Kehen ottaa yhteyttä (liittymäprovikka)

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Parzi, 14/6/04.

 1. Parzi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  253
  Tykkäykset:
  0
  Niin eli olin töissä nimeltä mainitsemattomassa ketjussa, ja irtisanoin työsuhteeni kesken. Nyt kävi niin että työnantaja ei aio maksaa myymistäni liittymistäni provisiota koska en ollut enää töissä kun avatut liittymät tilitetään kuukauden lopussa. Ja kaikki hyöty jää firmalle ja itse saan vaan tuntipalkan. Mielestäni aika epäreilua. Mikä liitto/työsuojeluasiamies tms on gsm alalla? Kaupan työntekijöiden liitto tms?
   
 2. Guest Vieras

  0   0   0

  Lue nyt ensin allekirjoittamasi työsopimus lukeeko siellä mitään vastaavien tilanteiden varalta.
   
 3. Tanjuzka

  Tanjuzka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  11/7/02
  Viestit:
  3338
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Iphone 7
  PAM (palvelualojen ammattiliitto) on palvellut ainakin minua hyvin.
   
 4. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Tuskin mikään liitto ottaa ajaakseen jäsenistöönsä kuulumattoman henkilön asioita.
   
 5. Tanjuzka

  Tanjuzka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  11/7/02
  Viestit:
  3338
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Iphone 7
  Ei, mutta aina voi liittymä liittoon.
   
 6. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  No sitä olisi pitänyt miettiä aikoinaan ottaessaan pestin vastaan. Tilannetta ei, jälkikäteen tarkasteltuna helpota yhtään, että on itse irtisanoutunut "kesken". Ymmärrän tämän määräaikaisen työsuhteen irtisanomiseksi työntekijän taholta.
   
 7. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Tehdystä työstä kuuluu mielestäni sinulle sovittu palkka, huolimatta siitä mikä on yrityksen tilityskäytäntö; tehdyistä liittymistä maksetaan sovittu provisio vaikka ne tilitettäisiin kahden vuoden kuluttua, ei se työntekijän ongelma ole miten yritys tilityksiään haluaa järjestellä. Provisio on sikäli tässä vielä avainasemassa että palkkaus on sidottu tehdyn työn määrään, ja näin pitää silloin myös tehdä. Kuka irtisanoutui, miksi, ei pitäisi olla mitään merkitystä sillä se ei vähennä / lisää tehtyjen liittymien määrää -> edelleenkin siitä maksetaan mistä on sovittu eikä sen pitäisi muuttua miksikään vaikka työsuhde päättyisikin epäodotetulla tavalla. Toivottavasti työsopimuksessasi on kirjattu nämä asiat mustaa valkoisella ylös, olen melko varma että olet tällaisessa asiassa suht vahvoilla karhutessasi saamisia työnantajalta.

  Tällaista harrastavat paskafirmat saisivat kuolla pois alalta - yleensä (huom, lievä yleistys) painopisteetkin ovat ei-asiakaslähtöisessä tavassa tehdä työtä ja jos esim. puhelimia onkin myynnissä halvalla niin ne ovat alituiseen loppu. Harmillista, että tietyt tahot kuitenkin ovat sinnikkäästi siinä vakaassa uskossa että tämä on oikea tapa tehdä matkapuhelinkauppaa Suomessa, ja ovat ohjaamassa - näinäkin aikoina - liikkeitään panostamaan kohti entistä aggressiivisempaa kuluttaja-liittymämyyntiä.
   
 8. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Äläs nyt hosu ja jaa tuomiota Parzin antamilla puutteellisilla tiedoilla :)

  Liikeketjua ei ole nimetty, eikä tiedossa ole mahdollista sopparia työntekijän ja työnantajan välillä. Onko edes kyse virallisesta työsuhteesta jne... isot ja nimekkäätkin firmat välillä sotkeutuvat henkilöstökuvioissaan.

  En puolustele ketään enkä mitään, mutta kannanotto muuhun kuin kerrottuun on mahdotonta ilman hyvää mielikuvitusta.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos alkavat aukomaan päätä, niin tutki alan Tessi, ja tutki onko palkkauksesi ollut sen mukainen, kaiva kaikki vähänkään siltä tuntuvat kohdat joissa et ole saanut täyttä palkkaa.

  Jos olet irtisanoutunut oikein, etkä vain lähtenyt kälpsiin, niin mielestäni kaikki sinulle kuuluvat palkat pitää maksaa. Jos löydät lisää kohtia mistä ei ehkä ole tullut täyttä korvausta niin saat niistä lisää potkua vaatimuksillesi.

