Kauppalehti:Nokia-gallup

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja mjkall, 12/12/06.

 1. mjkall Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  30
 2. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Eh, 6310 tunnettu huonosta akkukestostaan...

  Eikös se ole paras Noksu tuossa suhteessa?
   
 3. tenhunen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/06
  Viestit:
  165
  Tykkäykset:
  17
  Hmmm.. Oiskohan syy ja seuraus. Uudet ominaisuudet haukkaa akkua ja "pienempi" koko rajoittaa akun kapasiteettia. Koko nyt ei oo kauheesti enää pienentyny, mutta ku sinne pitää sisälle sulloa BT:tä ja wlania. Pitäis saada Tsernobiilit jokaiseen puhelimeen ni ei tarvis koko aikaa latailla.
   
 4. Legge

  Legge

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  9/9/03
  Viestit:
  787
  Tykkäykset:
  0
  Onhan se hienoa, kun käyttäjät valittavat akkukestosta sekä laadusta, mutta Huovinen vain toteaa, että kaikki on kunnossa, eikä suuremmin ota kantaa kyselyn tuloksiin. Ilmeisesti Nokialla ei siis ole aikomusta parantaa akkuja tai laatua. Sitähän minä en tietysti tiedä, minkälaisessa muodossa Huoviselle on kyselyn tulokset esitetty ja kuinka paljon hänen vastinettaan on karsittu jutussa.

  Itsellä on kyllä ollut Nokioissa laatu ihan kohdallaan pieniä natinoita lukuunottamatta. Surkeimmat akunkestot olivat minulla ainakin pari vuotta takaperin Samsungin ja Moton simpukoissa.
   
 5. vanderer74 Vieras

  0   0   0

  Siinahan noita totuuksia on mitka kaikki tietaakin jo :p silti jotkut kieltaa ne kaikki vihreitten Nokia lasien takaa :) itekin kaytan Nokiaa mutta tunnustan heikkoudet silti.

  #1

  Akut

  Virta loppuu liian pian - monen mielestä nopeammin kuin kilpailijoilla. Ihmetystä herättää, miksi toiminta-ajat eivät parane, vaikka puhelimet kehittyvät.

  #2

  - Turhat ominaisuudet taitavat olla tärkeämpiä kuin peruskäyttäjän mukavuus, kuului yleinen tuomio. (onko tassa sita kuuluisaa "aly" puhelinta sitten :p

  #3

  Akkujen lisäksi itse puhelinten laatu herätti tyytymättömyyttä. Nokia-käyttäjistä reilu kymmenen prosenttia ilmoitti, että pikku vikoja on liikaa, puhelin ei kestä kolhuja, se natisee ja hölskyy
  Muiden merkkien omistajat olivat samoilla linjoilla: valmistajaa oli vaihdettu, koska nokialainen oli rikkoutunut(Taitaa olla Nokialaiset huoltomiehen paras kaveri :p )

  #4

  Seuraavaksi eniten nokialaisen omistajia ärsyttivät valikkojen hitaus ja puhelinten jumittuminen

  #5

  Mielenkiintoista oli se, mitä kysely jätti nostamatta esiin.
  Kaksisataa ihmistä sanoi, että ohuudesta kohkaaminen on turhaa. Tai tarkemmin 198, vain kaksi mainitsi asian.
  Ei haitannut huono kamera, ei suuri koko. Eivät myöskään simpukkamallien kolhous ja huono kuuluvuus.
  Joko nokialainen on tehty suomalaiseen lestiin - tai suunnittelu on onnistunut maailmanlaajuisesti. Kuusi prosenttia ilmoitti puhelimensa olevan täydellinen. Joka neljännen mielestä se oli hyvä.
  - Uskomattoman hyvin yhtiö on saanut tuotekehityksensä hoidettua, sanoi yksi vastaaja monen puolesta.
  Kehumisia tuli riippumatta siitä, oliko kännykkä vanha, uusi, halpa vai kallis. Tyytyväisimpiä olivat työikäiset ja varttuneemmat ihmiset.
  - Parta jää N71-mallissa kiinni näytön ja kuoren väliseen koloon ja nipistää naamaa, kertoi yksi käyttäjä ja väitti muidenkin miesten työpaikallaan valittaneen samaa.
  Peruspuhelimiin kaivattiin naisellisuutta. Ja isompia näppäimiä.
  Vanhempaa S40-käyttöliittymää käyttäneet kokivat uudet älypuhelimet vaikeiksi ja laiskoiksi. Valikkojen kaivelu tuotti usein vaikeuksia.
  - Tekstiviestin lähettäminen on hankalaa ja vaatii liian monta näppäimen painallusta, tuskaili moni.
  Takuu takkuilee
  Yhden puutemaininnan saivat muun muassa hinta, käyttöohjeet, näytön heikkous auringossa ja takuun toimimattomuus.
  - Puhelin kaatuilee, mutta huollossa ne sanovat sen olevan kunnossa. Mitäs tässä nyt sitten osaa tehdä, ihmetteli parikymppinen nuorimies.

