 7. GeeEsEm

  GeeEsEm Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  1/11/04
  Viestit:
  525
  Tykkäykset:
  41
  Puhelinmalli:
  Jolla
  Onko niin ettei Kendoon saa multitouchia mitenkään? Vaikka laitteen näyttö ei suoraan tue tätä onko zoomiin ym. jotain softatoteutuksia? Vai onko ne käytännössä tyyliä Gestures?
   
 8. fyndi

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/9/07
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä ainakin oma näyttöni pelittää hyvin, ei ihan iPhonen veroinen tietenkään, mutta 99€ euron laitteeksi loistava.
   
 9. Kendo

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/11
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Päivittäkää Kendo!!

  Moi,

  Kuulkaas... ketkä eivät vielä ole löytäneet firmispäivityksiä Expertin sivuilta niin hopi hopi tekemään se. Ostin itsekin ko. laitteen viimeviikolla ja kummastelin kun laitteessa ei ollut mm. Android Markettiin pääsyä eikä Youtubea.

  http://www.expert.fi/Tuotteet/Tietokoneet/Tablet-Tietokoneet/Kendo_-_M7
  --> Lisätiedot välilehti

  Uusimman päivityksen jälkeen laite heräsi täysin uuteen eloon, akku kestää pari päivää unitilassa, välillä käyttäen ja toimintoja/säätöjä löytyy vaikka muille jakaa. Graafisestikin muuttui jonkin verran.
  Nyt toimii Android Market, Youtube, maksullinen TV-Kaista sovellus.... ja hieman kevennettynä (taustagraffa pois) jopa Angry Birds peli :)

  USB portti on ymmärtääkseni vain tietokonetta varten ei eli tue USB laitteita kuten mokkulat, Bluetooth jne. Saako sitten puukotettuna toimimaan, jollakin toisella käyttöjärjestelmällä niin sitä en tiedä, tähän löytyy kyllä ainakin Ruotsista toisenlaisiakin virityksiä.

  Expert-myyjä hieman mokasi kun meni vihjailemaan tätä Kendoa "mopoksi"... ei kertonut mitään päivityksestä ja siitä mitä se tuo tullessaan. Liikkeessä oli testattavana vanha firmis.

  ---
   
 10. GeeEsEm

  GeeEsEm Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  1/11/04
  Viestit:
  525
  Tykkäykset:
  41
  Puhelinmalli:
  Jolla
  Piti sitten itsekin hakea tuollainen Kendonkikkula tänään. Myyjä suositteli ensin A-Linkin PAD2:sta samaan 99€ hintaan, mutta totesi lopulta että vaikka ei kovin syvällisesti ole kumpaakaan laitetta testannut niin Kendo olisi kuitenkin noista näistä kahdesta parempi valinta.

  Odotukset eivät olleet kovin korkealla ja kenties sen takia laite onnistui ylittämään ne. ZTE Bladen myötä Android oli käyttiksenä jo tuttu. Ihan kelpo laitteelta vaikuttaa kevyellä yhden illan testailulla, vaikka parempiakin varmasti löytyy. Täytyy vielä ajaa softapäivitys sisään ja tutkia sitten tarkemmin.

  Muuten, ilmeisesti tuo päivitys on itse asiassa Swedroid'in foorumilta lähtöisin: http://www.swedroid.se/forum/showpost.php?p=434488&postcount=513

  Edit: Meinasi jo kylmä hiki tulla kun laite jymähti latausruutuun noin viideksi minuutiksi, mutta käynnistyi se lopulta.. Kendon buuttilogo hävisi ja tilalle on tullut "L.L." joten ilmeisesti laite on nyt periaatteessa kuten "Limited Label 7CK100"? No, niinkuin edellä todettiin, mm. Android Market ja Angry Birds toimii nyt - mahtavaa!
   
 11. pakle

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/07
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Moi,
  Itse ostin kendon aivan heräteostoksena expertiltä hintaan 99e.
  Kun kauppoja kendosta hieroin kyselin myyjältä että: "pyöriihän tässä katsomot ja yle areena"?...vastauksena oli että kyllä pitäis pyöriä...jos ei pyöri niin tuo takas...no en sitten viittynyt kaupassa alkaa testailemaan vaikka se hilkulla olikin ja niinpä kaappasin kendon mukaani. Kotiin sitten päästyäni huomasin että paskat tässä mitkään katsomot ja areenat pelittää...ei edes youtubekaan. No tolla softapäivityksellä ainakin youtube alkoi toimimaan ja tulihan siinä muitakin muutoksia.

  Ihan hintansa arvoinen värkki tää on...kun vielä toi flash puoli alkais pelittämään....


  Edit: Ovat näköjään päivittäneet expertin sivuilla olevaa päivitysohjetta ja lisänneet teknisiin tietoihin: "- Ei tue Flash Playeria"

  No koittakaa nuoremmat "ionihatut" löytää ratkaisu flashiin.....
   
 12. Absoluutti

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/11
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  ottaa ja jäätyy

  Tervehdys vaan kaikille tasapuolisesti.

  Eilen kävin tuon laitteen ostamassa, päivitin onnistuneesti mutta... se jäätyilee. Eikä auta, vaikka mitä tekisi joten ajattelin kääntyä teidän puoleenne ja tiedustella, että onko kukaan löytänyt ratkaisua tähän vekkuliin ongelmaan vai täytyykö mennä testaamaan Expertin vaihtotakuu?
   
