Saunalahti Katvealue, häiriö palvelussa vai liittymän ominaisuus? Slahti

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Makkeri, 29/8/11.

 1. Makkeri Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/2/08
  Viestit:
  247
  Tykkäykset:
  24
  Otsikko varmaan kertoo paljon, yrittänyt etsiä vastausta toimitusehdoista, mutten löytänyt mitään viitettä? Kyseessä siis slahti.

  Eli jos operaattorilla on katvealue ja se että sopimuksen on saanut irtisanottua on kestänyt 6kk niin onko operaattori velvollinen korvaamaan jotain, vai voivatko vedota katvealueeseen, ettei tarvii hyvittää mitään.
   
 2. Xaser

  Xaser Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  25/9/03
  Viestit:
  1269
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  1020
  Otappa nyt aluksi ja kerro mitä tässä on oikein käynyt, mielummin ihan kronologisessa järjestyksessä.
   
 3. Makkeri Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/2/08
  Viestit:
  247
  Tykkäykset:
  24
  Muutimme paikasta x-paikasta paikkaan y. Tämä paikka n 2 km isomman kaupungin keskustasta. Saunalahti ei toimi tässä osoitteessa tai kilometri toiseenkaan suuntaan joko yhtään tai pätkii puhelut, eli vaikka puhelimessa olisi kentät niin tulee että puhelimeen ei saada juuri nyt yhteyttä.

  Puhelinmalleja olleet useat nokialaiset ja toisella liittymmällä ei mitään ongelmaa. DNAn ja Soneran verkko toimii.

  Vikailmoitus tehty keväällä melkein muuton jälkeen, jonka jälkeen täällä on käynyt Elisalta kaveri mittaamassa ja todennut ettei toimi kunnolla, sen jälkeen tuli tekstiviesti, että parannusta kevään aikana on tulossa uuden tukiaseman myötä. Tätä käyntiä ei kuitenkaan saunalahti ole kirjannut järjestelmään, eivätkä siis toisinsanoen usko kahden ihmisen sanaa. Sen jälkeen kesäkuussa tehty puhelimitse uusi ilmoitus, että ei toimi vieläkään.... Tätäkään ei saunalahti ole kirjannut ylös. Kesäkuussa sitten kyselty että voiko maksaa kytkyn pois ja siirtä numeron pois, niin sanktiomaksuilla joo. Heinäkuussa taas vikailmoitus. Pari päivää tämän jälkeen saunalahdelta tuli viestiä että "Vika on korjattu"... Kumma juttu, vika ei ollutkaan korjattu vaan edelleenki sama vika. Soitto aspaan ja sanoivat että eieieiei, ei sitä oo korjattu, että uusi tukiasema tulee elokuun aikana siihen ihan teidän viereen melkeen. Kysytty tarkkaa sijaintia niin ei sanottu koska on salaisuus. Sanoin, että tuskin saatte kilometrin säteelle mitään koska tämä on alue on metsää ja se on semmoisen ihmisen omistuksessa joka ei varmasti sinne anna mitään tukiasemia laittaa... :) nooh, nyt sitten elokuussa taas uusiksi yhteyttä ja vihdoin suostuivat sopimuksen purkuun. laite tottakai maksetaan, mutta omasta mielestä täyttä hintaa ei palvelusta tarvitse maksaa, koska kotipaikalla ja n 1 km säteellä liittymä ei toimi kunnolla.

  Tähän päälle usean tunnin jonotukset ja tunnetusti saunalahden asiakaspalvelu ei ole ilmainen.

  Miten se slogani meni saunalahdella "Ei todellakaan ole sama mitä 3G-verkkoa käytät". No ei todellakaan ole.
   
 4. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Laske itse, kumpi on suurempi - liittymäsi maksut kuudelta kuukaudelta vai lakisääteinen vakiohyvitys 160 euroa. Sen jälkeen vaadit Saunalahdelta hyvitystä toimimattomasta palvelusta edellisen summan verran plus asian selvittämisestä syntyneet puhelin- ja postikulut.