  Jos olet allekirjoittanut työsopimuksen jossa luvataan pienempää palkkaa kuin kuuluisi, voit vaatia myös puuttuvan osan. (edellyttää että alalla yleissitova työehto sopimus)

  Proviisio pohjaisissa palkkauksissa on toki omat hankaluudet.
   
 10. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Niin, kuten tuolla mainitsen yleistäväni, niin tämä jälkimmäinen kappale siis tosiaan tietyn mallin mukaan, tuntematta tämän tapauksen osapuolia sen enempää. Isotkin firmat sekoilevat palkka-asioissaan mutta se jos aletaan työntekijän "oikeuksia" viemään tällä tavalla jollain lennokkaalla perustelulla (tilitykset vasta myöhemmässä vaiheessa), niin kertoo ainakin minun mielessäni omaa kieltään yrityksestä.
  Jep, jos työsuhde ei ole ollut virallinen, niin siinä tapauksessa tilanne jää hyvin pitkälti työntekijän harmiteltavaksi.
  No, sen verran, että eihän tällainen olisi mikään uusi juttu edes matkapuhelin- ja liittymäkaupan alalla. Eikä sieltä härskeimmästä päästä, eikä jää viimeiseksikään.
   
 11. Parzi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  253
  Tykkäykset:
  0
  Niin tottakai allekirjoitin työsopimuksen ja irtisanoin itseni ihan normaalisti sopimuksessa määrätyn mukaisesti. . Nyt vaan muuton takia en löydä sopimusta, mutta eiköhän se tuolla jossain laatikossa ole. Ihmeellistä oli myös se että ilta ja sunnuntai lisät vähennettiin jälkikäteen palkasta.

  Työsopimuksessa luki muistaakseni näin: Kuukauden loppuun mennessä tilitetyt tulot maksetaan se ja se päivä". (vapaamuotoisesti ilmaistuna) Eli koska minun myyjänumeroni ei enää ollut kuukauden lopussa, tuloja ei myöskään tilitetty minulle. Grr.

  Ja aika monta niitä liittymiä sai kaupaksi, ja maksettiin vielä tosi hyvä provikka ( 10 euroa) ..
  mitähän operaattori maksaa per liittymä? aika runsaasti veikkaan...

  Tekis mieli sanoa ketju, mutta parempi olla lähtemättä siihen, vois tulla herjaussyyte:)..Ok. Mutta kyselen liitolta, jahka löydän työsopimuksen , kiitos kommenteista.
   
 12. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Totta tosiaan, ihmeellistä. 8-o
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vaikuttaa siltä (tosinen en tiedä tapauksen taustoja) mutta että voi olla tiedossa isompikin potti.
  Toki huomattavasti enemmän, mutta ei kannata ajatella että siitä pitäisi isompi osa saada. sillä se provikka yleensä katoaa firman kuluihin liittymä kaupassa.
  Mainitsemasti korvau on varsin kohtuullinen, kaikki ei maksa mitään, jotkut maksaa enemmän, mutta silloin palkka on pitkälti sidottu niihin.
  Jep, tuskin se tapahtunutta muuttaa. tosin etpä ole entisestä työnantajasta mitään herjaavaa vielä kirjoitanut.
   
 14. Senior_TG Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  588
  Tykkäykset:
  0
  meillä firmassa ainakin maksetaan juuri liittymäprovikoita vaikka puolivuotta jälkikäteen vaikkei töissä enää olisikaan.
   
 15. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Kylläpä tuo taitaa sama käytäntö olla kaikissa kunnon ketjuissa/liikkeissä. Nykyistä paikkaani ennen olin itsekin pienessä firmassa töissä ja työnantaja aikoi lopettaa liikkeen, jossa työskentelin. Samalla, kun minulle kerrottiin työn loppumisesta muutaman kuukauden kuluttua, provisioni moninkertaistettiin. Kun sitten kuitenkin sain uuden työpaikan "hieman" isommasta firmasta ja kerroin lähteväni jo parin viikon kuluttua, sain viimeiseen tiliini korotetut provisiot suoraan kassajärjestelmässä näkyvästä liittymämäärästä ilman raporttien odottelua... Tässä keskustelussa aiheena olevan kaltaiset firmat saisi ajaa vastuuseen ja opettaa heille, miten asiat pitäisi hoitaa..
   
 16. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Meillä provisiot laahaavat 4 kuukautta jäljessä. Kun tulee töihin, maksetaan ensin neljä kuukautta ns. arvioitua keskiprovikkaa. Sitten kun irtisanoo itsensä, liittymistä valuu vielä neljän kuukauden ajan rahaa.
   

Jaa tämä viestiketju