  aika paljon negatiivisti tuolla ja aika paljon tuosta osuu suoraan nilkkaan. Taitaa olla suurin osa Suomalaisista niita kun taa on Suomesta niin se on paras ja sita tuetaan (itekin sen takia oon suosinu kun Suomalainen :p paljon Nokioita omistanu ja omistan vielakin)
   
 6. Peke78

  Peke78 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  26/7/05
  Viestit:
  709
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 930 + Sonera Jätti
  Minusta Nokialaiset on muuten aivan loistavia kapistuksia, mutta ohjelmistoviat ja akkujen surkea kesto ärsyttää. Joka puhelinta on pitänyt käyttää huollossa päivittämisen takia. Paitsi ton nykyisen N80 päivitin itse... Ja joka päivä pitää ladata akku, yöks vaan laturiin, että varmaan myös herätys pelaa.
   
 7. vanderer74 Vieras

  0   0   0

  ite perusofta systeemi on hyva mutta koodauksessa kusee sitten vissiin, niinku S80 lopetettiin kokonaan :( ja takas S60 koodiin mika ei oo loistokunnossa sekaan. Tekis vaikka etta ostais jonkun talon niinku SE etta saatais loisto softat sisalle :p ei voi olla niin vaikeata. Rahalla saa ja sita Noksulla pitais riittaa.
   
 8. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Eipä liene SE:llä paljoa Symbian/s60 osaamista sisällään.
   
 9. vanderer74 Vieras

  0   0   0

  UIQ on se SE juttu, sisalto sama kun Symbian (samaa koodia eri nimella melkein vois sanoa :p eiko Nokian alypuhelin sarjakin tule olemaan UIQ pohjanen?) Sony Ericsson osti sen UIQ takia kun koko ajan myohassa etta ne paasee ite valvomaan koodin laatua. Nokiankin pitais tehda jotain vastaavaa ettei alihankita kaikki joka nurkasta niin ei ihme etta koodi on kun purkalla olis kasassa...silta ainakin tuntuu.
   
 10. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Täh! Ehkä nämä Wikipedian artikkelit valaisee vähän mikä on mikin, ettei mene ihan käsitteet sekaisin:
  Symbian OS
  S60 platform
  UIQ
   
 11. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Jep, ja tässä nyt tiivistettynä: UIQ on Symbianin päälle rakennettu käyttöliittymä, kuten myös s60. Nokia on Symbianin suurin yksittäinen omistaja, ja vastaa täysin s60 kehityksestä. Kärjistäen voisi siis sanoa, että kaikki SE:n älypuhelimet pohjautuu Nokian koodiin.
   
 12. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Symbian on alunperin usean eri omistajan kuten Nokia, Psion, Ericsson /SE ja oliko joskus mukana myös Panasonic jne omistama firma joten aika kärjistävää väittää noin. Se ei ole Nokian koodi alunperin vaan pohja on ollut ensin käytössä Psion:in taskumikroissa, jolloin käyttis tunnettiin nimellä EPOC.
   
 13. ZafaV

  ZafaV

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/05
  Viestit:
  719
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 3GS
  Ihmiset eivät vain tajua ettei kaikkea voi saada kerralla (toiminoja ja pitkää käyttöaikaa). Tietenkin markkinointi iskee mielikuvia ihmisten päähän että juuri tämä on nopein, paras, toimivin ja monipuolisin puhelin markkinoilla. Ihmisten tarvisi miettiä käyttötarkoitustaan kaksi kertaa, niin ei olisi ongelmia.

  Itse olen erittäinkin tyyväinen viimeisimpään noksuuni.
  Tosin tässäkin jää 'sänki' tuonne näytön ja kuoren väliin, pitänee vaan sheivailla useammin ;)
   
 14. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa nettijutussa ei ollut mukana sitä kuvaajaa, joka lehdessä oli. Siinä 16 prosenttia valitti että akku ei kestä tarpeeksi (suurin ongelma) ja 36 % oli ilmoittanut ettei laitteessa ole mitään vikaa.

  Otsikko olisi pitänyt olla ehkä hieman vähemmän raflaava noiden tulosien perusteella.

  Otsikoimalla juttuja saa aina erillaisia mielipiteitää, varsinkin kun ihmiset ei edes nää koko artikkelia. Tämä on tätä Iltalehti journalismia, herätetäänn otsikolla mielenkiinto => saadaan ihmiset ostamaan lehti.
   
 15. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Pisti tuossa lehtijutussa silmään kohta, jossa kerrottiin usean vastaajan taskusta löytyvän mallin 6310, joka on tunnettu huonosta akusta. Oman kokemuksen mukaan noissa vanhoissa 6-sarjalaisissa on parhaat akut. Lieneekö tarkoitettu 3310:a.
   

Jaa tämä viestiketju