  Uskomatonta kyllä operaattoreiden toiminta määräaikaisten sopimusten suhteen. Sopimus sitoo kyllä asiakasta, mutta ei operaattoreita. Operattorit tekevät mitä lystäävät: eivät toimita sovittua palvelua, muuttavat palvelun hinnoittelua sopimusehtojen vastaisesti kesken sopimuskauden, sitoutuvat toimittamaan palvelua sovitun ajan mutta lopettavatkin sen kesken sopimuskauden tuosta vain ja niin edelleen.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aloituksesta sai käsityksen että talvella ?

  Lupukeväästä-Alkukesästä asti numeron on voinut siirtää määräaikaisestakin liittymästä.

  Siinä olen samaa mieltä että jos tuote ei vastaa sitä mitä luvattu ja kohtuudella voi odottaa on siinä virhe, tosin matkapuhelin palveluiden peruskuvaan kuuluu se että on katvealuite ja toimivuus ja palvelutaso vaihtelee kovasti. Numeron siirto kesken määräaikaisen on kuin nappiin noihin tapauksiin. ja onneksi mainitsemallasi operaatorille liittymän palvelut voi yleensä tiputtaa minimiin -> eli ei edes kallis peruskustannuksiltaan.

  Siinä olen myös samaa miletä että ko Operaattori on lähinnä itsepalvelu operaattori, käsittäen myös reklamaatiota.


  Viittaisti 3Ghen, mutta sinulla ongelma taisi olla ettei GSMkään kuulunut ?

  Asut joissain (yksityis?) metsän keskellä, 2km isommast kaupungista....

  Harvaanasutuilla alueilla kilometrinpäässä oleva tukiaseman voi tulkita aika lähellä olevaksi, maastosta ja tekniikasta riippuen sillä voi hoidella tuon kokoisen metsäpläntin. Tosin voi olla että alle kilometrin päässä olevasta mastosta ei tahdo kuulua ja samaan aikaan muutaman kilometrin päähän kuuluu hienosti. Moni haja-asutusalueen asukki hoiteleen päivittäiset GSM puhelunsa paljon kauempanakin olevan maston kautta, jopa mokkula käyttäjiäkin paljon pidemmillä yhteyksillä.
   
 6. Makkeri Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/2/08
  Viestit:
  247
  Tykkäykset:
  24
  Slahden mielestä en ole oikeutettu vakiohyvitykseen koska kyseessä on katvealue. Tämä oli vastaus.
   
 7. Makkeri Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/2/08
  Viestit:
  247
  Tykkäykset:
  24
  no helmikuussa rempattiin ja maaliskuussa muutettiin tänne. Ei voinut suoraan tehdä numeronsiirto laista huolimatta vaan ensin piti tehdä omsu. Syynä ei ole luottohäiriö :)

  dnan tukiasema reilun 2 km päässä, toimii hyvin 3g satunnaisesti, mutta 2g täydet. Sonera täydet 2G ja välillä kanssa 3G.

  Saunalahti 0-3 pykälää, välillä jopa logo katoaa...

  Joo siis asun semmoisessa paikassa missä on ympärillä vanhan suvun omistamaa maata isosti joku 150 hehtaaria ja ei varmasti hänen metsilleen ole tulossa uusi tukiasemia sen tiedän, ainakaan tähän lähelle =)

  omsu kestää vielä monta päivää, vittu että alkaa palaa hermo... ja taas jonotettiin tänään 25 minsaa slahden aspaan että sai lisätietoja...

  mainitsin sen 3G verkon sen takia kun saunalahden sähköpostissa käytetittiin tuota ärsyttävää slogania....
   
 8. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Täytä paperit ja odota mitä mieltä Kuluttajariitalautakunta on tapauksestasi.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, eihän se mitään herkkua ole jos yhteydet ei pelaa, varsinkin kun tietää että huomattavasti toimivampiakin on tarjolla.