 13. GeeEsEm

  GeeEsEm Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  1/11/04
  Viestit:
  525
  Tykkäykset:
  41
  Puhelinmalli:
  Jolla
  Mitä tarkottaa "jäätyilee"? Toimii hitaasti, buuttailee itsekseen?

  Itse asiassa taidan tietää mitä tarkoitat - mulla on tänään ilmennyt jo pari kertaa sellaista että on mennyt näyttö mustaksi esim. minuutin ajaksi, ei vastaa virtanappiin tai mitään. Sitten tulee hetkeksi se buuttiscreeni, eli ilmeisesti kaatui koko laite. Tälläkin hetkellä näyttö on päällä, mutta ei vastaa kosketukseen tai virtanappiin (edit: tätä jumia kesti ehkä minuutin, sitten alkoi taas toimia, mutta kun menin säätämään WLAN-asetuksia meni taas jumiin??).

  Tästä ei niin vaan revitäkään akkua irti.. :(

  On myös päivän mittaan mm. katkaissut WLAN-yhteyden, ja nyt sinne on ilmestynyt WLANin lisäksi Mobile network -asetustenkin valikko eli taitaa laite olla pikkasen sekaisin.. en tiedä onko vika softassa, vai laitteessa.

  ZTE Blade antoi vissiin turhan hyvän kuvan halpislaitteiden laadusta, kun uskalsin tämän ostaa..
   
 14. Absoluutti

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/11
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Tarkennan sen verran, että jäätymisellä viittaan siihen, että näyttö ei herää lepotilasta ennen kuin painaa reset nappia. Tuollaista sun mainitsemaa jäätymistä ei ole kyllä tullut vastaan.

  Liikkeeseen kun soitin ja asiasta kysyivät, niin kehottivat päivittämään uudelleen ja jos ei auta niin sitten vaan vaihtamaan laitetta.
   
 15. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Jep, tuttu vaiva. Tekee tuota usein kun on ollut sleepissä, mutta onneksi se reset ei poista mitään asetuksia laitteesta.
  Tietääkös joku miten tuolla saisi irtotekstit toimimaan leffoissa..? Avit toistuvat hyvin tuolla natiivilla videosoittimella, mutta en saanut ainakaan .srt-tekstejä näkyviin. Vaatiiko toisen soittimen vai eri formaatin teksteille?
   
 16. plazma

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/7/07
  Viestit:
  128
  Tykkäykset:
  2
  Kokeile RockPlayer ohjelmaa.
   
 17. GeeEsEm

  GeeEsEm Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  1/11/04
  Viestit:
  525
  Tykkäykset:
  41
  Puhelinmalli:
  Jolla
  Ah, kiitoksia vinkistä, olen itse aina herätellyt tuota virtanapin hipaisulla mutta näemmä se tappikin toimii.. joskus. :)

  Tohon aiempaan, sammutin nyt laitteen kertaalleen virtanapista, ja tuntuisi taas toimivan paljon paremmin.
   
 18. janis_petke

  janis_petke

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/9/07
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Täällä myös kokemuksia kaatuilusta, en ole kyllä jaksanut odotella alkaisiko vastaamaan kosketukseen taas vaan painellut resettiä jonka jälkeen toimii taas. Joka kerta on laite ollut fyysisesti samassa paikassa (ihan wlanin kantomatkan rajoilla) ja käytössä youtube tai nettiselain, en oikein keksi muuta selitystä kuin jotain wlaniin liittyvää. Muussa käytössä ei tunnu kaatuvan millään jos wlan ei ole käytössä.
   
 19. Absoluutti

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/11
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Voisiko tosiaan olla noin? Itellä oli joskus se ensimmäinen Galaxy mitä markkinoille tuli ja siinä nimittäin meni se näyttö jumiin, jos rupesi vaihtelemaan itsekseen verkkoa (tai jotain sellasta se oli). Puhelinhan on jo ollut hetken aikaa surkeiden tekeleiden taivaassa (kaatiksella), joten en tarkalleen muista mistä se oli kiinni...

  Mutta onpa mulla ollut ihan siten, ettei ole edes WiFi päällä ja on silti kaatunut. Rasitustakaan ei ole saanut osakseen, joten taidan napata sieltä kaiken WiFiin liittyvän pois päältä ja katson sitten tilannetta. Nimittäin ainakin siellä on automaagisesti rasti ruudussa "Ilmoita uusista yhteyksistä", joten josko se yrittäisi epätoivoisesti skannata verkkoja, vaikkei koko WiFi olisi edes päällä ja sen takia kyykkää...?
   
 20. janis_petke

  janis_petke

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/9/07
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  No kyllähän tuo vähintään epätodennäköiseltä ja ihmeelliseltä kuulostais, mutta en oikein muutakaan selitystä keksinyt, eihän tossa ole ees gps millä se osais muuten kaatuilla vaan tietyssä paikassa :) Kokeile ihmeessä ilman WiFejä alkaisko pysymään pystyssä. Jos joku muu Kendon omistaja sattumalta tietäis paikan missä kuuluvuus on heikkoa ja kokeilis pyörittää vaikka jonkun 10 minuutin youtubevideon läpi niin voitais romuttaa tääkin teoria.
   

Jaa tämä viestiketju