  Vaikkaan että kun asiat on lähetynyt meneen huonosti niin se verkko ei lähde toimii ennenkuin saat siirettyä, jos huonosäkä jatkuu niin pian sen jälkeen huomaat että Elisa on saanut kotiisi viriteltyä jopa hyvän 3Gnkin... jos kyse haja-astusualueesta niin en yllättyisi että 900:n 3Gn sinne lättäsevät jos uutta tukiasemaa virittelevät.

  Sit käy vielä niin että se johon siirryt ei tietenkään päivitä kuin suunnitelmissa, no ehkä sen verran että jotain sektoria vähän käännetään pois sieltä metsän suunnalta...

  No toivotaan että menee hyvin.

  ?, Omistusuhteen muutos ? onko liittymä nyt ollut sinun henkkoht, vai jonkun muun ?
   
 10. mjkall Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  30
  Saunalahden data

  Saunalahdella on ollut pahenevia ongelmia datansa kanssa. Itse hankin Saunalahden mokkulan parisen vuotta sitten, toimi noin puoli vuotta kohtuullisesti, mutta sitten hiljalleen hidastui ja pätki. Myönsivät kyllä teknisessä tuessa, että ylikuormitustilanne verkossa on paha, mutta rahoja ei löydy toistaiseksi korjauksiin. Kuntilanne meni semmoiseksi, että iltaisin ei enää tuntikausiin netti toiminut, vaihdoin kokeeksi Soneraan, mutta siinä sama tilanne iltaisin. DNA on toiminut kutakuinkin virheettömästi. Palautin Saunalahden tikun ja riitti, että sanoin yhteyksien olevan kelvottomia. Taisin laittaa muutamia datasiirtolukemia mukaan. 2 vuoden sopimus oli irtisanottu sillä istumalla ennen aikojaan. Joiltain kuukausilta tuli hyvityksiä myös eli kk-maksu pois kokonaan.

  Tänä kesänä myös mobiilinetin käyttö puhelimessa on muuttunut hankalammaksi ja hankalammaksi, tyypillinen lukema (kun yhteys yleensä aukeaa) on tämännäköinen:
  [​IMG]

  Kirjallinen valittaminenkin on Saunalahdelle tosi hidasta, useimmiten vastaus tuli 2 kuukauden kuluttua. Puhelinpalvelusta ei nyt kannattane edes puhua. Ihme, että Viestintävirasto sallii moisen.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko nyt kyse jostain alueellisesti ogelmasta , jota yleistetät? Alueellisesti kuvaillusta kärsii kaikki, DNA, Elisa ja Sonera.
  Ja vastaavasti toisin päin, yhteys on voinut takkuilla parisenvuotta kovasti ja nyt toimii mobiiliksi varsin hyvin.
  Kesllä on kovasti valiteltu tavallista enemmän tuoreilla puhelimilla verkko-ongelmista, joista eniten varmaan ärsyttänyt puheluiden takkuilu. Tiedä mitä on tehty, sama ilmiö ei edes yksinään Elisan ongelma.
  Mokkulat kai pelanneet paremmin (no ei puheluita niissä)
   
 12. Makkeri Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/2/08
  Viestit:
  247
  Tykkäykset:
  24

  Joo liittymä on paremman puoliskon liittymä :) joo omistussuhteenmuutos kyseessä.

  Se vaikka Elisa saisi minkälaisen 3G pystyyn tai vaikka toisi 4G verkon tähän, en silti lähtisi heidän asiakkaakseen koskaan enään. Niin ylimielistä on palvelu, virheellisiä laskuja ei oikaista (tämä siis omalla saunalahden asiakkuudella, ihan toinen stoori) ja nyt tämä paska.

  Kyllä rahat kiltisti otetaan, mutta auta armias kun tulee joku ongelma, niin kyllä ollaan niin paskamaisia asiakkaita kohtaan.

  Mä vähän epäilen kuitenkin että tää alue tulee olemaan aina vähän semmoinen mihin ei saada kunnollista 3Gtä, koska ainakin tos kahden km päässä olevat mastot on 2100 mhz mastoja.

  No täytyy lähtee viemään asia varmaan sitten kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi, jossei muu auta, ehkä myös pieni yleisökirjoitus lehteen ei tekisi pahaa.
   
 13. malmsten Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/08
  Viestit:
  964
  Tykkäykset:
  32
  Tämä http://saunalahti.fi/tiedote/tiedote.php?index=3783 vika on ollut Saunalahdella jo pidemmän aikaa, mutta jostakin syystä ovat laittaneet tiedotteen asiasta vasta nyt.

  Tämä koskee koko verkkoa, eikä sitä ole vieläkään saatu korjattua.

  Vaikka yhteys muodostuisi, niin data ei välttämättä liiku ollenkaan.
   
 14. Makkeri Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/2/08
  Viestit:
  247
  Tykkäykset:
  24
  Eilen jonoteltu taas 2 tuntia elisan kanssa ja kerran päässyt juttelemaan fiksun ihmisen kanssa siellä, harmi ettei hänellä ole valtuuksia tehdä päätöksiä. Hän sentään rehellisesti myönsi puhelussa, että et ole ensimmäinen, etkä viimeinen jolta jää merkisemättä huoltokäynnit järjestelmiin.

  Tänään sitten soitti Elisan joku turha tärkeä pikkupomo (Nimi ylhäällä). Oli ylimielinen asiasta kokoajan ja aloittikin puhelun sillä, että "onko sinulla ees mitään valtuutusta hoitaa tätä asiaa". Eli näin paljon oli perehtynyt asiaan, kun viime puhelin soitolla avopuoliso on antanut kaikki valtuudet hoitaa asiaa. Hän väitti kivenkovaan, että ei oo mitään velvollisuutta korvata mitään, he antavat kuitenkin kuukauden poikkeuksellisesti alennusta yhden kuukauden, ei vastaa vakiohyvitystä, eikä mitään hinnanalennustakaan. Ihmetteli että kuitenkin liittymällä on soitettu, noh onko joku 24/7/365 samassa paikassa... ei? Väitti, että puhun paskaa, koska he kyllä merkisevät kaikki asiakaskontaktit. (tästä aiemmin kokemusta itsellä että eivät tee, samoin työkaverilla kun teki 3 vikailmoitusta elisalle, yhtäkään kuitattu järjestelmään).

  Voikohan tuota elisan asiakaspalvelun sanomista, mikä on nauhalla niin käyttää todisteena siitä, että he jättävät kirjaamatta vikailmoituksia? Eikö myös Elisalta pitäisi löytyä tämä puhelu nauhoitettuna? Tai voihan se olla kadonnut johonkin, kuten vikailmoituksetkin =)

  Huom. siis katvealue liittymässä ei ole vika, vaan ominaisuus liittymässä. Way to go saunalahti.

  PS. Meidän vaatimus on paljon vähemmän kuin vakiohyvitys on.

  Toivottavasti plehti seuraa tätä tajuisi nyt vihdoin joku sieltä, ottaa asiakseen että hoitaisi kunnolla asiakkuuden loppuun. Kuitenkin kyseinen henkilö on ollut 4 vuotta saunalahden asiakas isolla pakettiliittymällä ja tätä ennen ihan tyytyväinen palveluun.

  Tämä kyllä takaa sen, että vaikka muuttaisi paikkaan, missä elisa olisi ainoa joka kuuluisi (Tämmöstä paikkaa ei taida olla olemassa =)) ei sitä liittymää tai sen palveluita tule tähän talouteen enään ikinä.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Se kai on aika itsestään selvää.

  Otsikosta huolimatta luulin että vetosit siihen että liittymä ei toimi avopuolison kotona/käyttöpaikalla.
   
 16. Makkeri Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/2/08
  Viestit:
  247
  Tykkäykset:
  24
  Nimenomaan ei toimi kotona, eikä käyttöpaikalla.
   

Jaa tämä viestiketju